ارزیابی متیونین گیاهی به‌عنوان جایگزین DL- متیونین و تأثیر آن بر عملکرد، ویژگی‌های لاشه و متابولیت‌های خونی در جوجه‌های گوشتی

نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسندگان

1 استادیار، گروه علوم دامی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه رازی، کرمانشاه، ایران

2 دانشجوی سابق کارشناسی ارشد، گروه علوم دامی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه رازی، کرمانشاه، ایران

چکیده

 این آزمایشبه‌منظور ارزیابی جایگزینی متیونین صنعتی یا مصنوعی (سنتتیک) با متیونین گیاهی و بررسی تأثیر آن بر عملکرد، ویژگی‌های لاشه و فراسنجه‌های خونی در جوجه‌های گوشتی انجام شد. شمار 280 قطعه جوجۀ گوشتی نر سویۀ راس 308 در قالب طرح کامل تصادفی با هفت تیمار، چهار تکرار و ده قطعه جوجه در هر تکرار استفاده شد. تیمارهای آزمایشی عبارت بودند از: جیرۀ پایه که 100درصد نیاز متیونین با DL- متیونین تأمین ‌شده بود (شاهد) و در تیمارهای 2 تا 7، DL- متیونین در جیرۀ پایه به ترتیب به میزان 20، 40، 50، 60، 80 و 100درصد با متیونین گیاهی جایگزین شده بود. نتایج نشان داد که وزن بدن در سن 21 روزگی در تیمارهایی که تا سطح 60درصد جایگزینی انجام ‌شده بود، همچنین در سن 42 روزگی در تیمارهای که تا سطح 50درصد DL- متیونین با متیونین گیاهی جایگزین شده بود تفاوت معنی‌داری با گروه کنترل نداشتند. تیمارهای آزمایشی تأثیر معنی‌داری بر مصرف خوراک، درصد لاشه و وزن نسبی چربی محوطۀ بطنی، سینه، ران‌ها، کبد، قلب، تیموس، طحال و بورس فابریسیوس نداشتند. غلظت آلبومین سرم در تیمار 80درصد متیونین گیاهی به‌طور معنی‌داری افزایش یافت، درحالی‌که غلظت کلسترول سرم در تیمار 100درصد متیونین گیاهی و همچنین غلظت گلوکز در تیمار 60، 80 و 100درصد متیونین گیاهی در مقایسه با گروه کنترل به‌طور معنی‌داری کاهش‌یافته بود. به‌طورکلی، متیونین گیاهیمی‌تواند جایگزین بخشی از متیونین مصنوعی موجود در جیره بدون تأثیر منفی بر عملکرد و ویژگی‌های لاشه شود.

کلیدواژه‌ها


عنوان مقاله [English]

Evaluation the Herbal Methionine as a substitute of DL-Methionine and effect on performance, carcass characteristics and blood metabolites in broiler chickens

نویسندگان [English]

  • Soudabeh Moradi 1
  • Arash Moradi 2
  • Zahra Zanganeh 2
1 Assistant Professor, Department of animal Science, Faculty of Agriculture and Natural Resources, Razi University, Kermanshah, Iran
2 Former M.Sc. Student, Department of animal Science, Faculty of Agriculture and Natural Resources, Razi University, Kermanshah, Iran
چکیده [English]

This research was conducted to evaluate the effects of synthetic methionine replacement with herbal methionine (HM) on performance, blood biochemical parameters and carcass characteristics in broiler chicken. A total of 280 8-old Ross 308 male chicken were randomly assigned to 7 dietary treatments: control, in which 100% methionine requirement was supplied form DL-methionine, and in treatments 2 to 7, DL-methionine in control was replaced by 20, 40, 50, 60, 80 and 100% HM, respectively. Each treatment replicated 4 times (10 birds per each). Body weight at 21 and 42 d in broilers fed HM in levels up to 60% and 50% replacement was similar to those fed control diet, respectively. Experimental treatments had no significant impact on feed intake during the trial. No differences were observed in carcass percentage and relative weights of abdominal fat, breast, tights, liver, heart, thymus, lien, and bursa among the treatments. Herbal methionine replacement had no significant effect on blood total protein, globulin, uric acid and triglyceride content. Concentration of serum albumin was significantly elevated in birds fed diets contained 80% HM, whereas cholesterol content in treatment 100% HM and glucose content in treatments 60, 80 and 100% HM significantly reduced in compare to control (P≤0.05). In conclusion, it could be feasible to use herbal methionine in broiler diets as a replacement to supply a part of the methionine requirement without negatively affecting performance or carcass traits.

کلیدواژه‌ها [English]

  • Broilers
  • herbal methionine
  • performance
  • synthetic methionine
  1. Bender, D. A. (1975). Amino acid metabolism. John Wiley and Sons. Ltd., 1st Ed., New York, USA, pp: 112-142.
  2. Chattopadhyay, K. M., Mondal, K. & Roy, B. (2006). Comparative efficacy of DL-methionine and herbal methionine on performance of broiler chicken. International Journal of Poultry Science, 5, 1034-1039.
  3. Degussa feed additives, aminoacidsandmore.com: Standardized ileal amino acid digestibility in broilers.
  4. Esteve-Garcia, E. (1988). Digestion and excretion of methionine sources for poultry. Ph.D. thesis, Cornell University, Ithaca, New York.
  5. Figge, R., Soucaile, P. & Bestel-corre, G. (2010). Producing methionine without n-acetyle-methionine. United States Patent, No.0047879 AI.
  6. Hadinia, S., Shivazad, M., Moravej, H. & Alahyari-Shahrasb, M. (2012). Comparisondifferent levels of Herbal and synthetic methionine on performance and immune response of broilers. Iranian Journal of Animal Science, 43(4), 481-489. (in Farsi)
  7. Hadinia, S., Shivazad, M., Moravej, H. Alahyari-Shahrasb, M. & Nabi, M. M. (2014). Bio-efficacy comparison of herbal-methionine and DL-methionine based on performance and blood parameters of broiler chickens. Veterinary Research Forum, 5(2), 81-87.
  8. Halder, G. & Roy, B. (2007). Effect of herbal or synthetic methionine on performance cost benefit ratio, meat and feather quality of broiler chicken. International Journal of Poultry Science, 12, 987-996.
  9. Ibrahim, I. H. (2014). 1- Investigations into the addition of Herbal Methionine (Phytonin) as substitute of Synthetic Methionine in poultry feeds. 2- Effect of Herbal Methionine (Phytonin) supplementation on performance and carcass characteristics of broiler chicks. International Journal of Poultry Science, 13(8), 484-488.
  10. Igbasan, F. A. & Olugosi, O. A. (2013). Performance characteristics, biochemical and haematologcal profiles of broiler chickens fed synthetic and herbal methionine supplemented diets. African Journal Food Science, 7(6), 159-167.
  11. Itoe, S., Dafwang, I. I. & Bawa, G. S. (2010). Evaluation of Methiorep as a Substitute for Methionine in broiler diets. International Journal of Poultry Science, 9, 809-812.
  12. Kalbande, V. H., Ravikanth, K., Maini, S. & Rekhe, D. S. (2009). Methionine supplementation options in poultry. International Journal of Poulry Science, 8, 588-591.
  13. Kapil A., Koul I. B., Banerjee, S. K. & Gupta, B. D. (1993). Antihepatotoxic effects of major diterpenoid constituents of Andrographis paniculata.Biochem Pharmacol, 46(1):182-185.
  14. Kaur, D., Singh Nagraa, S., Sodhib, S. & PadamNath, D. (2013). Comparative performance of commercial broilers fed Herbomethione® as a replacement for DL-methionine in diet. Journal of Applied Animal Research, 41(4), 410-416.
  15. Koban, H. G. & Koberstein, E. (1984). Kinetics of hydrolysis of dimeric and trimeric methionine hydroxy analogue free acid under physiological conditions of pH and temperature. Journal of Agriculture Food Chemistry, 32(2), 393-39.
  16. Okuno, Y., Matsuda, A., Morimoto, H. & Takagi, H. (1989). Biological efficacy of liquid methionine hydroxy analogue free acid in 7–18-day-old and 42–54-day-old broilers. Japan Poultry Science Association Autumn Meeting. Kagawa.
  17. Payne, R. L., Lemme, A., Seko, H., Hashimoto, Y., Fujisaki, H., Koreleski, J., Swiatakiewicz, S., Szczurek, W. & Rostagno, H.  (2006).  Bioavailability  of  methionine  hydroxy  analog-free  acid  relative  to  DL-methionine  in broilers. Animal Science Journal, 77, 427-439.
  18. Rekhatel, D. H., Maini, S., Pathak, V. P., Ther, S. V., Mahajan, N., Datir, D. K., Kale, M. & Hardas, R. P. (2010). Haemobiochemical profilestudy in commercial broilers fed on diet supplemented with herbal methionine (Methiorep) and DL-methionine. Indian Journal of Agriculture Research, 44, 197-203.
  19. Richards, M. P., Poch, S. M., Coon, C. M., Rosebrough, R. W., Ashwell, C. M. & Mcmurtry, J. P. (2003). Feed restriction significantly alter lipogenic gene expression in broiler breeder chickens. Journal of Nutrition, 133, 707-715.
  20. Ross 308 Broiler Nutrition Specifications. (2014). www.aviagen.com
  21. Smith, W. K. (1978). The amino acid requirements of laying hens: Models for calculation. II practical application. World’s Poultry Science Journal, 34(3), 129-136.
  22. Stone, K. P., Wanders, D., Orgeron, M., Cortez, C. C. & Gettys, T. W. (2014). Mechanism of increased in ovo insulin sensivity by dietary methionine restriction in mice. Diabetes, 63, 3721-3733.
  23. Sudhir, K. P., Mishra, D., Ghosh, G. & Pand, C. S. (2010). Biological action and medicinal properties of various constituent of Azadirachta Indica (Meliaceace), an overview. Annals of Biological Resaerch 1(3), 24-34.
  24. Vieira, S. L., Lemme, A., Goldenberg, D. B. & Brugalli, I. (2004). Responses of growing broilers to diets with increased sulfur amino acids to lysine ratios at two dietary protein levels. Poultry Science, 83, 1307-1313.
  25. Yuan, J., Karimi, A. J., Goodgame, S. D., Lu, C., Mussinin, F. J. & Waldroup, P. W. (2012). Evaluation of Herbal Methionine Source in broiler diets. International Journal of Poultry Science, 11(4), 247-250.