TY - JOUR ID - 63374 TI - تأثیر سطوح مختلف ویتامین A جیره‌ای بر فراسنجه‌های تولیدمثلی و تولیدی در بلدرچین ژاپنی JO - علوم دامی ایران JA - IJAS LA - fa SN - 2008-4773 AU - داودزاده, معصومه AU - طباطبائی وکیلی, صالح AU - میرزاده, خلیل AU - آقائی, علی AD - دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان، ملاثانی، اهواز، ایران AD - دانشیار، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان، ملاثانی، اهواز، ایران AD - مربی، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان، ملاثانی، اهواز، ایران Y1 - 2017 PY - 2017 VL - 48 IS - 2 SP - 251 EP - 259 KW - باروری KW - بلدرچین ژاپنی KW - تفریخ KW - کیفیت تخم KW - ویتامین A DO - 10.22059/ijas.2017.235166.653534 N2 - هدف از این پژوهش، بررسی و ارزیابی تأثیر پنج سطح 0، 4۰۰۰، 8۰۰۰، 16۰۰۰ و 32۰۰۰ واحد بین‌المللی ویتامین A در کیلوگرم جیره بر عملکرد تولیدمثلی و تولیدی در بلدرچین ژاپنی بود. شمار ۳۲۰ قطعه بلدرچین ژاپنی بالغ در قالب طرح بلوک کامل تصادفی با پنج تیمار، چهار تکرار و شمار شانزده قطعه بلدرچین در هر تکرار (دوازده قطعه ماده و چهار قطعه نر) به مدت 42 روز استفاده شدند. درصد تولید تخم و وزن تخم­های تولیدی به‌صورت هفتگی ثبت و میانگین آن برای کل دوره به دست آمد. دو هفته پس از تغذیۀ جیره‌های آزمایشی، وزن خوراک مصرفی بلدرچین­ها به‌منظور تعیین میزان مصرف غذای روزانه و ضریب تبدیل غذایی اندازه­گیری و در نهایت برای کل دوره منظور شد. در پایان دوره، از هر تکرار پنج تخم به‌طور تصادفی انتخاب و صفات کیفی آن بررسی شد. همچنین، چهل عدد تخم بلدرچین گردآوری‌شده از هر تکرار برای ارزیابی فراسنجه­های تولیدمثلی به دستگاه جوجه‌کشی انتقال یافتند. سطوح مختلف ویتامین A در جیرۀ بلدرچین ژاپنی، بر میزان خوراک مصرفی، درصد تولید تخم، وزن و شاخص­های کیفی تخم تأثیر معنی‌داری نداشتند (05/0