اثر مکمل جیره‌ای پودر سیر، پودر زردچوبه، عصاره مخمر ساکارومایسس سرویزیه و پروبیوتیک تجاری بر عملکرد رشد، مورفولوژی و میکروفلور روده و پاسخ‌ ایمنی جوجه‌های گوشتی

نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسندگان

1 گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه گیلان، رشت، ایران

2 گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه گیلان. رشت، ایران.

چکیده

هدف از تحقیق: بررسی استفاده از پودر سیر، پودر زردچوبه و عصاره مخمر ساکارومایسس سرویزیه و پروبیوتیک تجاری به جهت کاهش مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها بر عملکرد رشد، مورفولوژی، میکرو فلور روده و پاسخ ایمنی جوجه‌های گوشتی بود. جهت انجام این تحقیق از تعداد 320 قطعه جوجه نر یک روزه گوشتی سویه راس 308 استفاده شد. طرح در قالب طرح کاملاً تصادفی با 8 تیمار آزمایشی 4 تکرار و در هر تکرار شامل 10 قطعه جوجه .تیمارها : 1) تیمار شاهد (بدون افزودنی، 2) جیره پایه + پودر سیر به میزان 0.3درصد، 3) جیره پایه + پودر زردچوبه به میزان 0.75درصد، 4) جیره پایه + عصاره مخمرساکارومایسس سرویزیه به میزان 0.5 درصد توصیه شده توسط شرکت تالی ژن پارس، 5) جیره پایه + پروبیوتیک پارسی‌لاکت، 6) جیره پایه + پودرسیر به میزان 0.3 درصد + پودر‌ زردچوبه به میزان 0.75درصد، 7) جیره پایه + پودر سیر به میزان 0.3 درصد + پودر زردچوبه به میزان 0.75درصد + عصاره مخمر تالی‌زایم® 0.5درصد، 8) جیره پایه + پودر سیر به میزان 0.3درصد + پودر زردچوبه به میزان 0.75 درصد + عصاره مخمر تالی‌زایم® 0.5درصد + پروبیوتیک پارسی‌لاکت. عملکرد در طول دوره آغازین، رشد و پایانی و خصوصیات لاشه، مورفولوژی روده، میکرو فلور روده و پاسخ ایمنی جوجه‌های گوشتی در سن 37 روزگی ارزیابی شدند. بر اساس نتایج پژوهش درمجموع مواد افزودنی جیره‌ای مورداستفاده باعث بهبود در ضریب تبدیل خوراک، خصوصیات لاشه، به ترتیب کاهش و افزایش در باکتری‌های مضر و مفید روده‌ای و بهبود شاخص‌‌های ایمنی نسبت به گروه شاهد در جوجه‌های گوشتی شدند.

کلیدواژه‌ها

موضوعات


عنوان مقاله [English]

Effect of Dietry Supplementaion with Garlic Powder,turmeric Powder, Saccharomyces cervisiae yeast extract and commercial probiotics on Growth Performance, Morphology, Intestinal Microflora and Immunite Response of Broiler Chickens

نویسندگان [English]

  • Samaneh Bozorgkhoo 1
  • Hassan Darmani kuhi 2
1 Department of Animal Science, College of Agriculture, University of guilan, Rasht, Iran
2 Department of Animal Science, College of Agriculture, University of guilan, Rasht, Iran
چکیده [English]

The purpose of this research is to investigate garlic powder, turmeric powder and Saccharomyces cerevisiae (SC) yeast extract (Thalizyme®) and common probiotic to reduce the consumption of antibiotics on the growth performance, morphology, intestinal microflora and immune response of broilers. In order to conduct this research, 320 one-day-old male broiler chickens of Ross 308 strain.This design was implemented in the form of a completely randomized design with 8 different experimental treatments, which were considered 4 replications for each experimental treatment, and in each replication (cage), 10 chickens were placed randomly. The treatments were: 1) control (basal diet) treatment, 2) basal diet + garlic powder at the rate of 0.3%, 3) basal diet + turmeric powder at the rate of 0.75% , 4) basal diet + Saccharomyces cerevisiae yeast extract at the rate of 0.5% recommended by Taligene Pars Company, 5) basal diet + Parsilact probiotic, 6) basal diet + garlic powder at the rate of 0.3% + turmeric powder at the rate of 75 0.0%, 7) basal diet + garlic powder at 0.3% + turmeric powder at 0.75% + Talizyme®0.5%, 8) basal diet + garlic powder at 0.3% + powder Turmeric 0.75% + Thalizyme® yeast extract 0.5% + Parsilact probiotic. Based on the results of this research, overall it can be concluded that the dietary feed additives used in this study improved feed conversion ratio, carcass characteristics, and decreased harmful and increased beneficial intestinal bacteria population, and improved immune indicators in broiler chickens.

کلیدواژه‌ها [English]

  • Broiler
  • Probiotic
  • Garlic powder
  • Turmeric powder
  • Yeast extract