TY - JOUR ID - 36154 TI - تاثیر کنگرفرنگی بر فعالیت کبد و برخی فراسنجه های خونی در جوجه های گوشتی مسموم شده با تتراکلریدکربن JO - علوم دامی ایران JA - IJAS LA - fa SN - 2008-4773 AU - گوهری, سجاد AU - صمدی, فیروز AU - گنجی, فرزانه AU - حسنی, سعید AU - جعفری آهنگری, یوسف AD - دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان AD - دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان- دکتری فیزیولوژی دام AD - گروه زیست شناسی، دانشگاه گلستان Y1 - 2013 PY - 2013 VL - 44 IS - 3 SP - 263 EP - 273 KW - کنگرفرنگی KW - تتراکلریدکربن KW - جوجه گوشتی KW - کبد DO - 10.22059/ijas.2013.36154 N2 - این مطالعه به منظور بررسی خواص آنتی¬اکسیدانی کنگرفرنگی بر عملکرد کبد در جوجه¬های گوشتی مسموم شده با تتراکلریدکربن انجام شد. 60 قطعه جوجه گوشتی یک روزه (راس، 308) در قالب طرح کاملاً تصادفی در چهار تیمار آزمایشی استفاده گردید. تیمارهای آزمایشی شامل: 1) شاهد (دریافت کننده جیره شاهد)، 2) کنگرفرنگی (جیره شاهد مکمل شده با 3 درصد پودر کنگرفرنگی)، 3) تتراکلریدکربن (جیره شاهد بعلاوه 1 میلی¬¬لیتر تتراکلریدکربن به ازای هر کیلوگرم وزن بدن) و 4) کنگرفرنگی+ تتراکلریدکربن (جیره شاهد مکمل شده با 3 درصد کنگرفرنگی + 1 میلی¬لیتر تتراکلرید کربن به ازای هر کیلوگرم وزن بدن) بودند. جهت مقایسه مقادیر فراسنجه¬های خونی نظیر پروتئین تام، آلبومین، کلسترول¬کل و تری¬گلیسرید و نیز آنزیم¬های کبدی آلانین¬آمینو¬ترانسفراز، آسپارتات¬آمینو¬ترانسفــراز و آلکالین¬فسفاتاز خون¬گیری از ورید بال انجام شد. همچنین، جهت مطالعه بافتــی از کبــد نمونه¬برداری شد. نتایج نشان داد که کنگر¬فرنگی تاثیری بر مقادیر فراسنجه¬های سرم خون نداشت، در حالی که تتراکلرید¬کربن مقادیر پروتئین تام و آلبومین سرم خون را کاهش و کلسترول کل و تری¬گلیسرید را افزایش داد (05/0P UR - https://ijas.ut.ac.ir/article_36154.html L1 - https://ijas.ut.ac.ir/article_36154_5346495c7b09bc7b1023d8e500c538c8.pdf ER -