بررسی اثر منابع مختلف چربی در جیره استارتر بر رشد و سلامتی بره‌های زود شیرگیری شده قزل

مینا حاجیلو؛ رسول پیرمحمدی؛ حامد خلیل وندی بهروزیار؛ بهزاد اسدنژاد

مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 12 تیر 1401

http://dx.doi.org/10.22059/ijas.2022.307090.653853

چکیده
  این آزمایش به‌منظور بررسی اثر منابع مختلف چربی در جیره آغازین بر رشد و سلامتی بره‌های زود شیرگیری شده‌ی قزل انجام شد. 20 رأس بره ماده قزل بعد از 4 هفته تغذیه با شیر مادر، به 4 گروه 5 رأسی تفکیک و بعد از 2 هفته عادت‌پذیری ، به مدت 2 ماه با استفاده از جیره‌آزمایشی با نسبت کنسانتره به علوفه 90:10، حاوی 3 درصد نمک کلسیمی اسیدهای چرب غیر اشباع ...  بیشتر

ارزیابی کارایی پرتوتابی مایکروویو و افزودنی‌های جاذب سموم بر دیازینون باقی‌مانده در تفاله انگور ‏سفید و تأثیر آن بر برخی فراسنجه‏های شکمبه‏ای در شرایط برون‌تنی

بهزاد پورمحمود؛ حامد خلیلوندی؛ رسول پیرمحمدی

دوره 52، شماره 1 ، خرداد 1400، ، صفحه 37-49

http://dx.doi.org/10.22059/ijas.2021.295469.653765

چکیده
  هدف این پژوهش بررسی اثر پرتو تابی مایکروویو و جاذب‏های مختلف سموم بر میزان دیازینون باقی‏‏مانده در تفاله انگور سفید و تأثیرگذاری این فرآوری‏ها بر برخی فراسنجه‏های شکمبه و تولید گاز در شرایط برون‌تنی بود. تیمارهای آزمایشی شامل 1- تفاله انگور سفید بدون فرآوری یا گروه شاهد، 2- تفاله انگور فرآوری شده با پرتو تابی مایکروویو، 3-‏ ...  بیشتر

مقایسه اثر تغذیه با سطوح مختلف مکمل اسیدچرب غیراشباع محافظت‌شده در جیره آغازین بر عملکرد و فراسنجه‌های متابولیکی بره‌های زود شیرگیری شده قزل

رویا خواجه الدینی؛ رسول پیرمحمدی؛ حامد خلیلوندی؛ بهزاد اسدنژاد

دوره 50، شماره 3 ، آذر 1398، ، صفحه 217-228

http://dx.doi.org/10.22059/ijas.2019.281591.653714

چکیده
  این آزمایش به‌منظور مقایسه اثر تغذیه با سطوح مختلف مکمل اسیدچرب غیراشباع محافظت‌شده در جیره آغازین بر میزان افزایش وزن روزانه، فراسنجه‌های تخمیر شکمبه ای و فراسنجه‌های متابولیکی پلاسما در بره­های قزل زود از شیرگیری‌شده انجام شد. تعداد 20 رأس بره نر گوسفند قزل بعد از تولد و 4 هفته تغذیه با شیر مادر، به‌صورت تصادفی به 4 گروه 5 رأسی ...  بیشتر

کارایی افزودنی‏های جاذب سموم بر دیازینون باقی‏مانده در تفاله انگور و تأثیر آن بر مصرف خوراک، و فراسنجه‏های شکمبه و خون در بزهای شیرده

بهزاد پورمحمود؛ رسول پیرمحمدی؛ حامد خلیلوندی

دوره 49، شماره 4 ، اسفند 1397، ، صفحه 505-516

http://dx.doi.org/10.22059/ijas.2019.260912.653647

چکیده
  هدف این پژوهش بررسی اثر جاذب‏های مختلف سموم بر میزان دیازینون باقی‏‏مانده در تفاله انگور سفید و تأثیرگذاری این افزودنی‏ها بر فراسنجه‏های شکمبه‏ای و برخی پارامترهای خونی در بزهای شیرده تغذیه‌شده با جیره حاوی مقادیر زیاد تفاله انگور (71/‏27 درصد) بود. در این مطالعه از 20 رأس بز شیرده مهابادی با میانگین وزن زنده 5‏±‏50 ...  بیشتر

تأثیر اسید استیک و اتوکلاو بر تجزیه‌پذیری مواد مغذی، شمارش پروتوزوآ، پروتئین قابل متابولیسم و بخش‌بندی پروتئین بر اساس CNCPS در گاودانه

فائزه شهبازی؛ مهدی کاظمی بن چناری؛ امیرحسین خلت آبادی فراهانی؛ حامد خلیلوندی

دوره 49، شماره 4 ، اسفند 1397، ، صفحه 545-556

http://dx.doi.org/10.22059/ijas.2019.267337.653664

چکیده
  تأثیر فرآوری گاودانه با اسید استیک و اتوکلاو بر تجزیه‌پذیری مواد مغذی، برخی فراسنجه‌های شکمبه‌ای، شمارش پروتوزوآ، و بخش‌بندی پروتئین بر اساس سیستم کرنل با استفاده از سه راس گوسفند دارای فیستولای شکمبه‌ای در آزمایش فاکتوریل 3 در 3 (دوره‌های 21 روزه) مورد بررسی قرار گرفت. سه تیمار آزمایشی شامل؛ 1) گاودانه خام؛ 2) گاودانه فرآوری­شده ...  بیشتر

بررسی کارایی تغذیه‌ای نمک‌های کلسیمی پوشش‌دار روغن ماهی در شرایط برون و درون‌تنی

حامد خلیلوندی؛ مهدی دهقان بنادکی؛ رسول پیرمحمدی؛ بهزاد اسدنژاد

دوره 48، شماره 4 ، اسفند 1396، ، صفحه 505-521

http://dx.doi.org/10.22059/ijas.2018.242888.653563

چکیده
  در این پژوهش، ارزیابی میزان مواد مغذی و الگوی اسیدهای چرب، میزان مقاومت در برابر هیدروژنه شدن زیستی (بیوهیدروژناسیون) شکمبه‌ای، میزان آزادسازی روغن در نمک‌های کلسیمی پوشش­دار روغن ماهی در شرایط آزمایشگاهی اثر این نمک­ها در شرایط درون تنی بر میزان گوارش‌پذیری مواد مغذی و فراسنجه­های مایع شکمبه در مقایسه با روغن ماهی و نمک‌های ...  بیشتر

تأثیر افزودن منابع مختلف اسیدهای چرب بر فراسنجه‌های تخمیر و جمعیت میکروبی شکمبه در شرایط برون‌تنی

حامد خلیل وندی بهروزیار؛ مهدی دهقان بنادکی؛ محمد غفارزاده؛ کامران رضایزدی

دوره 47، شماره 1 ، خرداد 1395، ، صفحه 1-17

http://dx.doi.org/10.22059/ijas.2016.58191

چکیده
  هدف از انجام این آزمایش بررسی تأثیر افزودن الگوهای مختلف اسیدهای چرب بر گوارش‌پذیری شکمبه‌ای مواد مغذی، برخی فراسنجه­های شکمبه­ای و جمعیت میکروبی شکمبه بر پایۀ استفاده از روش­های مولکولی در شرایط برون­تنی بود. به این منظور، روغن­های مختلف به‌عنوان منابع اولئیک، لینولئیک، لینولنیک، دکوزاهگزانوئیک و ایکوزاپنتانوئیک استفاده ...  بیشتر

اثر نوع فرایند حرارتی بر ترکیب شیمیایی، تجزیه‌پذیری و تخمیرپذیری برون‌تنی پسماندهای لپه‌پاک‌کنی

فاطمه شمعی؛ رسول پیرمحمدی؛ حامد خلیل وندی بهروزیار

دوره 46، شماره 3 ، مهر 1394، ، صفحه 247-261

http://dx.doi.org/10.22059/ijas.2015.56419

چکیده
  پژوهش حاضر به‌منظور ارزیابی اثر روش‌های مختلف فراوری‌های حرارتی شامل اتوکلاو، تفت‌دادن، پولکی‌کردن با بخار و ریزموج، بر ترکیب شیمیایی، غلظت مواد ضد مغذی (تانن و ترکیبات فنولیک)، تجزیه‌پذیری مادۀ خشک و پروتئین خام انجام گرفت. در این آزمایش از سه رأس گاو نر بالغ فیستوله‌گذاری‌شدۀ نژاد هلشتاین (طرح بلوک کامل تصادفی) و میزان گاز ...  بیشتر