اثر سطوح مختلف ویتامین E و روغن سویا بر عملکرد تولیدی و سلامت غده پستان در گاوهای هلشتاین

نویسندگان

1 دانشجوی سابق کارشناسی ارشد دانشگاه بوعلی¬سینا، همدان

2 استادیار دانشگاه بوعلی¬سینا

3 دانشیار دانشگاه بوعلی سینا

4 استادیار دانشگاه بوعلی سینا

5 مربی دانشگاه بوعلی سینا

6 دانشجوی دکتری دانشگاه بوعلی سینا

7 دانشجوی کارشناسی ارشد دانشکده کشاورزی دانشگاه بوعلی¬سینا

چکیده

این آزمایش جهت بررسی اثر سطوح مختلف ویتامین E و روغن سویا بر عملکرد و سلامت غده پستان در گاوهای هلشتاین طراحی شد. 8 راس گاو هلشتاین در اواسط مرحله شیردهی در یک آزمایش فاکتوریل 2×2 در قالب طرح مربع لاتین ناقص تکرار شده با سه دوره21 روزه استفاده شد. تیمارها عبارت بودند از: 1) تیمار شاهد (بدون روغن سویا و بدون ویتامین E)، 2) 3 درصد روغن سویا بدون ویتامین E، 3) بدون روغن سویا- 8000 واحد بین‎المللی ویتامین E، 4) 3 درصد روغن سویا- 8000 واحد بین‎المللی ویتامین E. در پایان دوره، نمونه‌گیری از شیر و خون حیوانات انجام شد. نتایج نشان داد که افزایش ویتامین E خوراک، چربی شیر را افزایش داد. روغن سویا لاکتوز شیر را افزایش و چربی شیر را کاهش داد. روغن سویا و همچنین اثر متقابل روغن سویا و ویتامین Eتأثیری بر شمار سلول‌های بدنی و بار میکروبی شیر نداشتند. حیوانات تغذیه شده با ویتامین E شمار سلول‌های بدنی و بار میکروبی شیر کمتری نسبت به حیواناتی که با ویتامین E تغذیه نشده بودند داشتند. نتایج این تحقیق نشان داد که مصرف ویتامین E در سطوح بالا شمار سلول‌های بدنی شیر را کاهش و سلامت غده پستان را در گاوهای شیرده افزایش می‌دهد.

کلیدواژه‌ها


عنوان مقاله [English]

Effect of Different Levels of Vitamin E and Soybean Oil on Production Performance and on Mammary Gland Health in Holstein Cows

نویسندگان [English]

  • Mohsen Bayat 1
  • Hasan Ali Arabi 2
  • Mohammad Mahdi Tabatabaei 3
  • Ali Asghar Saki 3
  • Dariush Alipour 4
  • Pouya Zamani 4
  • Ahmad Ahmadi 5
  • Zahra Zamani 6
  • Amir Hosein Dezfoulian 7
1
2
3
4
5
6
7
چکیده [English]

This experiment was conducted to determine the effect of feeding Soybean Oil (SO) along with vitamin E on performance and mammary gland health in Holstein cows. Eight Holstein lactating cows were employed in a 2×2 factorial experiment and in an incomplete replicated latin square design. Treatment diets were: 1) 0% SO plus 0 IU of vitamin E, 2) 3% SO plus 0 IU of vitamin E, 3) 0% SO plus 8000 IU of vitamin E, and 4) 3% SO plus 8000 IU of vitamin E. At the end of each period milk and blood samples were taken. Increasing dietary vitamin E increased milk fat. Soybean oil addition decreased milk fat production, and increased milk lactose. Neither soybean oil nor the interaction of SO by vitamin E had any effect on either milk Somatic Cell Count (SCC) or Total Microbial Count (TMC). Animals fed Vitamin E had lower SCC and TMC than animals not fed the vitamin. Results finally indicated that vitamin E supplementation at a high level reduces SCC while increasing mammary glands' health in lactating dairy cows.

کلیدواژه‌ها [English]

  • .
  • ..
  • Dairy Cows
  • Somatic Cell Count (SCC)
  • Total Microbial Count (TMC)