مقاله پژوهشی
1. بررسی تأثیر ساختار فیزیکی خوراک و تراکم، بر عملکرد و برخی فراسنجه‌های رفتاری با استفاده از ‏پردازش تصویر در جوجه‌های گوشتی

فرشید جمالپور؛ سمیه سالاری؛ سامان آبادانان مهدی زاده

دوره 52، شماره 3 ، آذر 1400، صفحه 141-152

http://dx.doi.org/10.22059/ijas.2021.318838.653814

چکیده
  این آزمایش به منظور مطالعه تأثیر ساختار فیزیکی خوراک و تراکم­ بر عملکرد و برخی فراسنجه‌های رفتاری جوجه‌های گوشتی با استفاده از 208 جوجه یکروزه سویه راس 308 به مدت 42 روز انجام شد. گروه‌های آزمایشی شامل دو ساختار فیزیکی خوراک (پلت و آردی) و دو سطح از تراکم (10 و16 قطعه پرنده در هر مترمربع) بودند که در قالب طرح کاملاً تصادفی با آرایش فاکتوریل ...  بیشتر

مقاله پژوهشی
2. اثر جایگزینی کنجاله سویای حلالی با کنجاله سویای اکسترود بر عملکرد و وضعیت متابولیکی گاوهای ‏تازه‌زای هلشتاین

مصطفی شامی؛ حمید امانلو؛ طاهره امیرآبادی فراهانی؛ نجمه اسلامیان فارسونی

دوره 52، شماره 3 ، آذر 1400، صفحه 153-162

http://dx.doi.org/10.22059/ijas.2021.320545.653817

چکیده
  هدف از اجرای این پژوهش مقایسه کنجاله سویای حلالی با کنجاله سویای اکسترود شده در دمای 135 درجه سانتی­گراد بر روی عملکرد و وضعیت متابولیکی گاوهای تازه­زای هلشتاین بود. 24 راس گاو هلشتاین (وزن بدن ± SD؛  33/28 ± 45/614) به طور تصادفی به دو جیره از روز زایش تا 21 روز پس از زایش اختصاص یافتند: 1- شاهد (حاوی کنجاله سویای حلالی؛ SSBM) و 2- آزمایشی ...  بیشتر

مقاله پژوهشی
3. آثار استفاده از پلی‌اتیلن‌گلیکول و بی‌کربنات‌سدیم بر بهبود ارزش تغذیه‌ای جیره‌های حاوی تانن در ‏جوجه‌های گوشتی

فرزانه محمدی؛ محمد هوشمند؛ رضا نقی ها؛ شیما حسینی فر

دوره 52، شماره 3 ، آذر 1400، صفحه 163-175

http://dx.doi.org/10.22059/ijas.2021.320859.653818

چکیده
  با هدف بررسی تأثیر استفاده از سطوح مختلف میوه بلوط (صفر یا 20 درصد جیره) و افزودنی خوراکی کاهش­دهنده سطح تانن (بدون افزودنی، 10 گرم پلی‌اتیلن‌گلیکول در کیلوگرم جیره و 25/0 درصد بی‌کربنات‌سدیم در جیره) بر عملکرد، تغییرات بافتی کلیه و کبد جوجه‌های گوشتی، تعداد 480 قطعه جوجه سویه راس 308 (میانگین وزن 41 گرم و نسبت مساوی نر و ماده) بر پایه طرح ...  بیشتر

مقاله پژوهشی
4. بررسی آثار تغذیه‌ای لسیتین سویا و ویتامین ‏E‏ بر شاخص‌های کیفی اسپرم در خروس‌های اجداد ‏هوبارد

شهرام شعبانی؛ مرتضی مهری؛ فاطمه شیرمحمد؛ محسن شرفی

دوره 52، شماره 3 ، آذر 1400، صفحه 177-188

http://dx.doi.org/10.22059/ijas.2021.324395.653830

چکیده
  با به‌کارگیری 36 قطعه خروس اجداد هوبارد در سن 45 هفتگی، آزمایشی با هدف بررسی اثر ویتامین E و لسیتین سویا در خوراک، بر برخی فراسنجه­های کیفی و کمی اسپرم طراحی شد. آزمایش در طی 60 روز و با چیدمان فاکتوریل (2×2) در قالب طرح کاملا تصادفی با دو سطح لسیتین (صفر و یک درصد در هر کیلوگرم خوراک) و دو سطح ویتامین E (صفر و 300 میلی­گرم در کیلوگرم خوراک) ...  بیشتر

مقاله پژوهشی
5. اثر تزریق سطوح مختلف سلنیوم و ویتامین‎ E ‎بر متابولیسم هورمون‌های تیروئیدی، فراسنجه‌های ‏بیوشیمیایی خون در اواخر آبستنی گاوهای هلشتاین و عملکرد گوساله‌های آن‌ها ‏

محمد اسدی؛ تقی قورچی؛ عبدالحکیم توغدری؛ حسین حسینی سابقی

دوره 52، شماره 3 ، آذر 1400، صفحه 189-201

http://dx.doi.org/10.22059/ijas.2021.325212.653832

چکیده
   به­منظور مقایسه تأثیر تزریق سطوح مختلف سلنیوم و ویتامین E در اواخر آبستنی بر متابولیسم هورمون­های تیروئیدی، فراسنجه­های بیوشیمیایی خون گاوهای هلشتاین و عملکرد گوساله­ها آنها پس از تولد 28 رأس گاو آبستن نژاد هلشتاین در 8 هفته قبل از زایمان انتخاب و به طور تصادفی در 4 تیمار و 7 تکرار قرارداده شدند. سپس چهار و دو هفته قبل از زمان ...  بیشتر

مقاله پژوهشی
6. اثر پودر پر آب‌کافت قلیایی و خیساب ذرت خشک بر عملکرد، هزینه خوراک و شاخص‌های ‏آنتی‌اکسیدانی جوجه‌های گوشتی

امیرحسین اتابک؛ محمد امیر کریمی ترشیزی؛ شعبان رحیمی

دوره 52، شماره 3 ، آذر 1400، صفحه 203-215

http://dx.doi.org/10.22059/ijas.2021.312300.653807

چکیده
  این آزمایش به منظور ارزیابی پتانسیل تغذیه‌ای خیساب خشک ذرت و پودر پر فرآوری‌شده با هیدروکسید سدیم به‌عنوان جایگزین‌های منابع پروتئینی متداول در تغذیه جوجه‌های گوشتی از سن 11 تا 42 روزگی انجام شد. تعداد 720 قطعه جوجه یک روزه (راس 308) مخلوط دو جنس (نسبت برابر) به‌صورت تصادفی بین شش گروه آزمایشی در یک طرح کاملاً تصادفی توزیع شدند. شش جیره ...  بیشتر