بررسی تاثیر مکمل ویتامین C بر عملکرد و پاسخ های ایمنولوژیک جوجه های گوشتی

علیرضا حسابی نامقی؛ حسن نصیری مقدم؛ جلیل توکل افشاری

دوره 39، شماره 1 ، اسفند 1387

چکیده
  به منظور بررسی تاثیر مکمل ویتامین C (L اسکوربیک) بر عملکرد و پاسخ‌های ایمنولوژیک جوجه‌های گوشتی آزمایشی با استفاده از 300 جوجه نر یکروزه گوشتی از سویه راس 208 در قالب طرح کاملاً تصادفی اجرا گردید. مکمل ویتامین C به مقادیر ppm 1000 و 500 به دو صورت محلول در آب و همراه خوراک به همراه گروه شاهد (فاقد مکمل) 5 تیمار این آزمایش بود. یک جیره متشکل از ...  بیشتر

تاثیر جایگزینی سطوح مختلف کنجاله کلزا بجای کنجاله سویا با و بدون آنزیم فیتاز بر عملکرد مرغهای تخمگذار

روح اله گایکانی؛ مجتبی زاغری؛ محمود شیوازاد

دوره 39، شماره 1 ، اسفند 1387

چکیده
  به منظور بررسی اثر سطوح مختلف کنجاله کلزا با و بدون آنزیم فیتاز آزمایشی با استفاده از تعداد 288 قطعه مرغ تخمگذار سویه های لاین W36در سن 60هفتگی در قالب طرح کاملاً تصادفی بصورت فاکتوریل (6×3 ) و با 4 تکرار انجام شد. عوامل شامل 6 سطح جایگزینی کنجاله کلزا (0،20،40،60،80 و100 درصد)و سه روش استفاده از آنزیم(بدون آنزیم، باآنزیم با تصحیح و با آنزیم بدون ...  بیشتر

اثر تزریق عصاره برگ زیتون به تخم‌مرغ برعملکرد جوجه‌های گوشتی

مریم کشاورز معتمدی؛ مهرداد محمدی؛ مجید متقی طلب

دوره 39، شماره 1 ، اسفند 1387

چکیده
  در این تحقیق اثر تزریق عصاره برگ ‌زیتون در تخم‌مرغ مادر گوشتی به عنوان یک آنتی‌بیوتیک محرک رشد روی درصد جوجه در‌آوری، وزن جوجه یک‌روزه، افزایش وزن جوجه‌های تولیدی در دوره‌های آغازین، پایانی و کل دوره، ضریب تبدیل غذایی، میزان خوراک مصرفی، میزان تلفات و کیفیت لاشه مورد بررسی قرار گرفت. 320 عدد تخم‌مرغ به 4 تیمار به طور تصادفی تقسیم ...  بیشتر

ارتباط بین صفات رشد و لاشه در گوسفندان لری بختیاری

محمدعلی طالبی؛ سید رضا میرایی آشتیانی؛ محمد مرادی شهر بابک؛ اردشیر نجاتی جوارمی

دوره 39، شماره 1 ، اسفند 1387

چکیده
  به منظور بررسی ارتباط بین صفات رشد و لاشه، اطلاعات صفات رشد (6240 رأس) و لاشه بره‌های لری بختیاری ایستگاه توسعه پرورش و اصلاح نژاد گوسفند لری بختیاری مورد استفاده قرار گرفت. بره ها در سن 5±90 روزگی از شیر گرفته شدند و پس از طی دوره رشد بعد از شیرگیری (سن 193 روزگی) تعداد 454 رأس بره کشتار و لاشه 264 رأس از آنها تجزیه شد. پارامترهای ژنتیکی صفات ...  بیشتر

ارزیابی پلی‌مورفیسم ژنتیکی گله اصلاحی گوسفند افشاری با هدف وارد نمودن ژن FecB

صابر قنبری؛ رحیم عصفوری؛ مرادپاشا اسکندری نسب

دوره 39، شماره 1 ، اسفند 1387

چکیده
  هدف از این تحقیق انجام بررسی مقدماتی و امکان سنجی اجرای پروژه وارد نمودن ژن چند قلوزائی FecB به گوسفند افشاری می باشد. در این راستا تست مستقیم DNA به روش PCR-RFLP برای تشخیص وجود احتمالی آلل مسئول در پدیده چند قلوزایی در گوسفند افشاری بررسی شد. همینطور محتوای چند شکلی گله اصلاحی گوسفند افشاری بر روی کروموزم های حامل و غیر حامل ژن مورد نظر با ...  بیشتر

تاثیر استفاده از جیره های غذایی مکمل گرده حاوی گلوتن ذرت ، کنجاله سویا و مخمر نانوایی بر روی درصد پروتئین، چربی و وزن بدن کارگران زنبور عسل

غلامعلی نهضتی پاقلعه؛ علی نیکخواه؛ غلامحسین طهماسبی؛ محمد مرادی شهر بابک

دوره 39، شماره 1 ، اسفند 1387

چکیده
  در تغذیه زنبورعسل مواد غذائی پروتئین‌دار مانند انواع دانه سویا، انواع گلوتن، انواع مخمر، انواع کنجاله دانه های روغنی، پودر شیر و تخم مرغ و ... را به عنوان جایگزین گرده مصرف می‌کنند ولیکن اثرات و هضم این مواد هنوز کاملاٌ شناخته‌شده نیست. در این پژوهش6تیمار غذایی متشکل از 3 ماده پروتئینی گلوتن ذرت ،کنجاله سویا ومخمر نانوایی با سطح پروتئین ...  بیشتر

اثرات سطوح مختلف تفاله چغندرقند به عنوان منبع الیاف غیرعلوفه‌ای بر روی عملکردگاوهای شیرده هلشتاین در اوایل دوره شیردهی

حمید امانلو؛ مهران ابوذر؛ علی نیکخواه

دوره 39، شماره 1 ، اسفند 1387

چکیده
  تعداد 24 راس گاو هلشتاین سه بار یا بیشتر زایش کرده و در اوایل دوره شیردهی با میانگین فاصله از زایش 2/20 ± 59 روز و با میانگین وزن 5/40 ± 615 کیلوگرم در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی برای بررسی اثرات سطوح مختلف تفاله چغندر قند در جایگزینی نسبی با یونجه (به عنوان تنها منبع علوفه‌ای جیره) استفاده گردید (جیره یک حاوی صفر درصد تفاله و 35 درصد یونجه، ...  بیشتر

برآورد پارامترهای ژنتیکی صفات تولید مثل ترکیبی در میش نژاد بلوچی

معصومه باقری؛ محمد مرادی شهر بابک؛ رسول واعظ ترشیزی

دوره 39، شماره 1 ، اسفند 1387

چکیده
  در این مطالعه از رکوردهای 2593 میش جمع آوری شده در ایستگاه پرورش و اصلاح نژاد گوسفند بلوچی عباس آباد مشهد برای برآورد پارامترهای ژنتیکی صفت مجموع وزن شیر گیری بره‌های حاصل از هر میش تحت آمیزش (TWW/EJ) در زایش‌های مختلف استفاده شد. برآورد وراثت پذیری مستقیم برای مجموع وزن شیرگیری بره‌های هر میش تحت آمیزش در زایش های اول (TWW1/EJ)، دوم (TWW2/EJ)، ...  بیشتر

روند هم خونی در جمعیت گاوهای هلشتاین ایران

رضا توحیدی؛ رسول واعظ ترشیزی؛ محمد مرادی شهر بابک؛ محمدباقر صیاد نژاد

دوره 39، شماره 1 ، اسفند 1387

چکیده
  در این بررسی، از شجره 382831 گاو نر و ماده هلشتاین ایران، که طی سال های 1346 تا 1378 توسط مرکز اصلاح نژاد دام کشور از گله‌های مختلف ثبت مشخصات و جمع آوری شده بود، برای محاسبه ضریب هم خونی استفاده شد. میانگین ضریب هم خونی کل جمعیت (گاوهای ماده و نر) تحت مطالعه بر مبنای سال پایه 1346، 184/0 درصد محاسبه شد. این میانگین برای جمعیت گاوهای ماده (94 درصد کل ...  بیشتر

نقشه یابی نواحی ژنومی کنترل‌کننده صفات کمی در دام‌های اهلی با استفاده از روش رگرسیون ساده

علی اسماعیلی کشکوئیه؛ محمدرضا محمد آبادی؛ مسعود اسدی فوزی

دوره 39، شماره 1 ، اسفند 1387

چکیده
  نقشه‌های ژنتیکی اشباع از نشانگرهای DNA، امکان شناسایی نواحی ژنومی مرتبط با صفات اقتصادی (QTL) را در دام‌های اهلی فراهم نموده‌اند. هدف از انجام تحقیق حاضر، بررسی اصول استفاده از روش رگرسیون ساده برای آنالیز QTL در طرح خانواده ناتنی پدری (PHS) بود. جنبه های تئوری کاربرد رگرسیون ساده برای آنالیز QTL در طرح PHS مورد بررسی قرار گرفت. مطالعه داده‌های ...  بیشتر

اثر سطوح مختلف روغن ماهی روی عملکرد و میزان اسیدهای چرب، کلسترول و تری گلیسرید در بافت‌های انتخابی در جوجه‌های گوشتی

علیرضا صفامهر؛ نعمت اله آقائی؛ سعید چگانی آذر

دوره 39، شماره 1 ، اسفند 1387

چکیده
  این آزمایش برای ارزیابی اثر سطوح مختلف روغن ماهی روی عملکرد، ترکیب اسید چرب و میزان کلسترول و تری گلیسرید بافت های کبد، سینه، ران در جوجه های گوشتی نر(240 قطعه سویه راس) با چهار گروه آزمایشی(1: شاهد، جیره 2: 1% روغن ماهی ،3: 2% روغن ماهی، 4: 3% روغن ماهی) و چهار تکرار در یک طرح کاملا تصادفی از یک روزگی تا 49 روزگی (دوره آغازین، رشد و پایانی به مدت ...  بیشتر

مقایسه اثر سطوح متفاوت تعادل الکترولیتی جیره بر عملکرد جوجه‌های گوشتی

حمیدرضا علی اکبر پور؛ عبدالرضا کامیاب؛ احمد قدرت نما؛ دردی قوجق

دوره 39، شماره 1 ، اسفند 1387

چکیده
  در این آزمایش اثر سه سطح متفاوت تعادل الکترولیتی جیره بطور متوسط در مقادیر250، 183 و 114 میلی اکی والان برکیلوگرم روی عملکرد جوجه‌های گوشتی مورد آزمون قرار گرفت. این بررسی با 486 قطعه جوجه خروس گوشتی سویه آرین در یک طرح بلوک تصادفی در3 تکرار به انجام رسید. در هر تکرار 54 قطعه جوجه لحاظ گردید. جیره‌های غذائی بطور آزاد درسه مرحله تغذیه ای وطی ...  بیشتر

تاثیر بتائین جیره بر عملکرد و خصوصیات لاشه جوجه های گوشتی تحت تنش شوری آب

شیرین هنربخش؛ مجتبی زاغری؛ محمود شیوازاد

دوره 39، شماره 1 ، اسفند 1387

چکیده
  تاثیر شوری آب و بتائین با استفاده از طرح کاملاً تصادفی به روش فاکتوریل روی عملکرد رشد 576 قطعه جوجه گوشتی نر، در یک دوره 6 هفته ای آزمایش شد. سه سطح کلرورسدیم (0، 1000 و 2000 میلی گرم در لیتر) و چهار سطح بتائین ( 000/0، 075/0، 150/0 و 225/0 درصد) به ترتیب به آب آشامیدنی و جیره پایه اضافه شده و مورد تغذیه آزاد قرار گرفتند. در پایان دوره، خصوصیات لاشه (شامل ...  بیشتر

بررسی چندشکلی تعدادی از جایگاههای ریزماهواره ای دونوکلئوتیدی (dinucleotide) در بلدرچین ژاپنی (Coturnix Japonica)

محمد علی رجایی اربابی؛ حسین عمرانی؛ سیروس امیری نیا؛ رسول واعظ ترشیزی؛ اردشیر نجاتی جوارمی؛ سعید اسماعیل خانیان؛ امیر میرهادی

دوره 39، شماره 1 ، اسفند 1387

چکیده
  در این تحقیق به بررسی چگونگی تکثیر و چندشکلی در هشت جایگاه ریزماهواره ای دو نوکلئوتیدی که برای بلدرچین ژاپنی اختصاصی بودند پرداخته شد. آغازگرهای مورد نظر در 200 پرنده از ایستگاه تحقیقاتی بناب آزمایش شدند. نمونه‌ها از چهار سویه Tuxedo، Golden، Pharach و Panda گرفته شده بودند. در مجموع تمامی جایگاهها پلی مرف بودند بجز جایگاههای GUJ0001 و GUJ0041 بترتیب ...  بیشتر

اثرات پرتوتابی گاما بر تجزیه‌پذیری شکمبه‌ای و قابلیت هضم روده‌ای پروتئین کنجاله منداب

پروین شورنگ؛ علی نیکخواه؛ احمد زارع شحنه؛ غلامرضا رئیسعلی؛ محمد مرادی شهر بابک؛ علی اصغر صادقی

دوره 39، شماره 1 ، اسفند 1387

چکیده
  به منظور تعیین اثرات پرتوتابی گاما بر تجزیه‌پذیری ماده خشک و پروتئین خام و تعیین نوع پروتئین قابل تجزیه کنجاله منداب فرآیند شده با دزهای صفر، 25، 50 و 75 کیلوگری (Kilogray) پرتو گاما درشکمبه گاو، آزمایشی با تلفیق روش کیسه های نایلونی و تکنیک الکتروفورز ژل پلی آکریلامید(SDS-PAGE) انجام شد. با استفاده از تکنیک کیسه های نایلونی متحرک قابلیت هضم ...  بیشتر