8954856055505db

تأثیر تزریق روغن زیتون به درون کیسۀ زرده بر عملکرد رشد و توسعه سینه در جوجۀ گوشتی متأثر از تنش گرسنگی پس از تفریخ

نوع مقاله: مقاله پژوهشی

نویسندگان

1 دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه علوم دامی دانشگاه لرستان

2 دانشیار، گروه علوم دامی دانشگاه لرستان

3 کارشناس ارشد، گروه علوم دامی دانشگاه لرستان

چکیده

این آزمایش با هدف بررسی اثر تزریق روغن زیتون (0 و 7/0 میلی‌لیتر) به درون کیسۀ زرده بر عملکرد تولیدی و افزایش حجم سینه در جوجه‌های گوشتی متأثر از تنش گرسنگی پس از تفریخ (0، 12، 24، 36، و 48 ساعت) اجرا شد. تعداد 800 قطعه جوجۀ گوشتی یک‌روزه، در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی با 10 تیمار و 4 تکرار، استفاده شد. وزن زندۀ جوجه‌های متأثر از 24 و 36 ساعت گرسنگی پس از تفریخ، در مقایسه با جوجههای گروه شاهد به‌طور معنی‌داری کمتر بود (P<0.05). طولانی‌شدن گرسنگی پس از تفریخ تا 48 ساعت، موجب رشد جبرانی در جوجهها شد. تزریق روغن زیتون درون کیسۀ زرده، میزان تلفات را به‌طور معنی‌داری افزایش داد و بر شاخص راندمان تولید نیز اثر منفی داشت (P<0.05). در 28روزگی، گرسنگی و تزریق روغن زیتون اثر معنی‌داری بر ابعاد ظاهری سینه و وزن عضلات بزرگ و کوچک سینه نداشت (P<0.05). 24 و 36 ساعت گرسنگی پس از تفریخ تأثیر منفی بر عملکرد جوجه های گوشتی داشت و تزریق 7/0 میلی‌لیتر روغن زیتون درون کیسۀ زرده عملکرد جوجه های گوشتی متأثر از گرسنگی پس از تفریخ را بهبود نداد.

کلیدواژه‌ها


عنوان مقاله [English]

Effect of administration of olive oil in yolk- sac on growth performance and breast development in broiler chickens exposed to post- hatch fasting stress

نویسندگان [English]

  • Zahra Khorrami 1
  • Heshmatollah Khosravinia 2
  • Arash Azarfar 2
  • Akbar Cheraghi 3
1 MSc. Student, Department of Animal Sciences, Lorestan University, Iran
2 Associate Professor, Department of Animal Sciences, Lorestan University, Iran
3 MSc., Department of Animal Sciences, Lorestan University, Iran
چکیده [English]

This experiment was carried out to investigate the effects of in yolk-sac administration of olive oil (0 and 0.7 ml) on productive performance and breast development of broiler chickens exposed to post-hatch fasting stress (0, 12, 24, 36 and 48 hours). A total number of 800, 1-day-old broiler chicks in a completely randomized block design with 10 treatments and 4 replicates were used. Live body weight of broiler chicks exposed to 24 and 36 hours post-hatch fasting was significantly lower compared to control group (P<0.05). Extending of post hatch fasting up to 48 hours induced compensatory growth in broiler. Administration of olive oil to yolk sac significantly increased mortality rate and negatively affected production efficiency index (P<0.05). In day 28, fasting and administration of olive oil showed no significant effect on breast external dimensions and on major and minor pectoral is muscles weight (P<0.05). It is concluded that 24 and 36 hours Post-hatch fasting had negative effect on broiler performance and that injection of 0.7 ml olive oil was reduced performance of broiler chickens exposed to post-hatch fasting.

کلیدواژه‌ها [English]

  • broiler chick
  • early nutrition
  • Olive oil
  • post-hatch stress