ارزیابی اثرات مکمل سازی جیره با منابع مختلف اوره بر نرخ آزاد سازی نیتروژن، کینتیک تخمیر، فراسنجه های تولید گاز و میزان ناپدید شدن مادۀ مغذی در شرایط برون تنی

نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسندگان

1 گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی دانشگاه تهران، کرج، ایران

2 هیئت علمی ژنتیک و اصلاح نژاد دام، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج، ایران.

3 استاد گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران.

چکیده

هدف این آزمایش، بررسی اثرات مکمل‌سازی جیره با منابع مختلف اوره بر نرخ آزاد سازی نیتروژن، کنتیک تخمیر، فراسنجه‌های تولید گاز و میزان ناپدید شدن مادۀ مغذی می‌باشد. انحلال‌پذیری اوره در محلول‎های بافری در 9 سری زمانی با استفاده از روش فتومتریک مورد سنجش قرار گرفت. آزمایش با استفاده از تکنیک تولید گاز اصلاح یافته اندازهگیری و محاسبه شد. نتایج نشان داد میزان انحلال‌پذیری اوره در محلول‎های بافری برای نمونه آزمایشگاهی نسبت به محصول تجاری اپتی‌ژن در طی ساعات انکوباسیون، پایین و با شیب ملایم بود. اما انحلال‌پذیری اوره در محلول آب مقطر برای نمونه‌ آزمایشگاهی، مشابه با اپتی‌ژن گزارش گردید. نتایج برای تولید گاز با گذشت زمان یعنی ساعت 24 انکوباسیون برای جیره‌های حاوی اوره آهسته رهش نسبت به جیره حاوی اوره معمولی روند افزایش خطی (P≤0.01) و درجه دوم (P≤0.01) را نشان داد. همچنین تفاوت میانگین مقدار ماده آلی تجزیه شده برای جیره شاهد و جیره حاوی اوره آهسته رهش نسبت به جیره حاوی اوره معمولی به‌طور معنی‌داری بیشتر بود. بیشترین مقدار PF برای جیره‌های حاوی اوره آهسته رهش و جیره پایه بود. بیش از 50 درصد میزان ناپدید شدن مادۀ خشک جیره‌های آزمایشی بعد 12 ساعت انکوباسیون رخ داده است. قابلیت هضم مادۀ خشک در زمان 24 بعد از انکوباسیون جیره‌های حاوی اوره آهسته رهش نسبت به اوره معمولی به صورت خطی (P≤0.01)، درجه دوم (P≤0.01) و درجه سوم (P≤0.01) بیشتر بود. با وجود تاثیر آشکار اوره آهسته رهش بر قابلیت هضم پروتئین خام در ساعات اولیه انکوباسیون برای الیاف نامحلول در شوینده خنثی معنی‌دار نبود (P≥0.05).

کلیدواژه‌ها

موضوعات


عنوان مقاله [English]

Evaluating the effects of dietary supplementation with different sources of urea on nitrogen release rate, fermentation kinetics, gas production parameters and nutrient disappearance rate in Vitro

نویسندگان [English]

  • kian sadeghi 1
  • Mahdi Ganjkhanlou 1
  • Mehdi Dehghan banadaky 1
  • Mostafa sadeghi 2
  • Abolfazl zali 1
  • Akbar tagizadeh 3
1 Department of Animal Sciences, Faculty of Agriculture University of Tehran, Karaj, Iran
2 Department of Animal Sciences, Faculty of Agriculture and Natural Resources, University of Tehran, Karaj, Iran
3 Department of Animal Science, Faculty of Agriculture, University of Tabriz, Iran
چکیده [English]

The purpose of this experiment is to evaluate the effects of supplementing the diet with different sources of urea on nitrogen release rate, fermentation kinetics, gas production parameters and nutrient disappearance rate in vitro. The solubility of urea in buffer solutions in 9 time series of were measured using photometric method. Fermentation kinetics, gas production parameters and nutrient disappearance rate were measured and calculated by using modified gas production technique Invitro. The results showed that the solubility of urea in the buffer solutions for the lab sample was lower with a gentle slope compared to the Optigen commercial product during incubation hours. The observed results for gas production with the over time, i.e. 24 hours of incubation, for diets containing slow-release urea (SRU) compared to diets containing uncoated urea, had a Linear (P≤0.01) and Quadratic relations (P≤0.01) increase trend. Also, the differences between the average amount of decomposed organic matter for the control diet and the diet containing SRU were significantly higher than the diet containing uncoated urea. The highest amount of PF was related to diets containing 100 g per day of SRU and basic diet. More than 50% of the disappearance in dry matter of experimental diets occurred after 12 hours incubating. The digestibility of dry matter at 24 hours after incubation of diets containing SRU was higher than uncoated urea Linearly (P≤0.01), Quadratic (P≤0.01). Despite the obvious effect of SRU on crude protein digestibility in the early hours of incubation were not significant for NDF (P≥0.05),

کلیدواژه‌ها [English]

  • slow-release urea
  • non-protein nitrogen
  • digestion kinetics
  • nutrient disappearance rate
  • gas production technique