تاثیر جایگزینی بخشی از نشاسته جیره با اسیدهای چرب اشباع یا اسیدهای چرب غیر اشباع ضروری بر عملکرد تولیدی، تخمیرات شکمبه ای و فراسنجه‌های خونی در گاوهای شیرده

نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسندگان

1 گروه علوم دامی - دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی - دانشگاه تهران-کرج - ایران

2 گروه علوم دامی - دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی - دانشگاه تهران-کرج – ایران

چکیده

در پژوهش حاضر 21 راس گاو هلشتاین شیرده در قالب طرح کاملا تصادفی با سه جیره شامل، 1: جیره حاوی مکمل اسیدهای چرب غیراشباع کلسیمی شده (%9/1ماده خشک جیره). 2: جیره حاوی مکمل اسیدهای چرب اشباع غنی از پالمیتیک اسید (%9/1ماده خشک جیره). 3: جیره کربوهیدراتی (بدون مکمل چربی) استفاده شدند. طول دوره آزمایش 45 روز بود که طی 35 روز آخر تولید شیر و میزان خوراک مصرفی به ‌صورت روزانه ثبت می‌شد. نمونه شیر جهت انجام آزمایش ترکیبات شیر و نمونه خوراک و پس‌آخور جهت تعیین ماده خشک و انجام سایر آزمایشات جمع‌آوری می‌شد . در پایان دوره نمونه‌های خون، مایع شکمبه و مدفوع جمع‌آوری شدند. نتایج بدست آمده نشان داد درصد چربی شیر و بازده مصرف خوراک با استفاده از تیمارهای حاوی مکمل‌های چربی افزایش معنی‌دار داشت. میزان نیتروژن اوره‌ای خون در تیمار نمک کلسیمی اسیدهای چرب غیراشباع نسبت به تیمار کربوهیدراتی پایین‌تر و در جیره چربی-های اشباع بالاتر بود(p < 0/05). پروفایل اسیدهای چرب شیر نشان داد که با استفاده از نمک‌ کلسیمی اسیدهای چرب غیراشباع میزان اسید لینولئیک و اسید لینولنیک به طور معنی‌داری افزایش یافت(p < 0/05). در حالی که با تغذیه اسیدهای چرب اشباع سطح اسید پالمیتیک شیر افزایش یافت. در مجموع تغذیه نمک های کلسیمی اسیدهای چرب غیر اشباع ضروری می تواند علی رغم حفظ تولید و ترکیبات شیر موجب بهبود پروفایل اسیدهای چرب شیر از نظر سلامتی برای مصرف کننده شود.

کلیدواژه‌ها

موضوعات


عنوان مقاله [English]

The effects of partial replacing of dietary starch with saturated or essential unsaturated fatty acids on production performance, ruminal fermentation and blood parameters in lactating cows

نویسندگان [English]

  • Mehdi Dehghan banadaky 1
  • Bakhtiar Babaei 2
  • farhang fatehi 2
1 Department of animal science- College of agriculture and natural resources- University of Tehran- Karaj - Iran
2 Department of animal science- College of agriculture and natural resources- University of Tehran- Karaj - Iran
چکیده [English]

In this study, 21 Holstein lactating cows were used in a completely randomized design with three diets included: 1. Diets supplemented with calcium salts of unsaturated fatty acids (1/9% of diet DM).2. Diet supplemented with saturated fatty acids mainly palmitic acid (1/9% of diet DM). 3. Carbohydrate diet (no fat supplementation). The study period was 45 days, 10 days for adaptation and 35 days for data collection. During this 35-day milk production and feed intake were recorded daily. Milk and feed samples were taken weekly. At the end of study period blood samples, rumen fluid and feces were collected. The results showed that milk fat percentage and feed efficiency increased use of supplements and treatments had significant effects. The blood urea nitrogen was increase in unsaturated fat supplements in compared to carbohydrate group but in saturated fat supplement was increased (p <0/05). Milk fatty acid profile showed that the amount of linoleic acid and linoleic acid significantly increased in unsaturated fat supplement group and palmitic acid significantly increased in saturated fat supplement group (p <0/05). Overall, supplementing calcium salts of unsaturated essential fatty acids can support same milk production and composition but improve milk fatty acids profile to improve the health of the consumer.

کلیدواژه‌ها [English]

  • saturated and unsaturated fatty acids
  • starch
  • Holstein cows
  • milk production and composition