تأثیر خوراندن عصاره الکلی برگ سبز گردو و برگ چای سبز بر کاهش تولید متان و فراسنجه های تخمیرشکمبه ای میش ها در شرایط برون تنی

نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسندگان

1 دانش آموخته کتری تغذیه دام ، گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه ارومیه، ارومیه. ایران

2 دانشیار تغذیه دام، گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه ارومیه، ارومیه. ایران

3 استاد تغذیه دام ، گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه ارومیه، ارومیه. ایران

4 دانشیار گروه بیماریهای دورنی و کلینیکال پاتولوژی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه ارومبه، ارومیه، ایران

چکیده

این پژوهش با هدف بررسی اثر عصاره‌ی برگ درخت گردو و برگ چای سبز بر فراسنجه‌های تخمیری شکمبه در شرایط برون تنی انجام شد. این ازمایش در قالب طرح کاملا تصادفی با چهار تیمار و پنج تکرار انجام شد. تیمارها شامل: 1) گروه کنترل؛ 2) گروه دریافت کننده عصاره هیدروالکلی برگ گردو در سطح 100 میلی گرم بر کیلوگرم وزن زنده دام؛ 3) گروه دریافت کننده عصاره هیدروالکلی برگ چای سبز در سطح 100 میلی گرم بر کیلوگرم وزن زنده دام و 4) گروه دریافت کننده مخلوط مساوی (1:1) از عصاره‌ها در سطح 100 میلی گرم بر کیلوگرم وزن زنده دام بود. عصاره ها در دونوبت قبل از وعده خوراک صبح و خوراک عصر به میش ها خورانده می‌شد. داده های جمع اوری شده با استفاده از نرم افزار اماری SAS 1/9 (2003)و رویه GLM انجام گردید. نتایج نشان داد که تیمار شاهد بیشترین تولید گاز و تیمار دریافت کننده مخلوط عصاره‌ها داری کمترین میزان تولید گاز بالقوه (A) بود. فاز تأخیر (l) نیز در گروه دریافت کننده عصاره برگ گردو و گروه دریافت کننده مخلوط عصاره‌ها بیشترین بود. به طور معنی داری نسبت مولی استات کاهش و نسبت مولی پروپیونات افزایش یافت به طوری که میزان پروپیونات در تیمار دریافت کننده مخلوط هر دو عصاره و تیمار دریافت کننده عصاره برگ گردو بیشترین بود (به ترتیب 99/29 و 70/27) و کمترین میزان آن به ترتیب در تیمارهای شاهد (81/24) و برگ چای سبز (68/24) مشاهده گردید (0002/0> P).

کلیدواژه‌ها

موضوعات


عنوان مقاله [English]

Feeding Walnut and Green Tea Ethanolic Extracts to Mitigate Methane Emission and Rumen Fermentation Parameters in vitro

نویسندگان [English]

  • Maryam Sahebi-Ala 1
  • Hamed Khalilvandi-Behroozyar 2
  • Rasoul Pirmohammadi 3
  • Ehsan Anassori 4
1 PhD graduate, Department of Animal Science, Agriculture Faculty, Urmia University, Urmia, Iran
2 Associate. Professor of Animal Nutrition, Department of Animal Science, Faculty of Agricultural science Urmia University, Urmia, Iran
3 Professor of animal nutrition, Department of Animal Science, Faculty of Agricultural science Urmia University, Urmia, Ira
4 Department of Internal Medicine and Clinical Pathology, Faculty of Veterinary Medicine, Urmia University, Urmia, Iran
چکیده [English]

This study was conducted to investigate the effects of walnut leaf and green tea leaf extract on rumen fluid fermentation parameters,, in vitro. The experiment was carried out in a completely randomized design with four treatments and five replicates. The treatments included: 1) Control group ; 2) Group receiving hydroalcoholic walnut leaf extract at a level of 100 mg/kg of live body weight; 3) Group receiving hydroalcoholic green tea leaf extract at a level of 100 mg/kg of live body weight; and 4) Group receiving an equal mixture (1:1) of both of the extracts. The extracts were administered to the sheep twice daily before the morning and evening feedings. The collected data were analyzed using SAS software version 9.1 (2003) and the GLM procedure. The results showed that the control group had the highest gas production, while the group receiving the mixture of walnut and green tea leaf extracts had the lowest potential gas production (A). The lag phase (L) was highest in the groups receiving walnut leaf extract and the mixture of walnut and green tea leaf extracts. The molar ratio of acetate significantly decreased, while the molar ratio of propionate increased. Propionate levels were highest in the groups receiving the mixture of both extracts and walnut leaf extract (29.99 and 27.70, respectively), and the lowest levels were observed in the control (24.81) and green tea leaf extract (24.68) groups (P < 0.0002).

کلیدواژه‌ها [English]

  • Green tea leaf extract
  • Methane mitigation
  • Rumen fermentation
  • Volatile fatty acids
  • Walnut leaf extract

مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده
انتشار آنلاین از تاریخ 04 شهریور 1404
  • تاریخ دریافت: 31 اردیبهشت 1404
  • تاریخ بازنگری: 20 مرداد 1404
  • تاریخ پذیرش: 27 مرداد 1404