تأثیر رنگ‌دانه طبیعی آلگاسان بر عملکرد و کیفیت گوشت بلدرچین ژاپنی

فرهاد احمدی؛ سید مجتبی موسوی؛ محسن محمدی ساعی؛ بابک ماسوری

دوره 53، شماره 2 ، مرداد 1401، ، صفحه 109-118

https://doi.org/10.22059/ijas.2022.321515.653820

چکیده
  این آزمایش به‌منظور بررسی تأثیر رنگ‌دانه آلگاسان بر عملکرد و کیفیت گوشت بلدرچین با چهار تیمار، سه تکرار و 17 جوجه در هر تکرار، در قالب طرح کاملا تصادفی انجام گرفت. جیره­های آزمایشی شامل 1- جیره پایه (شاهد)، 2- جیره پایه + 1/0 درصد پودر آلگاسان، 3- جیره پایه + 2/0 درصد پودر آلگاسان و 4- جیره پایه + 3/0 درصد پودر آلگاسان بودند. علاوه بر اندازه­گیری ...  بیشتر

مقایسه صفات رشد و لاشه بره‌های لری‌بختیاری و آمیخته‌های رومانف و پاکستانی با لری‌بختیاری

محمدعلی طالبی؛ محسن باقری

دوره 50، شماره 4 ، اسفند 1398، ، صفحه 283-294

https://doi.org/10.22059/ijas.2019.288650.653734

چکیده
  در این پژوهش از اطلاعات صفات رشد بره‌های حاصل از گروه­های لری‌بختیاری (L)، آمیخته‌های رومانف× لری‌بختیاری (F1RL)،‌پاکستانی× لری‌بختیاری (F1PL)، (پاکستانی× لری‌بختیاری)× (رومانف× لری‌بختیاری) (¼P¼R½L) و (رومانف× لری‌بختیاری)× (رومانف× لری‌بختیاری) (F2RL) و صفات لاشه 50 رأس بره­ لری‌بختیاری و 41 رأس آمیخته‌های‌­ ...  بیشتر

اثر برخی پروبیوتیک ‏های طیور تولیدی ایران بر مؤلفه‌های عملکردی، شاخص‌های اقتصادی و ریخت‏ شناسی روده کوچک جوجه‏ های گوشتی

عارف محمودتبار؛ محمد امیر کریمی ترشیزی؛ محسن شرفی؛ ناهید مژگانی

دوره 49، شماره 3 ، آذر 1397، ، صفحه 415-425

https://doi.org/10.22059/ijas.2018.249544.653602

چکیده
  این آزمایش با هدف مقایسه اثر برخی پروبیوتیک‏های طیور تولید ایران بر مؤلفه­های عملکردی، شاخص‏های اقتصادی و ریخت‏شناسی روده کوچک با استفاده از 500 قطعه جوجه گوشتی یک‌روزه سویه تجاری راس 308 در قالب طرح کاملاً تصادفی با 5 تیمار و 5 تکرار انجام شد. تیمارهای آزمایشی شامل: 1- جیره پایه (شاهد) و جیره پایه به همراه پروبیوتیک­های 2- باکتوژن® ...  بیشتر

اثر روش و مدت پروار بر رشد و ترکیب لاشه بره‌های نر لری‌بختیاری

محمدعلی طالبی

دوره 44، شماره 3 ، آذر 1392، ، صفحه 283-291

https://doi.org/10.22059/ijas.2013.36156

چکیده
  به منظور بررسی روش پروار و مدت آن بر رشد و ترکیب لاشه، از 60 رأس برة نر لری‌بختیاری در یک آزمایش فاکتوریل و در قالب یک طرح کاملاً تصادفی با دو عامل روش پروار (پروار بعد از شیرگیری و چرا در مرتع و سپس پروار) و مدت پروار (در سه سطح 75، 90 و 105 روز) استفاده شد. بره‌ها در سن 5 ± 90 روزگی شیرگیری شدند. بره‌های روش پروار بعد از شیرگیری (1) و روش ...  بیشتر

اثر نانو ذرات نقره بر عملکرد و خصوصیات لاشه جوجه‌های گوشتی

حامد زرگران اصفهانی؛ سید داود شریفی؛ عباس برین؛ احمد افضل زاده

دوره 41، شماره 2 ، شهریور 1389

چکیده
  تأثیر نانو ذرات نقره به عنوان یک افزودنی در تغذیه جوجه‏های گوشتی با استفاده از 312 قطعه جوجه نر یک روزه از سویه تجاری آربوراکرز پلاس در قالب یک طرح کاملاً تصادفی با شش تیمار و چهار تکرار بررسی شد. جیره‌های آزمایشی بر پایه ذرت سویا و با توجه به احتیاجات توصیه شده NRC (1994) برای سه دوره آغازین، رشد و پایانی تنظیم شدند. از محلول ppm 2000 نانو ...  بیشتر

ارتباط بین صفات رشد و لاشه در گوسفندان لری بختیاری

محمدعلی طالبی؛ سید رضا میرایی آشتیانی؛ محمد مرادی شهر بابک؛ اردشیر نجاتی جوارمی

دوره 39، شماره 1 ، اسفند 1387

چکیده
  به منظور بررسی ارتباط بین صفات رشد و لاشه، اطلاعات صفات رشد (6240 رأس) و لاشه بره‌های لری بختیاری ایستگاه توسعه پرورش و اصلاح نژاد گوسفند لری بختیاری مورد استفاده قرار گرفت. بره ها در سن 5±90 روزگی از شیر گرفته شدند و پس از طی دوره رشد بعد از شیرگیری (سن 193 روزگی) تعداد 454 رأس بره کشتار و لاشه 264 رأس از آنها تجزیه شد. پارامترهای ژنتیکی صفات ...  بیشتر