تاثیر پروبیوتیک و اسید فرمیک بر سیستم ایمنی جوجه‌های گوشتی

نویسندگان

1 دانش آموخته کارشناسی ارشد

2 دانشیار دانشگاه گیلان

3 استادیار دانشگاه گیلان

چکیده

دراین تحقیق تاثیر پروبیوتیک پروتکسین و اسید فرمیک بر سیستم ایمنی هومورال و سلولی 200 قطعه جوجه یکروزه گوشتی نژاد کاب 500 در قالب طرح کاملا تصادفی با 4 تیمار و 5 تکرار و تعداد 10 مشاهده در هر تکرار مورد بررسی قرار گرفت. جوجه‌های گروه اول به عنوان شاهد (C) در نظر گرفته شد و از جیره پایه استفاده نمودند. جوجه‌های گروه دوم (P) از جیره حاوی g/kg1/0 پروبیوتیک پروتکسین، جوجه‌های گروه سوم (F) از جیره حاوی 8/0% اسید فرمیک و جوجه‌های گروه چهارم (P+F) از جیره حاوی g/kg1/0پروتکسین و 8/0% اسید فرمیک بصورت مخلوط در دان استفاده کردند. جهت ارزیابی عملکرد، مصرف خوراک روزانه، افزایش وزن روزانه و ضریب تبدیل غذایی محاسبه شد. جهت ارزیابی ایمنی هومورال به جوجه‌ها در روز 8 و 22 دوره پرورش گلبول قرمز گوسفند (SRBC) تزریق شد و در روزهای 21، 28، 35 و 42 سطوح مختلف آنتی بادی بر علیه SRBC با روش هماگلوتیناسیون اندازه‌گیری شد. جهت ارزیابی ایمنی سلولی در روز 16 دوره پرورش فیتوهماگلوتینین (PHA-P) زیر پوست بال تزریق شد و 24 و 48 ساعت بعد از تزریق پاسخ پوست مورد بررسی قرار گرفت. پس از کشتار وزن تیموس و بورس فابرسیوس اندازه گیری شد. نتایج نشان داد مصرف خوراک روزانه و ضریب تبدیل غذایی در گروههای آزمایشی کاهش یافت )05/0(P

کلیدواژه‌ها


عنوان مقاله [English]

Effect of Probiotic and Formic Acid on Immune System of Broilers

نویسندگان [English]

  • n. mirbabaie langarooi 1
  • mehrdad mohammadi 2
  • m. roostaei alimehr 3
1
2
3
چکیده [English]

The effects of probiotic (Protexin) and formic acid were studied on humoral and cellular immunity in 200 Cobb broiler chicks in a completely randomized design of with 4 treatments and 5 replications (10 observations per replicate). Control group (C) did not receive any other than the base treatment. The chicks in the second (P), third (F) and forth (P+F) groups were fed with feed, which contained 0.1 g/kg Protexin, 0.8% formic acid vs. 0.1 g/kg Protexin + 0.8% formic acid in their diets, respectively. Daily feed intake weight gain. and feed conversion rates were recorded. The birds were immunized with Sheep Red Blood Cells (SRBC) on days 8 and 22 of age while serum antibody levels (produced in response to SRBC) being assessed through Hemagglutination Assay Technique on days 21, 28, 35, and 42. Skin response to Phytohemagglutinin-P (PHA-P) injected intradermally on day 16 was recorded 24 and 48 h following after injection. The weights of thymus and bursa of fabricius were also recorded following slaughter. The results indicated that daily feed intake and feed conversion rates decreased in the treatment groups (P

کلیدواژه‌ها [English]

  • Broilers
  • cellular immunity
  • Formic acid
  • humoral immunity
  • Probiotic protexin