تأثیر انواع خمیرهای حاوی شربت ذرت زرنام بر روی شاخص‌های عملکردی، جمعیت کلونی و مصرف خوراک زنبورعسل

نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسندگان

1 گروه تغذیه دام و طیور، دانشکده علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران

2 گروه صنعتی پژوهشی فرهیختگان زرنام، مرکز نوآوری، تهران. ایران

3 گروه صنعتی پژوهشی فرهیختگان زرنام، مرکز نوآوری، تهران. ایران. رایانامه

چکیده

در این آزمایش شربت ذرت با مواد خوراکی گیاهی مختلف ترکیب و به صورت خمیر تهیه و با خمیر تجاری فوندانت ساکارز مقایسه شد. تیمارهای آزمایشی شامل خمیر تجاری فوندانت ساکارز، خمیر شربت ذرت زرنام، خمیر شربت ذرت زرنام غنی شده (تیمار 2 که به آن 0/5 درصد مکمل ویتامینی و معدنی اضافه شد)، خمیر گیاهی شربت ذرت زرنام، خمیر گیاهی غنی شده شربت ذرت زرنام (تیمار 4 که به آن 0/5 درصد مکمل ویتامینی و معدنی اضافه شد) و خمیر ساکارز بودند. نتایج نشان داد تیمار خمیر تجاری بیشترین میزان جمعیت و تیمار خمیر شربت زرنام غنی شده کمترین جمعیت را داشتند (P<0.05). جمعیت لارو به استثنای تیمار خمیر شربت ذرت زرنام غنی شده، در سایر تیمارهای حاوی شربت ذرت زرنام مشابه با تیمار خمیر تجاری بودند (P<0.05). بیشترین میزان جمعیت شفیره مربوط به تیمار خمیر تجاری بود که به بیشتر از خمیر شربت ذرت زرنام غنی شده و خمیر ساکارز بود (P<0.05). نرخ تخم‌گذاری ملکه در تیمارهای خمیر گیاهی غنی شده و خمیر ساکارز از نظر آماری مشابه خمیر تجاری بود، در حالیکه در سایر تیمارهای شربت ذرت زرنام کمتر بود (P<0.05). کمترین مقدار ذخیره گرده مربوط به تیمار خمیر شربت زرنام بود که کمتر از سایر تیمارها بود (P<0.05) و بین سایر تیمارها تفاوت معنی‌دار وجود نداشت. نتایج این بررسی نشان داد می‌توان از ترکیب شربت ذرت زرنام با مواد گیاهی و مواد معدنی و ویتامینی ترکیب خمیری شکل تهیه کرد که عملکرد تولیدی زنبوران عسل تغذیه شده با آن مشابه به خمیر تجاری فوندانت ساکارز ‌باشد.

کلیدواژه‌ها

موضوعات


عنوان مقاله [English]

The effect of different pasts containing Zarnam corn syrup on performance indicators, colony population, and feed intake in honey bee

نویسندگان [English]

  • Behrooz Dastar 1
  • Abdolhakim Toghdory 1
  • Shahram Kotook 1
  • Ruhollah Mastani 1
  • Bahareh Borhani 2
  • Arash Ershadi 3
1 Department of Animal and Poultry Nutrition, Faculty of Animal Sciences, Gorgan University of Agricultural Sciences and Natural Resources, Gorgan, Iran
2 Zarnam Research and Industrial group, Knowledge-Based Research Center, Tehran, Iran
3 Zarnam Research and Industrial group, Knowledge-Based Research Center, Tehran, Iran
چکیده [English]

In this experiment, corn syrup was mixed with different feedstuffs to evaluate it with sucrose fondant paste. Experimental treatments include a commercial fondant sucrose paste, Zarnam corn syrup paste, enriched Zarnam corn syrup paste (treatment 2 plus 0.5% vitamin and mineral supplement), Zarnam corn syrup vegetable paste, vegetable paste enriched with Zarnam corn syrup (Treatment 4 plus 0.5% vitamin and mineral supplement), and sucrose paste. Results showed that the commercial paste treatment had the highest population, and the enriched Zarnam syrup paste treatment had the lowest population (P<0.05). All treatments containing Zarnam corn syrup, except the enriched Zarnam corn syrup paste, were similar to the commercial paste as larval population point (P<0.05). The highest pupal population was related to the treatment of commercial paste, which was significantly higher than enriched Zarnam corn syrup paste and sucrose paste (P<0.05). The egg-laying rate of the queen in Zarnam enriched corn syrup plant paste, and sucrose paste treatments was statistically similar to commercial paste, while it was lower in other Zarnam corn syrup treatments (P<0.05). The lowest amount of pollen storage was related to the Zarnam syrup paste treatment, which was significantly lower than other treatments (P<0.05), and there was no significant difference between other treatments. It is concluded that it is possible to prepare an enriched herbal paste from the combination of Zarnam corn syrup with plant materials and mineral and vitamin supplements, and the production performance of bees fed with it is similar to commercial fondant sucrose paste.

کلیدواژه‌ها [English]

  • honey bee
  • corn syrup
  • colony performance
  • sweet dough
  • sucrose