بررسی اثر سطوح مختلف میوه بلوط بر ساختار جمعیت و تنوع ژنتیک باکتریایی اپیمورال شکمبه با استفاده از تکنیک PCR-SSCP در بز مرخز

نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسندگان

1 گروه علوم دامی، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه کردستان، سنندج، ایران

2 علوم دامی، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه کردستان، سنندج

چکیده

هدف از این پژوهش، ارزیابی اثرات سطوح مختلف میوه بلوط بر تنوع زیستی جمعیت باکتریایی اپیمورال شکمبه با استفاده از تکنیک مولکولی PCR-SSCP در بزغاله‌های مرخز بود. تعداد 24 راس بزغاله مرخز با میانگین وزنی 25/1 ± 93/16 و میانگین سنی 4 تا 5 ماه در قالب یک طرح کاملا تصادفی با 4 تیمار و 6 تکرار به مدت 105 روز مورد آزمایش قرار گرفتند. تیمارهای آزمایشی شامل 1) جیره شاهد، 2) جیره حاوی 8 درصد میوه بلوط، 3) جیره حاوی 17 درصد میوه بلوط و 4) جیره حاوی 25 درصد میوه بلوط بود. نتایج نشان‌داد که تاثیر جیره بر تنوع زیستی جمعیت باکتریایی اپیمورال شکمبه معنی‌دار است (001/0P<). کمترین مقدار شاخص شانون مربوط به تیمار شاهد بود که با سایر تیمارها اختلاف معنی‌داری داشت (05/0P<). جایگاه نمونه‌برداری تاثیری بر تنوع زیستی جمعیت باکتریایی اپیمورال شکمبه نداشت (05/0P>) بیشترین مقدار شاخص شانون مربوط به جایگاه ونترال شکمبه و کمترین آن مربوط به رتیکولوم بود. اثر متقابل جیره و جایگاه نمونه‌برداری بر تنوع زیستی جمعیت باکتریایی اپیمورال شکمبه معنی‌دار می‌باشد (05/0P>). نتایج پزوهش حاضر نشان‌داد که استفاده از میوه بلوط تا سطح 17 درصد در جیره غذایی موجب افزایش در تنوع زیستی جمعیت باکتریایی اپیمورال شکمبه شد درحالیکه استفاده از سطوح 25 درصد میوه بلوط در جیره غذایی موجب کاهش تنوع زیستی در جمعیت باکتریایی اپیمورال شکمبه شد.

کلیدواژه‌ها

موضوعات


عنوان مقاله [English]

Effect of different levels oak acorn on biodiversity bacterial epimural populations using molecular techniques of PCR-SSCP in Markhoz goats

نویسندگان [English]

  • Badri Amiri 1
  • Osman Azizi 2
1 Department of Animal Science, Faculty of Agricultural Sciences, University of Kurdistan,Sanandaj
2 Department of Animal Science, Faculty of Agricultural Sciences, University of Kurdistan, Sanandaj
چکیده [English]

The aim of this study was to evaluate the effects of different levels of oak Acorn on the biodiversity of rumen epimural bacterial population using PCR-SSCP molecular technique in Merkhoz goats. A total of 24 Markhoz goats with a mean BW of 16.93±1.25 kg and an average age of 4–5 months were tested in a completely randomized design with 4 treatments and 6 replications for 105 days. Experimental treatments included 1) control diet, 2) diet containing 8% oak acorn, 3) diet containing 17% oak acorn and 4) diet containing 25% oak acorn. The results showed that the effect of diet on biodiversity of rumen bacterial epimural community was significant (P <0.001). There was no significant difference between other experimental treatments (P> 0.05), although treatments containing 8% and 17% oak had more variety than treatments containing 25% oak. Sampling site had no effect on biodiversity of rumen bacterial epimural community (P> 0.05). The highest value of Shannon index was related to ventral ruminal site and the lowest was related to reticulum. The interaction effect of diet and sampling position on biodiversity of rumen bacterial epimural community was significant (P> 0.05). The results showed that the use of oak acorn up to 17% in the diet increased the biodiversity of the of rumen bacterial epimural community, while the use of 25% oak in the diet decreased the biodiversity of the rumen bacterial epimural community.

کلیدواژه‌ها [English]

  • Bacterial population
  • Biodiversity
  • Oak Acorn
  • Rumen epimural
  • PCR-SSCP