تاثیر پودر پر آب‌کافت قلیائی بر عملکرد، برخی صفات مورفولوژی روده و اکسیداسیون گوشت ‏جوجه‌های گوشتی آرین در دوره رشد و پایانی

نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسندگان

گروه پرورش و مدیریت طیور - دانشکده کشاورزی -دانشگاه تربیت مدرس - تهران- ایران

چکیده

این پژوهش به منظور بررسی تاثیر سطوح مختلف پودر پر آب‌کافت قلیائی بر عملکرد، مورفولوژی روده، پراکسیداسیون گوشت جوجه‌های گوشتی آرین از سن ‏‏42 - 15 روزگی انجام گردید. جیره‌های آزمایشی حاوی سطوح مختلف 0، 2، 4 و 5 درصد پودر پر ‏بود. به کار بردن چهار و پنج درصد پودر پر در دوره رشد، منجر به کاهش وزن‌گیری و افزایش ضریب تبدیل غذایی در مقایسه با گروه شاهد گردید. سطح پنج ‏درصد مصرف خوراک را در دوره رشد افزایش داد (05/0‏P<‎‏). در کل دوره سطح چهار درصد پودر پر، افزایش وزن بدن را در مقایسه با شاهد کاهش داد و ‏مصرف خوراک در گروه دو درصد پودر پر کاهش یافت (05/0‏P<‎‏). ضریب تبدیل غذایی در کل دوره تفاوتی نداشت. ارتفاع پرز ژژونوم در همه سطوح و ایلئوم ‏در سطوح چهار و پنج درصد پودر پر کاهش و تراکم سلول‌های جامی در سطح پنج درصد افزایش یافت (05/0‏P<‎‏). با افزایش سطح پودر پر غلظت مالون ‏دی‌آلدئید در گوشت سینه و ران کاهش پیدا کرد (01/0‏P<‎‏). سطح پنج درصد پودر پر رطوبت بستر را کاهش داد (05/0‏P<‎‏) و سطوح پودر پر بر غلظت آمونیاک بستر اثر نداشت. در جوجه‌های گوشتی آرین ‏با استفاده از پودر پر آب‌کافت قلیائی در مقایسه با گروه شاهد وزن بدن کاهش و ضریب تبدیل غذایی افزایش یافت در حالیکه میزان تلفات و شاخص کارایی ‏تولید تغییر نداشت، اما موجب بهبود پایداری اکسیداتیو گوشت شد. ‏به عنوان نتیجه‌گیری کلی، استفاده از پودر پر آب‌کافت قلیائی وزن بدن و مصرف خوراک را در مقایسه با گروه شاهد کاست.‏

کلیدواژه‌ها

موضوعات


عنوان مقاله [English]

Effect of Alkaline Hydrolyzed Feather Meal on Performance, Intestinal ‎Morphology, and Meat Oxidation of Arian Broiler Chickens

نویسندگان [English]

  • Reza Afshar
  • Mohammad Amir Karimi Torshizi
  • Farid Shariatmadari
  • Alireza Eivakpour
Department of Poultry Science. Faculty of Agriculture. Tarbiat Modares University. Tehran. Iran.
چکیده [English]

This study was conducted to investigate the effect of different levels of alkaline hydrolyzed feather meal (AHFM) on the ‎performance, some intestinal morphology, and meat oxidation of Arian broiler chickens from d 14 to 42.‎
A total of 480 one-day-old chickens of two sexes (equal ratio) were randomly distributed among 24 pens (20 chicks per ‎experimental unit) with dimensions of two meters by one meter. The four experimental diets contained different levels of ‎feather meal (0, 2, 4, and 5 %), which were replicated six times. ‎
During grower period, daily weight gain decreased and feed conversion ratio increased by elevating the AHFM levels ‎‎(P<0.05). The height of jejunum and ileum villi decreased and the density of goblet cells increased with the increase in ‎AHFM levels (P<0.05). With the increase in the level of AHFM, the concentration of malondialdehyde in fresh breast, and ‎thigh meat decreased so that the group receiving five percent of AHFM had the lowest concentration of malondialdehyde in ‎fresh breast and feet meat (P<0.01). The level of 5 % AHFM reduced the litter moisture (P<0.05) and the levels of AHFM ‎did not affect the concentration of the litter ammonia. None of the mortality, production efficiency index, and feed cost per ‎kilogram of live weight were significantly affected by experimental treatments. As a general conclusion, the use of AHFM ‎reduced the body weight and increased the feed conversion ratio of Arian broilers compared to the control group without ‎affecting the mortality rate and production efficiency index. ‎

کلیدواژه‌ها [English]

  • Alkaline Hydrolyzed Feather Meal
  • Broiler Chicken
  • Litter Quality‎