TY - JOUR ID - 61664 TI - تأثیر سطوح مختلف سبوس برنج با و بدون مولتی آنزیم بر عملکرد، صفات کیفی تخم‌مرغ و فراسنجه‌های بیوشیمیایی خون مرغان تخم‌گذار سویه ̎های- لاین W-36 ̎ JO - علوم دامی ایران JA - IJAS LA - fa SN - 2008-4773 AU - صفامهر, علیرضا AU - عطارحسینی, هادی AD - استاد گروه علوم دامی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد مراغه AD - دانش آموخته کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی، واحد مراغه Y1 - 2016 PY - 2016 VL - 47 IS - 1 SP - 19 EP - 29 KW - سبوس برنج KW - کیفیت تخم‌مرغ KW - مرغ تخم‌گذار KW - مولتی‌آنزیم DO - 10.22059/ijas.2016.61664 N2 - در این آزمایش تأثیر سطوح مختلف سبوس برنج و مولتی­آنزیم با استفاده از طرح کامل تصادفی به روش فاکتوریل بر عملکرد، کیفیت تخم­مرغ، مشخصه (پارامتر)های بیوشیمیایی خون و زردة تخم­مرغ 288 قطعه مرغ تخم‌گذار سویة  ̎های‌لاین̎ (سن سی هفتگی) و در یک دورة دوازده هفته­ای آزمایش شد. جیره­های آزمایشی شامل سطوح 0، 5، 10 و 15 درصد سبوس برنج با و بدون مولتی­آنزیم ناتوزیم بودند. درصد تولید تخم­مرغ، وزن تخم­مرغ، خوراک مصرفی، ضریب تبدیل خوراک و گرم تخم­مرغ تولیدی تحت تأثیر سطوح سبوس برنج و افزودن آنزیم واقع نشد. واحد هاو، وزن مخصوص، وزن پوستة تخم­مرغ، ضخامت آن و نسبت وزن پوسته به سطح آن تحت تأثیر سطوح سبوس برنج و مولتی­آنزیم قرار نگرفت. نتایج نشان داد که بین گروه­های مختلف آزمایشی مقادیر گلوکز، آلبومین، پروتئین کل، اسید اوریک، تری­گلیسرید، کلسترول سرم خون تفاوت معنی­داری وجود نداشت. نتایج این تحقیق نشان داد که از سبوس برنج تا 15درصد با یا بدون افزودن مولتی­آنزیم در جیرة غذایی مرغ­های تخم‌گذار بدون داشتن هیچ‌گونه اثر نامطلوبی در عملکرد و کیفیت تخم­مرغ می­توان استفاده کرد. UR - https://ijas.ut.ac.ir/article_61664.html L1 - https://ijas.ut.ac.ir/article_61664_9c790aad1b581c12cd8d384cc486fd0c.pdf ER -