برآورد پارامترهای ژنتیکی صفات وزن بدن در دوره پایانی رشد و ایمنی همورال در بلدرچین ژاپنی

ایوب محمدی-تیغ سیاه؛ علی مقصودی؛ فرزاد باقرزاده کاسمانی؛ محمد رکوعی؛ هادی فرجی-آروق

دوره 51، شماره 1 ، اردیبهشت 1399، ، صفحه 17-25

https://doi.org/10.22059/ijas.2020.291614.653749

چکیده
  هدف مطالعه حاضر برآورد پارامترهای ژنتیکی صفات رشد در سنین پایانی (25 تا 45 روزگی) و پاسخ­های سیستم ایمنی همورال در بلدرچین ژاپنی بود. داده­های رشد (اوزان بدن (BW) در سنین 25، 30، 35، 40 و 45 روزگی و همچنین متوسط افزایش وزن بدن (ADG) در دوره­های 5 روزه) و پاسخ سیستم ایمنی (عیار آنتی‌بادی علیه SRBC (IgT) و واکسن نیوکاسل (IgN)) مورد بررسی قرار گرفت. از ...  بیشتر

اثر برخی پروبیوتیک ‏های طیور تولیدی ایران بر مؤلفه‌های عملکردی، شاخص‌های اقتصادی و ریخت‏ شناسی روده کوچک جوجه‏ های گوشتی

عارف محمودتبار؛ محمد امیر کریمی ترشیزی؛ محسن شرفی؛ ناهید مژگانی

دوره 49، شماره 3 ، آذر 1397، ، صفحه 415-425

https://doi.org/10.22059/ijas.2018.249544.653602

چکیده
  این آزمایش با هدف مقایسه اثر برخی پروبیوتیک‏های طیور تولید ایران بر مؤلفه­های عملکردی، شاخص‏های اقتصادی و ریخت‏شناسی روده کوچک با استفاده از 500 قطعه جوجه گوشتی یک‌روزه سویه تجاری راس 308 در قالب طرح کاملاً تصادفی با 5 تیمار و 5 تکرار انجام شد. تیمارهای آزمایشی شامل: 1- جیره پایه (شاهد) و جیره پایه به همراه پروبیوتیک­های 2- باکتوژن® ...  بیشتر

بررسی تأثیر اسانس آویشن خالص و ریزپوشانی‎شده با آلژینات بر عملکرد، اندام‎های داخلی، آنزیم‎های پاداکسندگی و برخی متابولیت‎های خونی در جوجه‎های گوشتی

محمد رضا بهرامی؛ ایمان حاج خدادادی؛ حسین قاسمی؛ مهدی خدایی مطلق

دوره 48، شماره 4 ، اسفند 1396، ، صفحه 523-531

https://doi.org/10.22059/ijas.2018.244652.653576

چکیده
  این آزمایش به‌منظور بررسی و تأثیر اسانس آویشن خالص و ریزپوشانی‎شده بر عملکرد، آنزیم‎های پاداکسنده (آنتی‌اکسیدانی) و برخی متابولیت‌های خونی در جوجه‎های گوشتی در قالب طرح کامل تصادفی با چهار تیمار، چهار تکرار و ‌دوازده جوجۀ گوشتی در هر تکرار انجام شد. تیمارهای آزمایشی‌ شامل: ‌1) ‌جیرۀ پایه بدون افزودنی به‌عنوان شاهد (کنترل)‌، ...  بیشتر

برآورد و امکان‌سنجی انتخاب فراسنجه‌های ژنتیکی برای افزایش یکنواختی وزن بدن در بلدرچین ژاپنی

حیدر قیاسی؛ مجید خالداری

دوره 48، شماره 3 ، آذر 1396، ، صفحه 371-377

https://doi.org/10.22059/ijas.2017.240089.653553

چکیده
  هدف از این پژوهش، برآورد و امکان‌سنجی انتخاب فراسنجه‌های ژنتیکی برای بخش واریانس باقی‌مانده و بخش میانگین صفت وزن بدن در بلدرچین ژاپنی بود. در این بررسی شمار 2629 رکورد وزن بدن بلدرچین در سن 28 روزگی استفاده شد. فراسنجه‌­های ژنتیکی با استفاده از مدل آماریDouble Hierarchical Generalized Linear Model  در نرم‌افزار ASREML 4.0 برآورد شد. واریانس ژنتیک افزایشی ...  بیشتر

بررسی وجود QTLهای مرتبط با صفات وزن بدن تا سن 28 روزگی در نواحی کاندیدا از ژنوم در بلدرچین ژاپنی

الهام رضوان نژاد؛ عباس پاکدل؛ سیدرضا میرائی آشتیانی؛ حسن مهربانی یگانه؛ محمد مهدی یعقوبی

دوره 43، شماره 3 ، آذر 1391، ، صفحه 423-430

https://doi.org/10.22059/ijas.2012.29349

چکیده
  وزن بدن از جمله صفات مهم اقتصادی و در عین حال پیچیده در طیور است که انتخاب به کمک نشانگر1(MAS) می تواند در بهبود آن نقش قابل توجهی داشته باشد. هدف از مطالعه حاضر تعیین جایگاههای صفات کمی2(QTL) مرتبط با وزن بدن در سنین مختلف با استفاده از طرح ناتنی می باشد. 220 بلدرچین ژاپنی برای 6 نشانگر ریز ماهواره با قدرت اطلاع دهندگی بالا بر روی کروموزومهای ...  بیشتر

صرف جیره های پروبی(PRO BEE) بعنوان مکمل و جانشین پروتئینی در تغذیه کارگران زنبور عسل و تأثیر آن بر وزن، ذخیره پروتئین و چربی بدن (Apis mellifera)

سکینه بابایی؛ غلامعلی نهضتی پاقلعه؛ حسین ملک زاده؛ سعید عباسی

دوره 43، شماره 1 ، خرداد 1391، ، صفحه 33-40

https://doi.org/10.22059/ijas.2012.24907

چکیده
  زمانی که گرده به مقدار کافی در طبیعت نباشد ضروریست زنبورداران برای جلوگیری از ضعیف شدن کلنی‌ها، مکمل یا جانشین گرده تهیه نموده و در اختیار کلنی‌ها قرار دهند. بدین منظور آزمایشی با 4 جیره غذایی PRO BEE در قالب طرح کاملاً تصادفی با 4 تیمار و 5 تکرار در انکوباتور بر روی کارگران زنبور‌عسل (Apis mellifera) انجام شد. جیره‌های پروبی PRO BEE شامل: جیره 1 ...  بیشتر

تاثیر استفاده از جیره های غذایی مکمل گرده حاوی گلوتن ذرت ، کنجاله سویا و مخمر نانوایی بر روی درصد پروتئین، چربی و وزن بدن کارگران زنبور عسل

غلامعلی نهضتی پاقلعه؛ علی نیکخواه؛ غلامحسین طهماسبی؛ محمد مرادی شهر بابک

دوره 39، شماره 1 ، اسفند 1387

چکیده
  در تغذیه زنبورعسل مواد غذائی پروتئین‌دار مانند انواع دانه سویا، انواع گلوتن، انواع مخمر، انواع کنجاله دانه های روغنی، پودر شیر و تخم مرغ و ... را به عنوان جایگزین گرده مصرف می‌کنند ولیکن اثرات و هضم این مواد هنوز کاملاٌ شناخته‌شده نیست. در این پژوهش6تیمار غذایی متشکل از 3 ماده پروتئینی گلوتن ذرت ،کنجاله سویا ومخمر نانوایی با سطح پروتئین ...  بیشتر