تاثیر کنگرفرنگی بر فعالیت کبد و برخی فراسنجه های خونی در جوجه های گوشتی مسموم شده با تتراکلریدکربن

نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسندگان

1 دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

2 دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان- دکتری فیزیولوژی دام

3 گروه زیست شناسی، دانشگاه گلستان

چکیده

این مطالعه به منظور بررسی خواص آنتی¬اکسیدانی کنگرفرنگی بر عملکرد کبد در جوجه¬های گوشتی مسموم شده با تتراکلریدکربن انجام شد. 60 قطعه جوجه گوشتی یک روزه (راس، 308) در قالب طرح کاملاً تصادفی در چهار تیمار آزمایشی استفاده گردید. تیمارهای آزمایشی شامل: 1) شاهد (دریافت کننده جیره شاهد)، 2) کنگرفرنگی (جیره شاهد مکمل شده با 3 درصد پودر کنگرفرنگی)، 3) تتراکلریدکربن (جیره شاهد بعلاوه 1 میلی¬¬لیتر تتراکلریدکربن به ازای هر کیلوگرم وزن بدن) و 4) کنگرفرنگی+ تتراکلریدکربن (جیره شاهد مکمل شده با 3 درصد کنگرفرنگی + 1 میلی¬لیتر تتراکلرید کربن به ازای هر کیلوگرم وزن بدن) بودند. جهت مقایسه مقادیر فراسنجه¬های خونی نظیر پروتئین تام، آلبومین، کلسترول¬کل و تری¬گلیسرید و نیز آنزیم¬های کبدی آلانین¬آمینو¬ترانسفراز، آسپارتات¬آمینو¬ترانسفــراز و آلکالین¬فسفاتاز خون¬گیری از ورید بال انجام شد. همچنین، جهت مطالعه بافتــی از کبــد نمونه¬برداری شد. نتایج نشان داد که کنگر¬فرنگی تاثیری بر مقادیر فراسنجه¬های سرم خون نداشت، در حالی که تتراکلرید¬کربن مقادیر پروتئین تام و آلبومین سرم خون را کاهش و کلسترول کل و تری¬گلیسرید را افزایش داد (05/0P

کلیدواژه‌ها


عنوان مقاله [English]

The effect of Artichoke on Liver Function and Some Blood Parameters in Broiler Chicks Poisoned with CCl4

نویسنده [English]

  • Firooz Samadi 2
چکیده [English]

The present study was conducted to evaluate the antioxidant effects of Artichoke on liver function in broiler chicks poisoned with CCl4. A total of 60 (Ross, 308) one-d-old broiler chicks were assigned into four treatments, using a completely randomized design. Experimental treatments included: 1) control (received control diet), 2) Artichoke (control diet supplemented with 3 percent Artichoke powder), 3) CCl4 (control diet plus 1 ml/kg/BW of CCl4), and 4) Artichoke+CCl4 (control diet supplemented with 3 percent Artichoke powder + 1 ml/kg/BW CCl4). Wing blood samples were taken to compare blood serum parameters including total protein, albumin, cholesterol and triglyceride as well as liver enzymes including Aspartate Amino Transferase (AST), Alanine Amino Transferase (ALT) and A,Lkaline Phosphatase (ALP). Meanwhile, liver samples were collected for liver histology. Results revealed that, blood serum parameters were not affected by Artichoke, while CCl4 decreased total protein and albumin while increasing cholesterol and triglyceride concentrations in blood serum (P

کلیدواژه‌ها [English]

  • Artichoke
  • CCl4
  • broiler chick
  • Liver