اثر تغذیه مکمل‌ چربی پرک یا گرانول حاوی لسیتین یا پودر صفرا بر عملکرد تولیدی و منشأ اسیدهای چرب شیر در گاوهای شیرده هلشتاین

نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسندگان

1 گروه علوم‌دامی، دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج، ایران

2 گروه علوم‌دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران

چکیده

هدف این پژوهش بررسی اثر تغذیه مکمل‌ چربی حاوی افزودنی (لسیتین یا پودر صفرا) با شکل فیزیکی پرک یا گرانول بر عملکرد تولیدی و منشأ اسیدهای چرب در گاوهای شیرده هلشتاین است. 48 رأس گاو شیرده طی دو دوره آزمایشی در قالب طرح چند عاملی 2×3×2 کاملاً تصادفی استفاده شد که به‌طور تصادفی در 6 تیمار آزمایشی گروه‌بندی شدند: 1. جیره حاوی 5/2 درصد مکمل چربی گرانول، 2. جیره حاوی 5/2 درصد مکمل چربی گرانول حاوی 5 درصد لسیتین، 3. جیره حاوی 5/2 درصد مکمل چربی گرانول حاوی 5 درصد پودر صفرا، 4. جیره حاوی 5/2 درصد مکمل چربی پرک، 5. جیره حاوی 5/2 درصد مکمل چربی پرک حاوی 5 درصد لسیتین و 6. جیره حاوی 5/2 درصد مکمل چربی پرک حاوی 5 درصد پودر صفرا. تمام جیره‌های آزمایشی طبق توصیه‌های انجمن ملی تحقیقات متعادل شدند. تمامی داده‌های آزمایش با استفاده از نرم‌افزار آماری واکاوی شدند. افزودنی‌های لسیتین یا پودر صفرا سبب بهبود میانگین تولید شیر، مقدار چربی، پروتئین، لاکتوز، شیر تصحیح شده بر اساس 5/3 درصد چربی، مقدار تولید اسیدهای چرب دنوو، مخلوط، پریفورمد، اسیدهای چرب اشباع، اسیدهای چرب غیراشباع، اسیدهای چرب با یک پیوند دوگانه، اسیدهای چرب با چند پیوند دوگانه، اسید پالمتیک، اسید استئاریک و اسید اولئیک شدند (05/0 ≥P). افزودن ترکیبات امولسیون‌کننده در مکمل‌های چربی جیره‌ غذایی گاوهای شیرده پرتولید، احتمالاً اثرات مثبتی برعملکرد تولیدی و ترکیبات شیر دارد.

کلیدواژه‌ها

موضوعات


عنوان مقاله [English]

The effect of feeding flacked or granulated fat supplement containing lecithin or bile powder on the production performance and source of milk fatty acids in Holstein dairy cows

نویسندگان [English]

  • Hamidreza Taghian 1
  • kamran rezayazdi 1
  • Mehdi Dehghan banadaky 1
  • Hamed Khalilvandi-Behroozyar 2
1 Department of Animal Science, Faculty of Agriculture and Natural Resources, University of Tehran, Karaj, Iran
2 Department of Animal Sciences, Faculty of Agriculture, Urmia University, Urmia, Iran
چکیده [English]

This research aims to investigate the effect of a feeding fat supplement containing an additive (lecithin or bile powder) with the physical form of flake or granule on the apparent digestibility of nutrients and some blood parameters in Holstein dairy cows. 48 lactating cows were used during two experimental periods in a 2x3x2 completely randomized factorial design and randomly grouped into 6 experimental treatments: 1. Control diet + 2.5% granulated fat supplement, 2. Control diet + 2.5% granulated fat supplement containing 5% lecithin 3. Control diet + 2.5% granulated fat supplement containing 5% bile powder 4. Control diet + 2.5% Flaked fat supplement 5. Control diet + 2.5% Flaked fat supplement containing 5% lecithin and 6. Control diet + 2.5% Flaked fat supplement containing 5% bile powder. All the experimental diets were balanced according to the recommendations of the National Research Association. All data were analyzed by statistical software. The addition of lecithin or bile powder average milk production, ECM, 3.5% FCM, milk fat, protein, lactose, solids, solids nonfat, SCC, denovo fatty acids, mixed fatty acids, preformed fatty acids, saturated fatty acids, unsaturated fatty acids, mono unsaturated fatty acids, poly unsaturated fatty acids, stearic acid, palmitic acid and oleic acid (P ≥ 0.05). The addition of emulsifiers to the fat supplement of the high-production dairy cow diet may have positive effects on the production performance, milk compositions and source of fatty acids.

کلیدواژه‌ها [English]

  • emulsifier
  • bile powder
  • lecithin
  • fat
  • dairy cow