ارزیابی تغذیة ذرت آسیاب ریز در برابر ورقه شده با بخار بر میزان تولید و ترکیب شیر و برخی فراسنجه‌های خونی در گاوهای هلشتاین اوایل شیردهی

مهدی کاظمی بن چناری؛ مهدی میرزایی؛ مهدی خدایی مطلق؛ امیر حسین خلت آبادی فراهانی

دوره 47، شماره 4 ، اسفند 1395، ، صفحه 589-598

http://dx.doi.org/10.22059/ijas.2017.215887.653469

چکیده
  به‌منظور بررسی تأثیر آسیاب ریز ذرت در مقایسه با ورقه کردن با بخار بر میزان عملکرد و برخی متابولیت‌های خونی شمار 130 رأس گاو شیری هلشتاین زایش اول و چند بار زایش کرده (میانگین روزهای شیردهی 34 و تولید شیر 52 لیتر) در قالب طرح چرخشی به تیمارهای آزمایشی اختصاص یافتند. طول هر دورة آزمایشی 22 روز در نظر گرفته شد (17روز برای عادت­پذیری و 5 روز ...  بیشتر

تأثیر طول دورۀ خشکی بر تولید و ترکیب شیر در گله‌های تجاری گاوهای شیردۀ هلشتاین

حمید رضا میرزایی الموتی؛ علی شاپورزاده؛ کامران اکبری پابندی؛ داوود زحمتکش

دوره 47، شماره 4 ، اسفند 1395، ، صفحه 599-608

http://dx.doi.org/10.22059/ijas.2017.204921.653440

چکیده
   این پژوهش برای ارزیابی تأثیر طول دورۀ خشکی بر تولید و ترکیب شیر گاوهای هلشتاین در گله­های تجاری با شمار 2143 گاو هلشتاین انجام شد، گاوها بر پایۀ طول دورۀ خشکی سپری کرده به پنج گروه شامل؛ 45 ≥، 45-51، 52-65، 66-76 و 75 ≤ طبقه­بندی شدند. ثبت تولید شیر و نمونه­برداری از شیر هر گاو دست‌کم تا شش و بیشینه تا دوازده ماه پس از زایش انجام شد. داده­های ...  بیشتر