اثر ذرت فراوری شده بر عملکرد، پاسخ ایمنی و قابلیت هضم مواد مغذی در جوجه گوشتی آرین.

نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسندگان

1 گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زنجان، زنجان، ایران

2 گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زنجان، زنجان، ایران.

3 بخش تغذیه و فیزیولوژی دام و طیور، مؤسسه تحقیقات علوم دامی کشور، سازمان آموزش، تحقیقات و ترویج کشاورزی، کرج، ایران.

چکیده

در این تحقیق از 750 قطعه جوجه گوشتی آرین در قالب طرح کاملا تصادفی با پنج تیمار، پنج تکرار و 30 قطعه جوجه در هر تکرار از یک تا 40 روزگی استفاده شد. تیمارهای آزمایشی شامل سطح صفر، 25، 50، 75 و 100 درصد ذرت فراوری شده به جای ذرت معمولی (فراوری نشده) در جیره بود. ذرت فراوری شده قبل از شروع این آزمایش و طی چند مرحله از جمله تخمیر، پخت و تاباندن اشعه مادون قرمز آماده شد. نتایج نشان داد که استفاده از ذرت فراوری شده در کل دوره پرورش (1 تا 40 روزگی) تاثیری بر عملکرد رشد، درصد زنده مانی، شاخص تولید، خصوصیات لاشه، فراسنجه‌های بیوشیمیایی خون و تیتر آنتی بادی علیه گلبول قرمز گوسفندی و نیوکاسل ندارد. با افزایش سطح ذرت فراوری شده در 35 روزگی، وزن بدن و ضریب تبدیل خوراک به ترتیب به صورت خطی و درجه دوم و در یک تا 28 روزگی مصرف خوراک به صورت درجه دوم بهبود یافت و وزن نسبی سینه بالاتری به صورت خطی و درجه دوم موجب شد. قابلیت هضم ایلئومی پروتئین، انرژی و تیتر آنتی بادی علیه آنفلوانزا با افزایش ذرت فراروی شده در جیره به صورت خطی و درجه دوم افزایش یافت (P<0.05). در کل، فراوری ذرت تنها در برخی از سنین دوره رشد تاثیر مطلوبی بر عملکرد رشد داشت و جایگزین نمودن 75 درصد از ذرت معمولی جیره با ذرت فراوری شده نتایج بهتری را در مقایسه با دیگر سطوح جایگزینی نشان داد.

کلیدواژه‌ها

موضوعات


عنوان مقاله [English]

Effect of processed corn on performance, immune response and nutrients digestibility in Arian broiler chicken.

نویسندگان [English]

  • fatemeh kamalzadeh 1
  • Hamid Reza Taheri 2
  • Seyed Abdullah Hosseini 3
  • Amir Hossein Alizadeh-Ghamsari 3
1 Department of Animal Science, Faculty of Agriculture, University of Zanjan, Zanjan, Iran
2 Department of Animal Science, Faculty of Agriculture, University of Zanjan, Zanjan, Iran
3 Department of Animal and Poultry Nutrition and Physiology, Animal Science Research Institute of Iran, Agricultural Research, Education and Extension Organization (AREEO), Karaj, Iran.
چکیده [English]

In this study, 750 Arian broiler chickens were used in a completely randomized design with five treatments, five replicates and 30 chicks per each replicate from 1 to 40 d of age. The experimental treatments contained 0%, 25%, 50%, 75% and 100% processed corn instead of unprocessed corn in the diet. The processed corn was prepared prior to this experiment through several processing steps including fermentation, cooking and infrared irradiation. All diets were formulated based on the recommendations of the Arian guideline and were nutritionally identical. The results showed that the use of processed corn throughout the rearing period (1 to 40 d of age) had no effect on growth performance, carcass characteristics, blood biochemical traits and antibody titers against sheep red blood cells and Newcastle disease virus. Nevertheless,observations at specific time points indicated that, increasing the level of processed corn at 35 days of age led to a linear and quadratic improvement in body weight and feed conversion ratio, while feed intake improved quadratically from 1 to 28 days of age. Additionally, a higher relative breast weight was observed in a linear and quadratic manner. leal digestibility of protein and energy, as well as antibody titer against influenza, increased linearly and quadratically with higher levels of processed corn in the diet (P<0.05). Overall, Processing corn positively affected growth at certain points, with 75% replacement showing better results than other levels.

کلیدواژه‌ها [English]

  • Arian
  • broiler
  • performance
  • processed corn

مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده
انتشار آنلاین از تاریخ 10 اردیبهشت 1404
  • تاریخ دریافت: 12 آذر 1403
  • تاریخ بازنگری: 06 اردیبهشت 1404
  • تاریخ پذیرش: 08 اردیبهشت 1404