8954856055505db

اثر تفالۀ سیب سیلوشده با اوره بر عملکرد و ویژگی‏های لاشۀ بره‏ های نژاد قزل

نوع مقاله: مقاله پژوهشی

نویسندگان

1 کارشناس ارشد، دانشکدۀ کشاورزی دانشگاه شیراز

2 استادیار، دانشکدۀ کشاورزی دانشگاه شیراز

3 استاد، دانشکدۀ کشاورزی دانشگاه شیراز

چکیده

اثر استفاده از سطوح گوناگون (صفر، 10، 20، و 30 درصد مادۀ خشک) تفالۀ سیب سیلوشده با اوره به‏ جای یونجه بر عملکرد پرواری و کیفیت لاشۀ بره‏ های قزل در قالب طرح کاملاً تصادفی با شش تکرار بررسی شد. 24 رأس برۀ نر نژاد قزل با میانگین وزن 40/7 ± 27/31 کیلوگرم و سن 37 ± 187 روز، پس از 15 روز عادت‏‏پذیری، به مدت 70 روز با جیره‏ های ذکر‏شده به‏ صورت انفرادی تغذیه شدند. بره‏ها در ابتدا و انتهای آزمایش، وزن شدند و مقدار خوراک مصرفی در کل دورۀ آزمایش به‏ صورت روزانه اندازه‏ گیری شد. افزایش وزن روزانه، مصرف مادۀ خشک روزانه، ضریب تبدیل خوراک، و ویژگی‏های لاشۀ تیمارها پس از کشتار و قطعه‏بندی ثبت شد. ازنظر مصرف مادۀ خشک روزانه، افزایش وزن روزانه، ضریب تبدیل، درصد لاشۀ سرد و گرم، و قطعات لاشه، بین تیمارها تفاوت معنی‏داری وجود نداشت. درصد آلایش‏های خوراکی و غیر خوراکی، ازنظر آماری تفاوت معنی ‏داری نداشت. با توجه به نتایج این آزمایش، می‏توان استفاده از تفالۀ سیب سیلوشده با اوره را به‏جای بخش علوفه ‏ای جیره توصیه کرد.

کلیدواژه‌ها


عنوان مقاله [English]

Effect of ensiled urea treated apple pomace on performance and carcass characteristics of Ghezel lambs

نویسندگان [English]

  • Ali Saleh Bahmanpour 1
  • Alireza Bayat 2
  • Mohammad Dadpasand 2
  • Mohammad-Javad Zamiri 3
1 MSc., Agricultural University of Shiraz, Shiraz, Iran
2 Assistance Professor, Agricultural University of Shiraz, Shiraz, Iran
3 Professor, Agricultural University of Shiraz, Shiraz, Iran
چکیده [English]

The effects of different levels (0, 10, 20 and 30 percentage of dry matter) of apple pomace ensiled with urea were investigated on 24 Ghezel male lambs in a completely randomized design with four treatments and six replicates. The average starting weight and age of the lambs were 31.27 ± 7.40 and 187 ± 37 days, respectively. After 15 days of adaptation, the lambs were individually fed with experimental diets for 70 days. Daily feed intake was measured individually and the lambs were weighted at the beginning and the end of the experiment after an overnight feed and water withdrawal. Average daily gain and feed intake, and feed conversion ratio were calculated. At the end of the experiment, lambs were slaughtered and the warm and cold carcass and other cuts were weighed. There were no significant differences among treatments in term of average daily gain, dry matter intake, feed conversion ratio, warm and cold dressing percentage. Percentage of internal organs fat was not statistically different among the treatments. The results showed that, including apple pomace ensiled with urea into the diet of fattening Ghezel male lambs is recommendable as a replacement for alfalafa hay.

کلیدواژه‌ها [English]

  • apple pomace silage
  • carcass characteristics
  • Ghezel lambs
  • growth performance