تغذیه گلوتامین بر بیان ژن های آدیپوژنیک در ماهیچه گوسفند در شرایط تنش گرمایی

نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسندگان

1 گروه علوم دامی، دانشکده علوم دامی و شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران

2 گروه علوم دامی، دانشکده علوم دامی و شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری

چکیده

یکی از اهداف صنعت گوسفند حفظ کیفیت گوشت و افزایش توده عضلانی و همین‌طور ایجاد رفاه برای دام است. پژوهش حاضر به‌منظور بررسی تأثیر تغذیه گلوتامین و پروتئین بر بیان ژن‌های آدیپوژنیک (PPARG، LPL، CEBP/B) در ماهیچه گوسفند زل در شرایط تنش گرمایی انجام شد. برای این منظور شانزده بره نر نژاد زل (میانگین وزن 22/0 ± 5/31 کیلوگرم و سن 5/0± 4 ماهگی) به‌طور تصادفی انتخاب و به مدت چهل‌وپنج روز در چهار تیمار آزمایشی قرار گرفتند. تیمارهای آزمایشی شامل: 1) رژیم غذایی پایه 2) رژیم غذایی پایه همراه با گلوتامین (0.2 گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن(، 3) 10٪ پروتئین بیشتر از احتیاجات، بدون گلوتامین و 4) 10 درصد پروتئین بیشتر همراه با گلوتامین (0.2 گرم در کیلوگرم وزن بدن(، بود. بیوپسی ران در روز 42 از ماهیچه ران اخذ شد. بیان نسبی ژن‌ها با استفاده از Real Time-PCR و با استفاده از آغازگرهای اختصاصی ژن‌ها اندازه‌گیری شد. نتایج نشان داد بیان نسبی ژن C/EBPB و PPARG در همه تیمارها نسبت به تیمار شاهد به‌طور معنی‌داری افزایش یافت.P<0/05)). همچنین بیان نسبی ژن LPL در تیمار 4 ((GP نسبت به تیمار شاهد، کاهش معنی‌داری داشت P<0/05)). نتایج نشان داد تغذیه گلوتامین و سطوح پروتئین با تغییر بیان ژن‌های آدیپوژنیک در ماهیچه گوسفند زل در شرایط تنش گرمایی احتمالاً می‌تواند بر کیفیت گوشت تأثیر مثبت داشته باشد.

کلیدواژه‌ها

موضوعات


عنوان مقاله [English]

Effect of glutamin feeding on adipogenic genes expression in muscle of sheep under heat stress condition

نویسندگان [English]

  • Seyed Ghadir Nasiri 1
  • Zarbakht Ansari Pirsaraei 2
  • Essa Dirandeh 1
  • Asadollah Teimouri Yansari 1
1 Department of Animal Science, Faculty of Animal Sciences and Fisheries, Sari Agricultural Sciences and Natural Resources University, Sari, Iran
2 Department of Animal Science, Faculty of Animal Sciences and Fisheries, Sari Agricultural Sciences and Natural Resources University, Sari, Iran
چکیده [English]

One of the goals of the sheep industry is to maintain the quality of the meat and increase the muscle mass, as well as to create welfare for the livestock. In this research, in order to investigate the effect of glutamine and protein nutrition on the expression of adipogenic genes (PPARG, LPL, CEBP/B) in the muscle of Zel sheep under heat stress conditions. Sixteen Zel male lambs (average weight 31.5 ± 0.22 kg and age 4 ± 0.5 months) were randomly selected and subjected to four experimental treatments for forty-five days. Experimental treatments include:1) Basic diet 2) Basic diet with glutamine (0.2 grams per kilogram of body weight (, 3) 10% more protein than needed, without glutamine And 4) 10% more protein with glutamine (0.2 g/kg body weight). A thigh biopsy was taken from the thigh muscle on day 42. The relative expression of genes was measured using Real Time-PCR and using specific primers of genes. The results showed that the relative expression of C/EBPB and PPARG genes increased significantly in all treatments compared to the control treatment. Also, the relative expression of LPL gene in treatment 4 (GP) was significantly decreased compared to the control treatment. Also, feeding glutamine and protein levels by changing the expression of adipogenic genes in the muscle of Zel sheep under heat stress conditions can probably have a positive effect on meat quality.

کلیدواژه‌ها [English]

  • heat stress
  • Zell sheep
  • glutamine
  • muscle
  • adipogenic genes

مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده
انتشار آنلاین از تاریخ 04 شهریور 1404
  • تاریخ دریافت: 19 اسفند 1403
  • تاریخ بازنگری: 30 اردیبهشت 1404
  • تاریخ پذیرش: 10 تیر 1404