8954856055505db

پیش بینی انرژی قابل سوخت و ساز ارقام رایج گندم کشت شده در منطقۀ استان البرز با استفاده از معادلات رگرسیون چند متغیره

نوع مقاله: مقاله پژوهشی

نویسندگان

1 دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه علوم دامی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج

2 دانشیار، گروه علوم دامی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج

3 استادیار، گروه علوم دامی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج

4 کارشناس ارشد، گروه علوم دامی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج

چکیده

این تحقیق به منظور تعیین معادلات رگرسیونی پیش‌بینی‌ انرژی قابل سوخت‌وساز ظاهری تصحیح‌شده برای ازت (AMEn) در 12 رقم گندم رایج (مهدوی، چمران، سبلان، سپاهان، سیوند، الموت، شعله، نیشابور، پیشتاز، بهار، شیراز و شاه‌پسند) کشت‌شده در استان البرز اجرا شد. انرژی قابل سوخت‌وساز با اکسید کروم به عنوان نشانگر اندازه‌گیری شد. هریک از جیره‌های آزمایشی نیز حاوی 40 درصد گندم به‌عنوان جایگزین ذرت و سویا در جیرۀ پایه بودند. همۀ داده‌های حاصل از آنالیز شیمیایی و اندازه‌گیری اکسید کروم در نمونه‌های خوراک و فضولات، با نرم‌افزار SPSS و رویۀEnter  تحلیل و بررسی شدند. نتایج رگرسیون چندگانه بیانگر این بود که مؤلفه‌های نشاسته (STA) و فیبر خام (CF) برای معادلۀ تخمین انرژی قابل سوخت‌وساز مناسب هستند. میانگین تفاوت انرژی قابل سوخت‌وساز اندازه‌گیری‌شده به روش بیولوژیک و تخمین با استفاده از معادلۀ پیش‌بینی‌، kcal/kg 51/39 بود. این آنالیز نشان داد که معادلۀ رگرسیونی پیش‌بینی انرژی قابل سوخت‌وساز ظاهری تصحیح‌شده برای ازت با ضریب تبیین (1/99%= R2) (000/0 P<)، به صورت زیر است:
AMEn wheat (Kcal/Kg of DM ) = 69 STA - 1028 CF

کلیدواژه‌ها


عنوان مقاله [English]

Prediction the metabolizable energy of most wheat cultivars of Alborz province with a multiple regression equation

نویسندگان [English]

  • Jamshid Noorghadimi 1
  • Hossein Moraveg 2
  • Fatemeh Ghaziani 3
  • Rasoul Akbari 4
1 M.Sc. Student of Animal Nutrition, Department of Animal Science, University College of Agriculture and Natural resources, University of Tehran, Karaj, Iran
2 Associate Professor of Poultry Nutritionist, Department of Animal Science, University College of Agriculture and Natural resources, University of Tehran, Karaj, Iran
3 Assistant Professor, Department of Animal Science, University College of Agriculture and Natural resources, University of Tehran, Karaj, Iran
4 Former M. Sc. Student, Department of Animal Science, University College of Agriculture and Natural resources, University of Tehran, Karaj, Iran
چکیده [English]

This study was conducted to determine regression equations for the prediction metabolizable energy value corrected for zero nitrogen retention (AMEn) in 12 wheat cultivars (mahdavi, chamran, sabalan, sepahan, sivand, alamoot, sholeh, neishaboor, pishtaz, bahar, shiraz and shahpasand) Cultured in Alborz province of Iran. Chromic oxide marker bioassay was used to determine wheat cultivars nitrogen-corrected AME (AMEn) content for adult roosters. The experimental diets were composed of 40% of test sample and the remaining 60% was a combination of other ingredients held constant across diets. AMEn value of the test samples were calculated and related to their chemical composition by regression analysis with SPSS software. The result of multiple regression equations was shown that CF and Starch are the best factors for prediction of AMEn. The equation for prediction of AMEn based on chemical composition was:
 AMEn wheat (Kcal/Kg of DM) = 69 STA - 1028 CF.

کلیدواژه‌ها [English]

  • apparent energy
  • chemical analysis
  • chrome oxide
  • fiber
  • starch
  1. Ahmadi, A. & Baker, D. (2001). The effect of water stress on grain filling processes in wheat. The Journal of Agricultural Science, 136(03), 257-269.
  2. AOCS. (1993). Official Methods & Recommended Practices of the American Oil Chemists' Society (5th ed.) Crude Neutral Detergent Fiber in Feeds Filter Bag Technique.Ba 6-84 Champaign, IL: AOCS Press.
  3. Balan, B., Mohaghegh, S. & Ameri, S. (1995). State-of-the-art in permeability determination from well log data: part 1-A comparative study, model Development. paper SPE 30978: 17-21.
  4. Batal, A. & Dale, N. (2014). Ingredient analysis table: 2014 Edition. Feedstuffs
  5. Brooks, A., Jenner, C. & Aspinall, D. (1982). Effects of Water Deficit on Endosperm Starch Granules and on Grain Physiology of Wheat and Barley. Functional Plant Biology, 9(4), 423-436.
  6. Cofie-Agblor, R., Muir, W., White, N. & Jayas, D. (1997). Microbial heat production in stored wheat. Journal of Canadian Agricultural Engineering, 39(4), 303-307.
  7. Coles, G., Hartunian-Sowa, S., Jamieson, P., Hay, A., Atwell, W. & Fulcher, R. (1997). Environmentally-induced variation in starch and non-starch polysaccharide content in wheat. Journal of Cereal Science, 26(1), 47-54.
  8. Fenton, T. & M. FENTON (1979). An improved procedure for the determination of chromic oxide in feed and feces. Canadian Journal of Animal Science, 59(3), 631-634.
  9. Gutiérrez-alamo, A., Pérez de ayala, P., Verstegen, M. W. A., Den hartog, L. A. & Villamide, M. J. (2008). Variability in wheat: factors affecting its nutritional value. World's Poultry Science Journal, 64(01), 20-39.
  10. Intl, A. (1995). Official methods of analysis, Arlington, Va. AOAC Intl.
  11. Kim, J. C., Mullan, B. P., Simmins, P. H. & Pluske, J. R. (2003). Variation in the chemical composition of wheats grown in Western Australia as influenced by variety, growing region, season, and post-harvest storage. Australian Journal of Agricultural Research, 54(6), 541-550.
  12. Komarek, A., Manson, H. & Thiex, N. (1996). Crude fiber determinations using the ANKOM System. ANKOM Tech. Corp., Pub 102.
  13. Mollah, Y., Bryden, W., Wallis, I., Balnave, D. & Annison, E. (1983). Sudies on low metabolisable energy wheats for poultry using conventional and rapid assay procedures and the effects of processing. British Poultry Science, 24(1), 81-89.
  14. Nutrition, N. R. C. S. o. P. (1994). Nutrient requirements of poultry, National Academies Press.
  15. Ockenden, I., Falk, D. E. & Lott, J. N. (1997). Stability of phytate in barley and beans during storage. Journal of Agricultural and Food Chemistry, 45(5), 1673-1677.
  16. Pirgozliev, V. R., Birch, C. L., Rose, S. P., Kettlewell, P. S. & Bedford, M. R. (2003). Chemical composition and the nutritive quality of different wheat cultivars for broiler chickens. British Poultry Science, 44(3), 464-475.
  17. Rehman, Z.-U. & Shah, W. (1999). Biochemical changes in wheat during storage at three temperatures. Plant Foods for Human Nutrition, 54(2), 109-117.
  18. Rose, R., Rose, C. L., Omi, S. K., Forry, K. R., Durall, D. M. & Bigg, W. L. (1991). Starch determination by perchloric acid vs enzymes: evaluating the accuracy and precision of six colorimetric methods. Journal of Agricultural and Food Chemistry, 39(1), 2-11.
  19. Shivazad, M. & Seidavi, A. (2005). Nutrition of the chicken. Translation. University of Tehran Press.
  20. Valdes, E. & Leeson, S. (1992). Near infrared reflectance analysis as a method to measure metabolizable energy in complete poultry feeds. Poultry Science, 71(7), 1179-1187.
  21. Vogel, K. P., Pedersen, J. F., Masterson, S. D. & Toy, J. J. (1999). Evaluation of a filter bag system for NDF, ADF, and IVDMD forage analysis. Crop Science, 39(1), 276-279.
  22. Yegani, M. & Korver, D. (2012). Review: Prediction of variation in energetic value of wheat for poultry. Canadian Journal of Animal Science, 92(3), 261-273.