منابع
اسدی، محمد؛ قورچی، تقی؛ توغدری، عبدالحکیم. شاهی، محبوبه (1400). اثر جایگزینی سطوح مختلف کاه گندم با گیاه پنبه بر عملکرد، قابلیتهضم، فراسنجههای خونی و رفتار نشخوار در میشهای دالاق. تحقیقات تولیدات دامی، 10(2) ، 72-63
تقی نژاد رودبنه، مهدی و ابراهیمی، سید روح اله (1389). اثرات تفت دادن پنبهدانه بر محتوی گوسیپول، روند تجزیهپذیری و قابلیت هضم پروتئین آن. مجله علمی ـ پژوهشی علومکشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز،13(4)، 95-106
دهقان بنادکی، مهدی؛ نیکخواه، علی؛ امانلو، حمید؛ دانش مسگران، محسن و منصوری، هرمز (1386). اثر فرآوری شیمیایی دانه جو با اوره، هیدروکسید سدیم یا فرمالدئید بر عملکرد تولیدی و فراسنجه های خونی گاوهای هلشتاین شیری. پژوهش های کاربردی زارعی،74(1) :189-194.
رجبی علی آبادی ، ر.، قورچی، ت.، تربتی نژاد،ن.، توغدری،ع.، مهاجر،م.، طهماسبی، ر.(1401). تأثیر شکل فیزیکی یونجه و فرآوری دانه جو بر ابقای نیتروژن، فعالیت آنزیمهای سلولایتیک، فراسنجه های خون و جمعیت میکروبی شکمبه در بره های پرواری نژاد دالاق. نشریه پژوهشهای علوم دامی ایران،15(2):169-183.
سفلائی شهربابک، محمد؛ روزبهان، یوسف ومرادی شهربابک، محمد (1385). تاثیر سطوح مختلف پروتئین جیره بر توان پرواری و صفات لاشه بره های نر کرمانی.مجله علوم کشاورزی و منابع طبیعی،13(1)،98-105.
شاهی،محبوبه و قورچی، تقی (1395).اثر سطوح مختلف پنبهدانه کامل بر تولید، ترکیبات شیر، قابلیت هضم و فراسنجههای خونی در گاو شیری نژاد مونتبیلیارد. نشریه پژوهش های علوم دامی ایران، 8 (4)،625-635.
کاظمی، فاطمه (1396). اثرات جایگزینی جو با ذرت فرآوری شده بر عملکرد، فراسنجههای شکمبهای و خونی، قابلیت هضم، فعالیت آنزیمی، جمعیت میکروبی شکمبه و سودآوری در برههای پرواری. رساله دکتری دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان.
کمالی، رضا؛ چاشنیدل، یدا.. ؛ تیموری یانسری، اسدا.. و مهاجر، مختار (1400). تاثیر پودر ضایعات کشتارگاهی طیور مایکروویو شده بر عملکرد رشد، فراسنجههای شکمبه، تولید پروتئینمیکروبی و ابقاء نیتروژن در برههای پرواری دالاق. نشریه پژوهش در نشخوارکنندگان، 9 (3)،122-107.
فروغی، علیرضا ؛ ولی زاده، رضا؛ ناصریان، عباسعلی و دانش مسگران، محسن (1383). تأثیر آسیاب کردن و حرارت دان پنبهدانه بر تولید و ترکیب شیر گاوهای شیری هلشتاین. مجله علوم و صنایع کشاورزی،2(18):195-181.
قنبری، فرزاد؛کریم کشته، انیس؛ مصطفی لو،یوسف و قره باش، آشورمحمد (1399). تعیین ترکیبات شیمیایی و فراسنجههای تجزیه پذیری شکمبهای پنبهدانه عملآوری شده با حرارت و تاثیر آن برفراسنجه های خونی و عملکرد رشد برههای دالاق. نشریه پژوهش در نشخوارکنندگان، 8 (2)، 144-125.
ولی زاده قلعه بیگ، امین (1397).اثرات استفاده از گندم عملآوری شده به روشهای مختلف بر عملکرد، فرآسنجههای شکمبهای و خونی، قابلیت هضم، فعالیت آنزیمی و جمعیت میکروبی شکمبه در برههای پرواری. رساله دکتری دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان.
RERERENCES
Asadi, M., Ghoorchi, T., Toghdory, A, & Shahi, M. (2021) Effect of replacing different levels of wheat straw with cottonseed plant on performance, digestibility, blood parameters, and rumination behavior in Dalagh ewes. Animal Production Research, 10 (2), 63-72.(In Persian)
Agarwal, N., Agarwal, I., Kamra, D. N., & Chaudhary, L. C. (2000). Diurnal variations in the activities of hydrolytic enzymes in different fractions of rumen contents of Murrah buffalo.
Journal of Applied Animal Research, 18,73-80. DOI:
https://doi.org/10.1080/09712119.2000.9706325
Arieli, A. (1994). Effect of whole cottonseed on energy partitioning and nitrogen balance in sheep. Animal Science, 58(1), 103-108.
AOAC. (2005). Association of Official Analytical Chemistery Official Methods of Analysis, AOAC, Washington, DC. 14th Edition .
Chen, X.B., & Gomes, J.M., 1992. Estimation of microbial protein supply to sheep and cattle based on urinary excretion of purine derivatives: An overview of the technical details. Occasional publication of the International Feed Resources Unit, Rowett Res. Inst., Bucksburn, Aberdeen, UK.
De Almeida, G. F., Del Valle, T. A., De Paiva, P. G., De Jesus, E. F., Barletta, R. V., Gandra, J. R., & Rennó, F. P. (2016). Effects of whole raw soybean or whole cottonseed on milk yield and composition, digestibility, ruminal fermentation and blood metabolites of lactating dairy cows. Animal Production Science, 57(1), 122-128.
De Gouvêa, V. N., Biehl, M. V., Junior, M. V. D. C. F., Moreira, E. M., Neto, J. A. F., Westphalen, M. F., & Pires, A. V. (2021). Effects of soybean oil or various levels of whole cottonseed on intake, digestibility, feeding behavior, and ruminal fermentation characteristics of finishing beef cattle. Livestock Science, 244, 104390.
Dayani, O., Dadvar, P., & Afsharmanesh, M. (2011). Effect of dietary whole cottonseed and crude protein level on blood parameters and performance of fattening lambs. Small Ruminant Research, 97(1-3), 48-54.
Dehghan Banadaki, M., Nikkhah, A., Amanlu, H., Daneshmesgaran, M., & Mansory, H.(2000). Effects of chemical treatment of barley with sodium hydroxide, ammonia or formaldehyde on blood metabolites and productive performance of lactating Holstein dairy cow. Animal Science Journal (Pajouhesh & Sazandegi), (74), 189-194. (In Persian)
Dehority, B.A. (1984). Evaluation of subsampling and fixation procedures used for counting rumen protozoa. Applied and Environmental Microbiology, 48(1):182-185. DOI:https://doi.org/10.1128/aem.48.1.182-185.1984
Ghanbari, F., Karim Koshte, A.,Mostafaloo, Y., & Gharehbash, A.M. (2020). Determination of chemical composition and ruminal degradability parameters of heat treated cottonseed and its effect on blood parameters and growth performance of Dalagh lambs. Journal of Ruminant Research,8(2), 135-143.(In Persian)
Ghoorchi, T., Lund, P., Larsen, M., Hvelplund, T., Hansen-Møller, J., & Weisbjerg, M.R. (2013). Assessment of the mobile bag method for estimation of in vivo starch digestibility, Animal, 7,265-71.
Hristov, A. N., McAllister, T. A., & Cheng, K. J. (1999). Effect of diet, digesta processing, freezing and extraction procedure on some polysaccharide degrading activities of ruminal contents.
Canadian Journal of Animal Science, 79: 73-81. DOI:
https://doi.org/10.4141/A98-056
Khalilizad, M., Ghoorchi, T., Dastar, B. & Toghdary, A. (1401). The effects of different levels of replacing flax meal with cottonseed on blood parameters, ruminal fibrolytic enzyme activity and the immune system of sheep, Research of Animal Production, 13 (35), 99-93. (In Persian)
Kamali, R., Chashnidel, Y., Teymouri yansari, A., & Mohajer, M., (2021). Effect of microwave-treated poultry byproduct meal on growth performance, rumen parameters, microbial protein, and nitrogen retention in Dalagh fattening lambs. Journal of Ruminant Research, 9(3), 107-122. (In Persian)
Kazemi, F (2017). The effects of replacing barley with processed corn on performance, rumen and blood parameters, digestibility, enzyme activity, rumen microbial population and profitability in fattening lambs. PhD thesis of Gorgan University of Agricultural Sciences and Natural Resources.
Kazemi, F., Ghoorchi, T., Dastar, B & Eshraghi, F. (2023). Effects of replacing barley with processed corn on the growth performance, microbial protein Synthesis and profitability of fattening Lambs. Iranian Journal of Applied Animal Science .13(1), 97-104 .
López‐Soto, M. A., Barreras, A., & Calderón‐Cortés, J. (2014). Effects of forage level in broiler litter-based diets on feed intake, digestibility and particulate passage rate in Holstein steers at different live weights.
Animal Feed Science and Technology, 62, 163-177.
https://doi.org/10.1016/S0377-8401(96)00967-4
Mullenix, K. K., & Stewart, L. (2021). Cotton byproduct use in southeastern beef cattle diets: quality, intake, and changes in feed characteristics. Journal of Animal Science, 99(2), 18-19.
McAllister, T. A., & Sultana, H. ( 2011). Effects of micronization on the in situ and in vitro digestion of cereal grains. Asian-Australasian Journal of Animal Sciences, 24: 929–939. doi:10.5713/ajas.2011.10387.
Mehrani, K., T. Ghoorchi, A. Toghdory & R. Rajabi AliAbadi, (2021). Effect of different levels of potato on nutrient digestibility, fibrolytic enzyme and ruminal characteristics in Dalagh ewes. Research on Animal Production, 11(30): 49-56 (In Persian).
NRC. (2007). Nutrient Requirements of Small Ruminant; Sheep, Goat; Cervids and New World Press.
Petit, H.V. (2002). Digestion, milk production, milk composition, and blood composition of dairy cows fed whole flaxseed. Journal of Dairy Science, 85(6): 1482-1490.
Porter, J. C., Warner, R. G & Kertz, A. F. (2007). Effect of fiber level and physical form of starter on growth and development of dairy calves fed no forage. Journal of Animal Science, 23, 395-400.
Rajabi Aliabadi, R., Ghoorchi, T., Torbati Nejad, NM., Toghdory, A., Mohajer, M., & Tahmasbi, R. (2022). The Effects of Physical Form of Alfalfa and Processing of Barley Grain on Nitrogen Retention, Activity of Cellulolytic Enzyme, Blood Parameters and Rumen Microbial Population in Dalagh Fattening Lambs. Iranian Journal of Animal Science Research,15(2),169-183(In Persian).
Raghuvansi, S.K.S., R. Prasad, A.S. Mishra, O.H. Chaturvedi, M.K.Tripathi, A.K.Misra, B.L.Saraswat & R.C. Jakhmola. (2007). Effect of inclusion of tree leaves in feed on nutrient utilization andrumen fermentation in sheep. Bioresource Technology, 98(3): 511-517.
Shahi, M.,& Ghoorchi., T. (2015). Effect of different levels of whole cottonseed on production, milk composition, digestibility and blood parameters of Montebeliard breed lactating cows. Iranian Journal of Animal Science Research, 8(4), 625-635. (In Persian).
Shahravan, S., Ghoorchi,T ., Dastar, B., Toghdory,A. & Mohajer, M.(2023).Influence of dietary Thyme Extract (Thymus vulgaris) on performance, purine derivatives, cellulase activity and ruminal fermentation parameters in fattening lambs and goat kids.
Iranian Journal of Applied Animal Science,13(3):501-510.
20.1001.1.2251628.2023.13.3.11.1
Sajjadi, H., Ebrahimi, S. H., Vakili, S. A., Rohani, A., Golzarian, M. R., & Heidarian Miri, V. (2022). Operational conditions and potential benefits of grains micronization for ruminant: a review. Animal Feed Science and Technology. 287:115285. doi:10.1016/j.anifeedsci. 2022.115285.
SAS Institute. (2004). SAS®/STAT Software, Release 9.4. SAS Institute, Inc., Cary, NC. USA
Schneid, K. N., Foote, A. P., Beck, P. A., Farran, G. L., & Wilson, B. K. (2022). Using whole cottonseed to replace dried distillers grains plus solubles and prairie hay in finishing beef cattle rations balanced for physically effective neutral detergent fiber. Applied Animal Science, 38(5), 417-432.
Soflei shahrbabak, M., Rouzbehan,Y., Moradi Shahrbabk, M. 2006.The effect of different levels of digestible undegradable protein on the performance and carcass characteristics of Kermani male lamb. Journal of Agricultural Science Nature Resource, 13(1), 98-105. (In Persian)
Sullivan, H. M., Bernard, J. K., & Amos, H. E. (2005). Ruminal fermentation and amino acid flow in Holstein steers fed whole cottonseed with elevated concentrations of free fatty acids in the oil. Journal of Dairy Science, 88(2), 690-697.
Taghinejad Roudbaneh, M & Ebrahimi, S. R. (2010). Effects of roasting cotton seed on its gossypol content, ruminal degradability and in vitro protein digestibility. Journal of Agricultural Sciences, Islamic Azad University, Tabriz Branch, 4(13):95-106. (In Persian)
Tuncer, S. D & Sacakli, P. (2003). Rumen degradability characteristics of xylose treated canola and soybean meals. Journal of Animal Feed Science and Technology, 107, 211-218.
Tothi, R., Lund, P., Weisbjerg, M. R., & Hvelplund, T. (2003). Effect of expander processing on fractional rate of maize and barley starch degradation in the rumen of dairy cows estimated using rumen evaluation and in situ techniques. Animal Feed Science and Technology, 104, 71-94. DOI:10.1016/S0377-8401(02)00292-4
Valizadeh Ghalebeyg, A .(2018). Effects of using wheat processed with different methods on the performance, rumen and blood parameters, digestibility, cellulase enzyme activity and rumen microbial population in fattening lambs. PhD thesis of Gorgan University of Agricultural Sciences and Natural Resources. (In Persian)
Van Keulen, J. B. & Young, A. (1977). Evaluation of acid-insoluble ash as a natural marker in ruminant digestibility studies. Journal of Dairy Science, 44, 282-287
Van Soest, P. J., Robertson, J. B., & Lewis, B. A. (1991). Methods for dietary fiber, neutral detergent fiber, and no starch polysaccharides in relation to animal nutrition. Journal of Dairy Science, 74, 3583-3597
Vaithiyanathan, S., Bhatta, R., Mishra, A. S., Prasad, R., Verma, D. L., & Singh, N. P. (2006). Effect of feeding graded levels of prosopis cineraria leaves on rumen ciliate protozoa, nitrogen balance and microbial protein synthesis in lambs and kids. DOI:10.1016/J.SMALLRUMRES.2005.09.027
Warner, A. L., Beck, P. A., Foote, A. P., Pierce, K. N., Robison, C. A., Stevens, N. E., & Wilson, B. K. (2020). Evaluation of ruminal degradability and metabolism of feedlot finishing diets with or without cotton byproducts. Journal of Animal Science, 98(9), skaa257.
Wanapat, M., Anantasook, N., Rowlinson, P., Pilajun, R., & Gunun, P. (2013). Effect of carbohydrate sources and levels of cotton seed meal in concentrate on feed intake, nutrient digestibility, rumen fermentation and microbial protein synthesis in young dairy bulls. Asian-Australasian Journal of Animal Sciences.26(4), 529.
Zarnegar, Z., Lashkari, S., Ebrahimi, S.H. Valizadeh, R., Naserian, A.A & Jensen,S. K. (2024). Effect of micronization and vitamin E supplementation on ruminal biohydrogenation kinetic of whole flaked rapeseed. Journal of Applied Animal Research. 52:1, 2290124, doi: 10.1080/09712119.2023.2290124