میلاد رضایی سینکی؛ مصطفی صادقی؛ ابوالفضل بهرامی؛ محمد مرادی شهربابک
چکیده
تنش گرمایی در طیور تأثیر بهسزایی در کاهش عملکرد، سیستم ایمنی و افزایش تلفات دارد. با توجه به تعاملات میان مسیرهای زیستی دخیل در تنش گرمایی و اهمیت تنظیمکنندگی آنها، استفاده از یک رویکرد جامع برای مطالعه تنش گرمایی ضروری میباشد. در این مطالعه اثرات تنش گرمایی بر بیان ژن در دو گروه از جوجههای گوشتی تحت تأثیر تنش گرمایی و ...
بیشتر
تنش گرمایی در طیور تأثیر بهسزایی در کاهش عملکرد، سیستم ایمنی و افزایش تلفات دارد. با توجه به تعاملات میان مسیرهای زیستی دخیل در تنش گرمایی و اهمیت تنظیمکنندگی آنها، استفاده از یک رویکرد جامع برای مطالعه تنش گرمایی ضروری میباشد. در این مطالعه اثرات تنش گرمایی بر بیان ژن در دو گروه از جوجههای گوشتی تحت تأثیر تنش گرمایی و بدون تنش گرمایی (شاهد)، بررسی شد. در تجزیه، دادههای ریزآرایه تعداد 1000 ژن استخراج و پس از حذف ژنهای تکراری و خارج از سطح معنیداری در بیان (01/0P<)، تعداد 709 ژن شناسایی شد. با بهرهگیری از سایت String و آنالیز ژنها در نرمافزار Cytoscape، تعداد 115 ژن در چهار ماژول عملکردی شناسایی شد که در مسیرهای زیستی اسپلایسوزوم، یوبیکویتین واسطهگر پروتئولیز، بیوژنز ریبوزوم، پردازش پروتئین در شبکه آندوپلاسمی، اتوفاژی-حیوانی و مسیرهای سیگنالینگ سیستم ایمنی ذاتی، MAPK Pathway و پیری سلولی دخیل بودند. نتایج این پژوهش نشان میدهد که تنش گرمایی در طیور نقش مهمی در عملکرد رشد، سیستم ایمنی و سایر مکانیسمهای بیولوژیکی دارد. شناسایی ژنهای مؤثر در تنش گرمایی همچون PTEN و HSPها در پرندگان و بررسی دادههای ریزآرایه، میتواند افق جدیدی را در درک بهتر فرآیندهای زیستی مرتبط با تنش گرمایی پیش روی ما قرار دهد.
حدیث میرزایی؛ محمدرضا قربانی؛ سمیه سالاری؛ محمد امین مهرنیا
چکیده
آزمایش حاضر به منظور بررسی تأثیر سطوح مختلف نانوامولسیون اسانس رازیانه بر نسبت بازده انرژی و پروتئین، کیفیت بستر و فضولات و ویژگیهای رفاهی جوجههای گوشتی تحت تنش گرمایی انجام شد. تعداد 200 قطعه جوجه گوشتی یک روزه سویه راس 308 در قالب طرح کاملا تصادفی به 5 تیمار و 4 تکرار اختصاص داده شدند. تیمارهای آزمایشی شامل تیمار شاهد (جیره پایه ...
بیشتر
آزمایش حاضر به منظور بررسی تأثیر سطوح مختلف نانوامولسیون اسانس رازیانه بر نسبت بازده انرژی و پروتئین، کیفیت بستر و فضولات و ویژگیهای رفاهی جوجههای گوشتی تحت تنش گرمایی انجام شد. تعداد 200 قطعه جوجه گوشتی یک روزه سویه راس 308 در قالب طرح کاملا تصادفی به 5 تیمار و 4 تکرار اختصاص داده شدند. تیمارهای آزمایشی شامل تیمار شاهد (جیره پایه بدون هیچ افزودنی)، جیره پایه به همراه 200 میلیگرم بر کیلوگرم اسانس و جیره پایه به همراه سطوح 50، 100 و 200 میلیگرم بر کیلوگرم نانوامولسیون اسانس رازیانه بودند. نتایج این آزمایش نشان دادند که ترانس-آنتول، فنچون و لیمونن به ترتیب با 42/81، 16/7 و 98/4 درصد، از ترکیبات اصلی اسانس رازیانه بودند. نسبت بازده پروتئین و انرژی تحت تأثیر تیمارهای مختلف آزمایشی قرار نگرفتند (05/0P>). pH فضولات به هنگام استفاده از نانوامولسیون در سطح 200 میلیگرم بر کیلوگرم بهصورت معنیداری کمتر از سطوح 50 و 100 میلیگرم بر کیلوگرم نانوامولسیون اسانس رازیانه و گروه شاهد بود. رطوبت بستر به هنگام استفاده از جیره حاوی 50 میلیگرم بر کیلوگرم نانوامولسیون اسانس رازیانه نسبت به گروه شاهد کاهش یافت (05/0≥P). سوختگی مفصل خرگوشی و سینه به هنگام استفاده از نانوامولسیون اسانس رازیانه در سطح 50 میلیگرم بر کیلوگرم نسبت به سایر گروهها کمتر بود (05/0≥P). بر اساس نتایج این آزمایش به نظر میرسد که استفاده از نانوامولسیون اسانس رازیانه در شرایط تنش گرمایی میتواند با کاهش رطوبت بستر باعث بهبود ویژگیهای رفاهی جوجههای گوشتی شود.
وحید غلامی؛ حمید امانلو
چکیده
هدف از انجام این پژوهش بررسی اثر کاهش پروتئین جیرۀ غذایی بر عملکرد تولیدی و فراسنجههای خونی گاوهای شیرده هلشتاین در تنش گرمایی بود. در این پژوهش از 63 رأس گاو شیرده هلشتاین با میانگین روزهای شیردهی 5/16 ± 71 در قالب طرح بلوکهای کاملاً تصادفی با 3 جیره و بهمدت 65 روز در ماههای تابستان استفاده گردید. گاوها بهطور تصادفی به یکی از ...
بیشتر
هدف از انجام این پژوهش بررسی اثر کاهش پروتئین جیرۀ غذایی بر عملکرد تولیدی و فراسنجههای خونی گاوهای شیرده هلشتاین در تنش گرمایی بود. در این پژوهش از 63 رأس گاو شیرده هلشتاین با میانگین روزهای شیردهی 5/16 ± 71 در قالب طرح بلوکهای کاملاً تصادفی با 3 جیره و بهمدت 65 روز در ماههای تابستان استفاده گردید. گاوها بهطور تصادفی به یکی از 3 جیرۀ آزمایشی (حاوی 5/18، 5/17، و 5/16 درصد پروتئین خام) اختصاص داده شدند. نسبت پروتئین تجزیهناپذیر در شکمبه به پروتئین تجزیهپذیر در شکمبه در کلیۀ تیمارها برابر با 39 به 61 درصد و نسبت بهینۀ آمینواسیدهای ضروری (لیزین به متیونین) در هر سه تیمار با استفاده از متیونین محافظتشده، در حدود 3 به 1 بود. نتایج نشان داد که مادۀ خشک مصرفی شیر تصحیحشده براساس 5/3 درصد چربی، ترکیبات شیر، و میزان شیر تولیدی بهازای هر کیلوگرم مادۀ خشک مصرفی (بازده تولید)، تحت تأثیر جیرههای آزمایشی قرار نمیگیرد. این تحقیق نشان داد که کاهش سطح پروتئین خام در مقایسه با مقادیر توصیهشدۀ شورای تحقیقات ملی (NRC, 2001) و تأمین نسبت بهینه در آمینواسیدهای محدودکننده در شرایط تنش گرمایی میتواند در حفظ تولید، بهبود بازده نیتروژن، کاهش هزینههای تولیدی، و کاهش خطرات زیستمحیطی ناشی از دفع نیتروژن اضافی به محیط در گاوهای تحت تنش گرمایی، سودمند باشد.
علیرضا صفامهر؛ سجاد یعقوب زاده؛ علی نوبخت
دوره 42، شماره 2 ، مهر 1390، ، صفحه 95-106
چکیده
این تحقیق به منظور بررسی اثرات سطوح مختلف پروتئین و پروبیوتیک در جیرههای غذایی جوجههای گوشتی تحت تنش گرمائی به روش فاکتوریل 3×3 در قالب طرح کاملاً تصادفی با 3 تکرار برای هر تیمار (540 قطعه جوجهگوشتی سویه راس) به مدت 42 روز بر عملکرد و سیستم ایمنی انجام گردید. برای این منظور تعداد 9 جیره غذایی بر اساس احتیاجات گزارش شده توسط انجمن ...
بیشتر
این تحقیق به منظور بررسی اثرات سطوح مختلف پروتئین و پروبیوتیک در جیرههای غذایی جوجههای گوشتی تحت تنش گرمائی به روش فاکتوریل 3×3 در قالب طرح کاملاً تصادفی با 3 تکرار برای هر تیمار (540 قطعه جوجهگوشتی سویه راس) به مدت 42 روز بر عملکرد و سیستم ایمنی انجام گردید. برای این منظور تعداد 9 جیره غذایی بر اساس احتیاجات گزارش شده توسط انجمن تحقیقات ملّی تهیه شد که حاوی سه سطح پروتئین 90% ، 100% و 110% NRC و سه سطح پروبیوتیک (200 و400 ppm) بودند. پرندگان روزانه 8 ساعت (از ساعت 10 تا 18) تحت تنش گرمائی (C°3±34) قرار گرفتند. نتایج نشان داد که افزایش وزن بدن در جوجههای گوشتی تغذیه شده با سطوح پروتئین NRC و 110% NRC، به طور معنیداری نسبت به جوجههای گوشتی تغذیه شده با پروتئین 90% NRC، بیشتر بود (05/0P
لطف¬اله برنایی؛ عبدالحسین سمیع؛ حمیدرضا رحمانی؛ جواد پوررضا
دوره 41، شماره 1 ، خرداد 1389
چکیده
این آزمایش به منظور مشخص کردن اثرات سطوح مختلف آنیون-کاتیون (367،317،267،217،167،117،67 و 417 میلیاکیوالان در کیلوگرم آب و غذا) بر کیفیت پوسته و عملکرد در مرغهای تخمگذار در شرایط تنش گرمایی دورهای (دمای 19 تا 36 درجه سانتیگراد) انجام شد. 160 قطعه مرغ لگهورن سفید (سویههای لاین 36-w) در سن 63 هفتگی به مدت 2 ماه در معرض 8 جیره (که تنها از لحاظ سطوح ...
بیشتر
این آزمایش به منظور مشخص کردن اثرات سطوح مختلف آنیون-کاتیون (367،317،267،217،167،117،67 و 417 میلیاکیوالان در کیلوگرم آب و غذا) بر کیفیت پوسته و عملکرد در مرغهای تخمگذار در شرایط تنش گرمایی دورهای (دمای 19 تا 36 درجه سانتیگراد) انجام شد. 160 قطعه مرغ لگهورن سفید (سویههای لاین 36-w) در سن 63 هفتگی به مدت 2 ماه در معرض 8 جیره (که تنها از لحاظ سطوح آنیون- کاتیون متفاوت بودند) قرار گرفتند. تغییر سطوح آنیون-کاتیون Na+ + k+ - Cl - جیره پایه بوسیله کلرید کلسیم و بیکربنات سدیم انجام شد. این آزمایش در قالب طرح پایه کاملاً تصادفی با 8 تیمار و 4 تکرار انجام شد. در هر قفس که یک تکرار بود، 5 قطعه مرغ وجود داشت. اثر تیمارهای آزمایشی بر صفات تولیدی (وزن تخممرغ، تولید تخممرغ، ضریب تبدیل خوراک و بازده تخممرغ) معنیدار (05/0>p) بود. سطح 217 میلیاکی والان که با افزودن 42/0 درصد بیکربنات سدیم به جیره پایه (167 میلیاکیوالان در کیلوگرم) به وجود آمده بود، سبب بهبود در تمام سطوح تولیدی به غیر از مصرف خوراک شد. اثر دورههای آزمایشی (15روز یکبار) بر صفات تولیدی معنیدار (05/0>p) بود. اثر تیمارهای آزمایشی بر صفات کیفی پوسته (مقاومت پوسته، ضخامت پوسته و درصد پوسته) و واحد هاو معنیدار نبود. اثر دورههای آزمایشی بر صفات کیفی معنیدار (05/0>p) بود، اما بر واحد هاو اثری نداشت.