TY - JOUR ID - 36151 TI - اثر سطوح مختلف پروتئین قابل متابولیسم روی عملکرد و متابولیت های خونی گاوهای هلشتاین JO - علوم دامی ایران JA - IJAS LA - fa SN - 2008-4773 AU - لکی, ایوب AU - دهقان بنادکی, مهدی AU - رضایزدی, کامران AD - پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانگاه تهران AD - پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران AD - دامپزشکی علوم دامی Y1 - 2013 PY - 2013 VL - 44 IS - 3 SP - 235 EP - 245 KW - اوایـل زایش KW - تولیــد و ترکیــب شیــر KW - پروتئین قـابل متـابـولیسـم و متابولیت های خون DO - 10.22059/ijas.2013.36151 N2 - هدف این مطالعه بررسی اثرات سطوح مختلف پروتئین قابل متابولیسم(MP) جیره روی عملکرد گاوهای هلشتاین در اوایل زایش بود. 24 راس گاو هلشتاین(میانگین وزن بدن23±580، میانگین روزهای شیردهی 23±30 و میانگین تعداد شکم زایش 5/0±4/2) به طور تصادفی با 4 جیره حاوی 1) 60/10، 2) 07/11، 3) 54/11 و 4) 00/12 درصد پروتئین قابل متابولیسم براساس ماده خشک به مدت 55 روز تغذیه شدند. براساس نتایج این مطالعه ماده خشک مصرفی، تغییرات وزن بدن، تولید چربی شیر و مواد جامد شیر تحت تاثیر تیمارها قرار نگرفت. تولید شیر تصحیح شده براساس 4 درصد چربی(FCM) و تولید پروتئین شیر با افزایش سطح MP جیره تا 54/11 درصد افزایش یافت، اما با افزایش بیشتر از این سطح کاهش یافت(05/0 (p UR - https://ijas.ut.ac.ir/article_36151.html L1 - https://ijas.ut.ac.ir/article_36151_8d3387b6314e78069e0d321718034914.pdf ER -