راحله صادقی؛ عباس پاکدل؛ محمد مرادی شهر بابک
چکیده
در پژوهش حاضر، تأثیر 9 نسل انتخاب واگرا برای وزن بدن در چهارهفتگی، بر میزان تولید تخم و سایر صفات تولیدمثلی بلدرچین ژاپنی بررسی شد. نتایج این تحقیق نشان داد که انتخاب برای وزن بدن در چهارهفتگی، سن بلوغ جنسی را در لاینهای انتخابشده برای افزایش (HW) و کاهش وزن بدن (LW) در مقایسه با لاین کنترل بهطور متوسط بهترتیب 7 و 3 روز افزایش داده ...
بیشتر
در پژوهش حاضر، تأثیر 9 نسل انتخاب واگرا برای وزن بدن در چهارهفتگی، بر میزان تولید تخم و سایر صفات تولیدمثلی بلدرچین ژاپنی بررسی شد. نتایج این تحقیق نشان داد که انتخاب برای وزن بدن در چهارهفتگی، سن بلوغ جنسی را در لاینهای انتخابشده برای افزایش (HW) و کاهش وزن بدن (LW) در مقایسه با لاین کنترل بهطور متوسط بهترتیب 7 و 3 روز افزایش داده است (05/0P≥). اگرچه تفاوت بین لاینهای انتخابشده برای سن بلوغ جنسی در هر دو جهت معنیدار نبود، در مقایسه با لاین کنترل، تفاوت معنیداری مشاهده شد (05/0P≥). متوسط وزن بلوغ جنسی در لاین HW بیشتر از لاین C و LW بود (05/0P≥). همچنین وزن بلوغ جنسی و متوسط وزن تخم در مراحل گوناگون تولیدی در لاین HW در مقایسه با لاین کنترل بالاتر بود (05/0P≥)، این درحالی است که درصد تخمگذاری در زمان بلوغ جنسی در لاین LW در مقایسه با لاین کنترل بیشتر بود (05/0P≥). تعداد تخم تولیدی نیز در لاین LW از لاین کنترل وHW بالاتر بود، بهنحوی که این اختلاف با لاین HW معنیدار (05/0P≥)، ولی با لاین کنترل این تفاوت ازنظر آماری معنیدار نبود. بیشترین درصد تخمگذاری در هر سه لاین بین ساعات 3 تا 6 بعدازظهر و اوج تولید تخم نیز در ماه دوم پرورش مشاهده شد. باتوجه به نتایج این تحقیق میتوان گفت انتخاب واگرا برای وزن بدن به تغییرات همبستهای برای صفات تولیدمثلی میانجامد. ازاینرو، توصیه میشود حتماً در برنامههای انتخاب، به صفات تولیدمثلی نیز توجه شود.
نجمه سادات روحانی؛ محمد امیر کریمی ترشیزی؛ مریم نیکخواه
چکیده
به منظور بررسی امکان تغییر غلظت و فعالیت آنزیم لایزوزیم در تحقیق حاضر چهار اسیدآمینه آسپاراژین، آرژنین، گلایسین و متیونین به جیره غذایی بلدرچینهای تخمگذار مکمل شد. برای مکمل سازی اسیدهای آمینه، یکسان بودن محتوای پروتئینی جیره در تمام گروههای آزمایشی اساس کار قرار گرفت و بدین منظور مقدار اسیدهای آمینه مکمل افزوده شده در ...
بیشتر
به منظور بررسی امکان تغییر غلظت و فعالیت آنزیم لایزوزیم در تحقیق حاضر چهار اسیدآمینه آسپاراژین، آرژنین، گلایسین و متیونین به جیره غذایی بلدرچینهای تخمگذار مکمل شد. برای مکمل سازی اسیدهای آمینه، یکسان بودن محتوای پروتئینی جیره در تمام گروههای آزمایشی اساس کار قرار گرفت و بدین منظور مقدار اسیدهای آمینه مکمل افزوده شده در گروههای آزمایشی معادل 235/0 درصد پروتئین خام بود. تعداد 72 قطعه بلدرچین تخمگذار در قالب طرح کاملا تصادفی با 6 تیمار، 3 تکرار و 4 پرنده در هر قفس به مدت 30 روز مورد استفاده قرار گرفت. مکمل نمودن اسیدهای آمینه اثر مثبت و معنیداری بر روی درصد تولید تخم و توده تخم داشت (05/0P<)، ضریب تبدیل غذایی در بین گروههای آزمایشی تفاوت معنیداری نشان نداد، لیکن از نظر عددی بهترین ضریب تبدیل مربوط به گروه شاهد بود (05/0P<). وزن پوسته، درصد سفیده، درصد زرده، ارتفاع سفیده، واحد هاو و ارتفاع زرده بین گروههای آزمایشی تفاوت معنیدار نشان دادند(05/0P<) و افزودن اسیدهای آمینه به جیره غذایی بلدرچینها موجب افزایش این صفات گردید. فعالیت آنزیم لایزوزیم با دو روش لایزوپلیت و کدورت سنجی سنجیده شد، مکمل نمودن اسیدهای آمینه آرژنین و آسپاراژین به تنهایی و در ترکیب با یکدیگر موجب افزایش فعالیت آنزیم لایزوزیم در هر دو روش لایزوپلیت (05/0P<) و کدورت سنجی (05/0P<) شد. غلظت پروتئین لایزوزیم هم تحت تأثیر افزودن جیرهای اسیدهای آمینه قرار گرفت (05/0P<). بر اساس نتایج این تحقیق امکان افزایش لایزوزیم تخم از طریق مکمل سازی جیرهای اسیدهای آمینه وجود دارد.