تعیین ارزش غذایی، بخش‌های مختلف پروتئینی لارو مگس سرباز سیاه در سیستم کربوهیدرات و پروتئین خالص کرنل و تجزیه پذیری به روش کیسه‌های نایلونی

نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسندگان

1 گروه علوم دامی، دانشکده علوم و مهندسی کشاورزی، دانشگاه رازی، کرمانشاه ، ایران

2 دانشیار گروه علوم دامی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشکده علوم و مهندسی کشاورزی، دانشگاه رازی، کرمانشاه، ایران

3 گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان، ایران

4 گروه علوم دامی ، دانشکده کشاورزی ، دانشگاه بوعلی سینا ، همدان، ایران

10.22059/ijas.2025.398605.654089

چکیده

هدف از این مطالعه، بررسی استفاده از لارو مگس سرباز سیاه، به عنوان منبع پروتئین جایگزین در جیره دام از طریق ارزیابی بخش‌های پروتئینی لارو در سیستم کربوهیدرات و پروتئین خالص کرنل و تجزیه‌پذیری به روش کیسه‌های نایلونی بود. در انتهای رشد لاروی، تجزیه تقریبی، ترکیب اسیدهای چرب و اسیدهای آمینه لارو تعیین شد. نتایج دوره پرورش لارو نشان داد، به ازای 85 گرم تخم لارو، 5/63 کیلوگرم لارو خشک‌شده و به ازای هر کیلوگرم خوراک مصرف شده 76/225 گرم لارو (وزن تر) تولید شد. طول دوره پرورش و خروج از تخم، 15 روز با طول متوسط دو سانتی‌متری قابل برداشت بود. پروتئین خام و عصاره اتری لارو به ترتیب 71/41 و 01/35 درصد بود. لارو حاوی غلظت‌های بالایی از اسیدهای آمینه ضرروری نظیر متیونین و لیزین و غیر ضروری نظیر اسیدهای آسپارتیک و گلوتامیک بود. بیشترین غلظت اسیدهای چرب مربوط به لوریک و پالمتیک (اشباع) و اولئیک و لینولئیک (غیر اشباع) بود. پروتئین حقیقی با تجزیه‌پذیری متوسط بیشترین بخش پروتئین را تشکیل داد. نیتروژن غیرپروتئینی و پروتئین حقیقی با تجزیه‌پذیری سریع به ترتیب 58/14 و 63/9 درصد پروتئین را تشکیل دادند. پتانسیل تجزیه‌پذیری و تجزیه پذیری موثر پروتئین خام در نرخ عبور 05/0 به ترتیب 97/43 و 59/31 درصد بود. نتایج نشان داد که پروتئین لارو مگس سرباز سیاه دارای خصوصیات تغذیه‌ای مناسبی است و این لارو توانایی تبدیل پسماند مواد آلی به مواد مغذی ارزشمند برای تغذیه نشخوارکنندگان را دارد و می‌تواند به عنوان یک منبع جدید، جایگزین مناسبی برای منابع پروتئینی رایج باشد.

کلیدواژه‌ها

موضوعات


عنوان مقاله [English]

Determination of nutritional value, different protein fractions of black soldier fly larvae in the Net Carbohydrate and Protein System and degradability by nylon bag method

نویسندگان [English]

  • Elham Nadri 1
  • Fardin Hozhabri 2
  • Daryoush Alipour 3
  • Hassan Aliarabi 4
1 Animal Science Department,,Faculty of Science and agricultural engineering, Razi University, Kermanshah, Iran
2 Animal science Department, Faculty of Science and Agricultural engineering, Razi university, Kermanshah, Iran.
3 Department of Animal Science, Faculty of Agriculture, Bu-Sina University, Hamadan, Iran
4 Animal Science Department,, Faculty of Agriculture, Bu-Ali Sina University, Hamadan, Iran
چکیده [English]

This research focused on evaluating black soldier fly larvae as a potential alternative protein source for animal feed by analyzing their protein fractions using the Cornell Net Carbohydrate and Protein System and assessing protein degradability with the nylon bag method. Upon completion of the larval growth phase, their approximate composition, fatty acid, and amino acid profiles were analyzed. The rearing process showed that 85 grams of eggs produced 63.5 kilograms of dried larvae, and 225.76 grams of fresh larvae were generated per kilogram of feed consumed. The entire growth and hatching period lasted 15 days, with larvae reaching an average size of two centimeters. The larvae contained 41.71% crude protein and 35.01% ether extract, with high levels of essential amino acids such as methionine and lysine, and non-essential amino acids including aspartic and glutamic acids. The main fatty acids were saturated lauric and palmitic acids, along with unsaturated oleic and linoleic acids. Medium-degradable true protein was the largest fraction, while non-protein nitrogen and rapidly degradable true protein made up 14.58% and 9.63% of the protein, respectively. The potential and effective degradability of crude protein at a passage rate of 0.05 were 43.97% and 31.59%, respectively. Overall, the results suggest that black soldier fly larvae possess favorable nutritional qualities and efficiently convert organic waste into valuable nutrients, making them a viable alternative protein source for ruminant feeding.

کلیدواژه‌ها [English]

  • Amino acids
  • fatty acids
  • non-protein nitrogen
  • phosphate buffer
  • true protein

مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده
انتشار آنلاین از تاریخ 09 شهریور 1404
  • تاریخ دریافت: 24 تیر 1404
  • تاریخ بازنگری: 30 مرداد 1404
  • تاریخ پذیرش: 04 شهریور 1404