تأثیر سیلاژ ذرت تلقیح شده با باکتری‌های مختلف بر عملکرد گاوهای شیرده هلشتاین

نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسندگان

1 گروه علوم دامی، دانشکده علوم و مهندسی کشاورزی، دانشگاه رازی، کرمانشاه، ایران

2 گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان، ایران.

چکیده

ذرت علوفه‌ای با 28 درصد ماده‌خشک برداشت، خردشده و پس از اعمال تیمارهای آزمایشی (10^6 کلنی به ازای گرم علوفه تازه) در کیسه‌های 30 کیلوگرمی سیلو شدند. تیمارهای آزمایشی عبارت بودند از:سیلاژ بدون تلقیح میکروبی(شاهد)، سیلاژ تلقیح‌شده با لاکتوباسیلوس ‌فرمنتوم تولیدشده در آزمایشگاه، سیلاژ تلقیح‌شده با مخلوطی از لاکتوباسیلوس ‌فرمنتوم، لاکتوباسیلوس ‌سالیواریوس، پدیوکوکوس ‌اسیدی‌لاکتیسی و انتروکوکوس ‌فاسیوم، تولیدشده در آزمایشگاه و سیلاژ تلقیح‌شده با باکتری تجاری حاوی انتروکوکوس ‌فاسیوم، لاکتوباسیلوس ‌برویس و لاکتوباسیلوس ‌پلانتاروم. شانزده رأس گاو هلشتاین در اواسط شیردهی ( 0.10 ± 160 روز شیردهی) بر پایة طرح مربع‌لاتین ادغام شده 4 ×4 با دوره‌های 21 روزه استفاده شد. تولید شیر تیمارهای آزمایشی با شاهد تفاوتی نداشت ولی تولید شیر تصحیح‌شده بر اساس 3.5 درصد چربی در گاوهای دریافت‌کننده سیلاژ تلقیح‌شده بیشتر از شاهد بود. درصدهای چربی، پروتئین و مواد جامد بدون چربی شیر در تیمار اول بیشتر از گروه‌های دیگر بود. گاوهای تغذیه‌شده با سیلاژهای تلقیح‌شده آزمایشگاهی، مصرف ماده‌خشک بالاتری نسبت به شاهد و تیمار سوم داشتند. گوارش‌پذیری ماده‌خشک، پروتئین خام و الیاف نامحلول در شوینده اسیدی در تیمارهای تلقیح‌شده بالاتر از شاهد بود و بیشترین آن مربوط به تیمار دوم بود. غلظت نیتروژن آمونیاکی شکمبه در تیمارهای اول و دوم کمتر از شاهد بود. درصد استات شکمبه در شاهد و تیمار دوم بالاتر و پروپیونات در تیمارهای تلقیح شده بیشتر از شاهد بود. نتایج نشان داد تلقیح باکتریایی سیلاژ ذرت تاثیر معنی‌داری بر میزان تولید شیر نداشت هرچند شیر تصحیح‌شده 3.5 درصد چربی، درصدهای چربی و پروتئین شیر و گوارش‌پذیری مواد مغذی را افزایش داد.

کلیدواژه‌ها

موضوعات


عنوان مقاله [English]

The effect of inoculated corn silage with different types of bacteria on Holstein lactating cows’ performance

نویسندگان [English]

  • Ali Bayat 1
  • Fardin Hozhabri 1
  • Daryoush Alipour 2
1 Department of Animal Science, Faculty of Science and Agricultural engineering, Razi University, Kermanshah, Iran.
2 Department of Animal Science, Faculty of Agriculture, Bu Ali Sina University, Hamadan, Iran.
چکیده [English]

Corn fodder with 28% DM were harvested, chopped and after applying treatments were ensiled in 30kg bags. The experimental treatments were: Silage without microbial inoculation (control), silage inoculated with Lactobacillus fermentum produced in the laboratory (Lab), silage inoculated with mixture of Lactobacillus fermentum, Lactobacillus salivarius, Pediococcus acidilactici and Enterococcus faecium (Lab), and silage inoculated with commercial bacteria containing Enterococcus faecium, Lactobacillus brevis and Lactobacillus plantarum. Sixteen Holstein cows in the middle of lactation (160 ± 0.10 days of lactation) were used on a 4 x 4 integrated Latin square design with periods of 21 days. The milk production of treatments was not significantly different from the control, but 3.5% fat corrected milk of cows receiving inoculated silage was more than control. The percentages of milk fat, protein and solids-non-fat were higher in first treatment than others . Cows fed with laboratory inoculated silages had a higher DMI than control and third treatment. The digestibility of DM, CP and ADF was higher in the inoculated treatments than control and the highest was related to the second treatment. The rumen ammonia nitrogen in the first and second treatments was lower than control. The rumen percentage of acetate was higher in control and the second treatment, and propionate was higher in the inoculated treatments than control. The overall conclusion showed that the bacterial inoculation of corn silage had no significant effect on milk production, although it increased 3.5% fat corrected milk, percentages of milk fat and protein as well as digestibility of nutrients.

کلیدواژه‌ها [English]

  • Dry matter intake
  • Lactobacillus fermentum
  • Microbial inoculation
  • Milk yield
  • Milk composition