نوع مقاله : مقاله پژوهشی
نویسندگان
1
دانشجوی دکتری فیزیولوژی دام، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج
2
دانشیار، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج
3
استاد، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج
4
استاد، گروه بیوشیمی، دانشگاه تهران
5
استادیار، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس
چکیده
هدف از این مطالعه، ارزیابی اثر سطوح مختلف گلوتاتیون احیا در رقیقکننده بر کیفیت اسپرم گاو پس از فرایند انجماد و ذوب بود. در پژوهش حاضر، رقیقکننده حاوی نانولیپوزومهای غنیشده با چهار سطح صفر، 1، 5/2 و 5 میلیمولار آنتی اکسیدان گلوتاتیون بود. لیپوزومهای حاوی گلوتاتیون با استفاده از روش فیلم نازک تهیه شد. اندازه ذرات با استفاده از دستگاه سونیکاتور به ابعاد نانو کاهش یافت. چهل انزال طی شش هفته از شش راس گاو نر هلشتاین جمعآوری و مورد انجماد قرار گرفت. صفات مورد ارزیابی پس از انجماد و ذوب شامل، فراسنجههای جنبایی، فعالیت غشا و یکپارچگی غشا و ریختشناختی اسپرم بود. نتایج این مطالعه نشان داد که استفاده از 1 میلیمولار گلوتاتیون جنبایی کل و جنبایی پیشرونده را بهطور معنیداری افزایش میدهد (7/1±5/47 و 2±7/32 درصد)، اگرچه، تفاوت معنیداری با غلظت 5/2 میلیمولار نداشت (7/1±0/45 و 2±2/26 درصد). همچنین، غلظت 5/2 میلیمولار بالاترین میزان یکپارچگی و سلامت غشا را نشان داد، اما تفاوت معنیداری با غلظت 1 میلیمولار نشان نداد. با اینحال، 5 میلیمولار گلوتاتیون درون پوشانی شده سبب کاهش فراسنجههای کیفی اسپرم شد. بنابراین، استفاده از سطح 1 میلیمولار گلوتاتیون به شکل درونپوشانی شده در رقیقکننده میتواند حفاظت بهتری از اسپرم گاو نسبت به سایر سطوح به عمل آورد.
کلیدواژهها
عنوان مقاله [English]
Effect of different levels of encapsulated glutathione on cryopreservation of bull sperm
نویسندگان [English]
-
Touba Nadri
1
-
Saeed Zeinoaldini
2
-
Armin Towhidi
3
-
Gholamhossein Riazi
4
-
Mahdi Zhandi
2
-
Mohsen Sharafi
5
1
Ph.D. Candidate of Animal Physiology, Department of Animal Science, College of Agriculture and Natural Resources, University of Tehran, Karaj, Iran
2
Associate Professor, Department of Animal Science, College of Agriculture and Natural Resources, University of Tehran, Karaj, Iran
3
Professor, Department of Animal Science, College of Agriculture and Natural Resources, University of Tehran, Karaj, Iran
4
Professor, IBB Center, University of Tehran, Tehran, Iran
5
Assistant Professor of Animal Physiology, Department of Animal Science, Tarbiat Modares University, Tehran, Iran
چکیده [English]
This study was designed to evaluate the effects of encapsulated reduced glutathione added to extender on the quality of bull sperm after freezing and thawing process. Extender contains lecithin nanoliposomes supplemented with different concentrations of glutathione (0, 1, 2.5 and 5 Mm concentration). The supplemented nanoliposomes with glutathione were prepared by thin-film preparation method. The particle size decreased to nanometer by sonication. 40 ejaculations were collected from 6 Holstein bulls and frozen for 6 weeks. Evaluated characteristics after freezing and thawing process were kinetic parameters (CASA), membrane activity (HOST), membrane integrity (eosin-nigrosin) and morphology of sperm ( Hancock's solution). Results showed that level 1 mM significantly increased the total and progressive motility (47.5±1.7, 32.7±2 %). Although, there was no significant difference with level 2.5 mM glutathione (45.0±1.7, 26.2±2 %). Also, the concentration of 2.5 mM showed the highest value of cell membrane integrity and cell membrane functionality but did not differ with the concentration of 1mM. However, supplementation of nanoliposomes with 5 mM glutathione reduced the quality of post-thaw sperm. Thus, level 1 M encapsulated glutathione can provide better protection compare to the other level of that for bull sperm.
کلیدواژهها [English]
-
Bull semen
-
encapsulation
-
freezing
-
glutathione
-
nanoparticels