اثر پروپیلن گلیکول و گلیسرول به همراه منابع پروتئینی حاوی اسیدهای آمینه شاخه دار بر روی عملکرد گاوهای هلشتاین اوایل شیردهی

نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسندگان

گروه علوم دامی، دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج، ایران

چکیده

در این پژوهش اثرات پیش‌سازهای گلوکز (پروپیلن گلیکول و گلیسرول) همراه دو منبع پروتئین شامل گلوتن ذرت و پودر گوشت بر گاوهای هلشتاین تازه‌زا به منظور بررسی اثرات منابع مختلف پیش‌ساز گلوکز و اسیدهای آمینه شاخه‌دار، مورد مطالعه قرار گرفت. به این منظور از 42 راس گاو زایش دوم به بالا طی روزهای 3 تا 35 بعد از زایش در قالب طرح فاکتوریل 2*3 با 6 تیمار و 7 تکرار استفاده گردید. جیره‌های آزمایشی شامل جیره‌های پایه به همراه 300 گرم پیش‌ساز گلوکز دارای سه نسبت مختلف به عنوان فاکتور اول و 600 گرم منبع پروتئینی به عنوان فاکتور دوم بودند. میزان خوراک مصرفی و تولید شیر روزانه اندازه گیری شد. همچنین نمونه گیری از شیر، خوراک و مدفوع با فواصل منظم صورت گرفت. استفاده از پیش‌سازهای گلوکز به همراه منابع مختلف اسیدهای امینه شاخه‌دار تاثیر معنی‌داری بر ماده خشک مصرفی، بازدهی مصرف خوراک و توازن منفی انرژی نداشت. تولید شیر در بخش اثر متقابل بین تیمارها معنی‌دار نبود ولی در بخش اثر اصلی پیش‌سازهای گلوکز، بین تیمارها تفاوت معنی دار وجود داشت (0.05 < p ). در تولید شیر تصحیح‌شده برای 3.5 درصد چربی، چربی شیر و سایر اجزا شیر تفاوت معنی‌داری بین تیمارهای آزمایشی مشاهده نشد. پروپیلن گلیکول با افزایش غلظت انرژی جیره و تولید پروپیونات بیشتر در شکمبه و درنهایت تولید گلوکز بیشتر، با تامین مقداری از کمبود انرژی و گلوکز مورد نیاز سبب تولید شیر بیشتر می شود. قابلیت هضم خوراک و مواد مغذی آن تحت تاثیر تیمارهای آزمایشی قرار نگرفت.

کلیدواژه‌ها

موضوعات


عنوان مقاله [English]

Effect of propylene glycol and glycerol with branched-chain amino acid cources on performance of Holstein cow in early lactatio

نویسندگان [English]

  • Davood Bahrami
  • Abolfazl zali
  • Mahdi Ganjkhanlou
  • Mostafa Sadeghi
Department of Animal Science, Faculty of Agriculture, University of Tehran, Karaj, Iran
چکیده [English]

This study investigated the effects of glucose precursors (propylene glycol and glycerol) combined with two protein sources corn gluten and meat meal on newly calved Holstein cows in order to evaluate the individual and interactive effects of different glucose precursors and branched-chain amino acids on performance. A total of 42 multiparous Holstein cows, from 3 to 35 days postpartum, were utilized in a 2×3 factorial design with six treatments and seven replicates per treatment. The experimental diets consisted of a basal ration supplemented with 300 g of glucose precursors in three ratios of propylene glycol to glycerol (75:25, 50:50, and 25:75) as the first factor, and 600 g of protein source as the second factor. Daily feed intake and milk production were recorded, and milk, feed, and feces samples were collected at regular intervals. Results showed that the inclusion of glucose precursors, in combination with different amino acid sources, had no significant effect on daily dry matter intake, feed efficiency, or negative energy balance. While the interaction between treatments did not significantly affect daily milk yield, a significant difference was observed between glucose precursor treatments (p < 0.05). No significant differences were detected in fat-corrected milk (3.5%), milk fat content, or other milk components. The increased milk yield in cows fed propylene glycol may be attributed to its role in enhancing dietary energy density, promoting greater ruminal propionate production, and subsequently increasing glucose availability in cows experiencing negative energy balance. Nutrient digestibility and feed intake were unaffected by the treatments.

کلیدواژه‌ها [English]

  • Propylene Glycol
  • Glycerol
  • Corn Gluten
  • Branched-chain amino Acids
  • Newly Calved Holstein Cows