اثر کاهش پروتئین غیرقابل تجزیه در شکمبه و مکمل لیزین و متیونین محافظت شده در شکمبه بر مصرف ماده خشک، تولید و ترکیب شیر و قابلیت هضم مواد مغذی در گاوهای شیرده در اوایل دوره شیردهی

نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسندگان

1 گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ایلام، ایلام، ایران

2 موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران

چکیده

هدف این مطالعه بررسی اثر کاهش سطح پروتئین غیرقابل تجزیه در شکمبه و مکمل اسیدهای آمینه لیزین و متیونین محافظت شده در شکمبه جیره بر مصرف ماده خشک، تولید و ترکیب شیر و قابلیت هضم ظاهری مواد مغذی در کل دستگاه گوارش در گاوهای شیرده در اوایل دوره شیردهی بود. جیره‌های آزمایشی شامل 1- جیره حاوی 32/17 درصد پروتئین خام بدون مکمل لیزین و متیونین محافظت شده در شکمبه، 2- جیره حاوی 08/16 درصد پروتئین خام و 045/ درصد متیونین محافظت شده در شکمبه، 3- جیره حاوی 18/15 درصد پروتئین خام و 075/0 درصد متیونین محافظت شده در شکمبه و 4- جیره حاوی 2/14 درصد پروتئین خام، 105/0 درصد متیونین و 037/0 درصد لیزین محافظت شده در شکمبه بودند. نتایج نشان دادند که کمترین مصرف ماده خشک در گاوهای تغذیه شده با جیره حاوی 2/14 درصد پروتئین خام، 105/0 درصد متیونین و 037/0 درصد لیزین محافظت شده در شکمبه و جیره حاوی 18/15 درصد پروتئین خام و 075/0 درصد متیونین محافظت شده در شکمبه مشاهده شد (05/0>P). تولید شیر خام، شیر تصحیح شده برای 4 درصد چربی، شیر تصحیح شده برای انرژی، تولید ترکیبات شیر، درصد پروتئین، لاکتوز و کل مواد جامد بدون چربی شیر و قابلیت هضم ماده خشک و ماده آلی در کل دستگاه گوارش تحت تاثیر جیره‌های آزمایشی قرار نگرفت (05/0<P). در کل، گاوهای تغذیه شده با جیره حاوی 18/15 درصد پروتئین خام و 075/0 درصد متیونین محافظت شده در شکمبه در مقایسه با سایر گروه‌ها عملکرد بهتری داشتند.

کلیدواژه‌ها

موضوعات


عنوان مقاله [English]

Effect of reducing rumen undegradable protein and protected lysine and methionine supplementation on dry matter intake, milk yield and composition and nutrient digestibility of Holstein cows in early lactation

نویسندگان [English]

  • Maryam Nowrozi 1
  • farshid fatahnia 1
  • Mehdi Bahrami Yekdangi 2
  • mohammad shamsollahi 1
  • Maryam Athani Ashari 2
1 Department of Animal Science, Faculty of Agriculture, Ilam University, Ilam, Iran
2 Animal Sciences Research Institute of Iran, Agricultural Research, Education and Extension Organization (AREEO). Karaj. Iran
چکیده [English]

The aim of this study was to investigate the effect of reducing level of rumen undegradable protein (RUP) and rumen-protected lysine and methionine supplementation on dry matter intake (DMI), milk yield and composition and total tract nutrients digestibility of dairy cows in early lactation. Twelve multiparous (2nd parity) Holstein dairy cows were used in replicated 4×4 Latin square design (4 treatments in 4 periods). Each period lasted 21 d with 14 d of experimental diets adaptation and 7 d of data recording and sample collection. The experimental diets included 1- diet containing 17.32% crude protein (CP) without rumen-protected lysine (RPL)and methionine (RPM) supplementation (CP17.32-NoRPL-NoRPM), 2- diet containing 16.08% CP and 0.045% RPM (CP16.08-RPM0.045%), 3- diet containing 15.18% CP and 0.075% RPM (CP15.18-RPM0.075%), and 4- diet containing 14.2% CP, 0.105% RPM, and 0.037% RPL (CP14.2-RPM0.105%-RPL0.037%). Results showed that the lowest DMI was observed in cows fed CP14.2-RPM0.105%-RPL0.037% and CP15.18-RPM0.075% diets compared to others (P<0.05). Milk yield, 4% fat corrected milk, energy corrected milk and milk component production were not affected by the experimental diets (P<0.05). Experimental diets did not affect total tract apparent digestibility of dry matter (DM) and organic matter (OM) (P<0.05). The highest total tract apparent digestibility of CP were observed in cows fed CP17.32-NoRPL-NoRPM (P<0.05). Overall, feeding CP15.18-RPM0.075% diet improved productive performance of Holstein dairy cows in early lactation.

کلیدواژه‌ها [English]

  • Crude protein
  • Protected lysine
  • Protected methionine
  • Holstein cattle
  • Performance

مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده
انتشار آنلاین از تاریخ 04 شهریور 1404
  • تاریخ دریافت: 20 فروردین 1404
  • تاریخ بازنگری: 28 اردیبهشت 1404
  • تاریخ پذیرش: 17 خرداد 1404