1. بررسی آثار تغذیه‌ای لسیتین سویا و ویتامین ‏E‏ بر شاخص‌های کیفی اسپرم در خروس‌های اجداد ‏هوبارد

شهرام شعبانی؛ مرتضی مهری؛ فاطمه شیرمحمد؛ محسن شرفی

دوره 52، شماره 3 ، آذر 1400، ، صفحه 177-188

http://dx.doi.org/10.22059/ijas.2021.324395.653830

چکیده
  با به‌کارگیری 36 قطعه خروس اجداد هوبارد در سن 45 هفتگی، آزمایشی با هدف بررسی اثر ویتامین E و لسیتین سویا در خوراک، بر برخی فراسنجه­های کیفی و کمی اسپرم طراحی شد. آزمایش در طی 60 روز و با چیدمان فاکتوریل (2×2) در قالب طرح کاملا تصادفی با دو سطح لسیتین (صفر و یک درصد در هر کیلوگرم خوراک) و دو سطح ویتامین E (صفر و 300 میلی­گرم در کیلوگرم خوراک) ...  بیشتر

2. اثر سطوح مختلف گلوتاتیون درون‌پوشانی‌شده بر‎ ‎کیفیت انجماد اسپرم گاو

طوبی ندری؛ سعید زین الدینی؛ آرمین توحیدی؛ غلامحسین ریاضی؛ مهدی ژندی؛ محسن شرفی

دوره 51، شماره 2 ، مرداد 1399، ، صفحه 91-101

http://dx.doi.org/10.22059/ijas.2020.285074.653720

چکیده
  هدف از این مطالعه، ارزیابی اثر سطوح مختلف گلوتاتیون احیا در رقیق­کننده بر کیفیت اسپرم گاو پس از فرایند انجماد و ذوب بود. در پژوهش حاضر، رقیق­کننده حاوی نانولیپوزوم­های غنی‌شده با چهار سطح صفر، 1، 5/2 و 5 میلی‌مولار آنتی اکسیدان گلوتاتیون بود. لیپوزوم­های حاوی گلوتاتیون با استفاده از روش فیلم نازک تهیه شد. اندازه ذرات با استفاده ...  بیشتر