TY - JOUR ID - 30266 TI - بررسی اثر سطوح مختلف پنبه دانه در جیره بر عملکرد پرواری و صفات مورفولوژیک روده باریک بره های نر نژاد شال JO - علوم دامی ایران JA - IJAS LA - fa SN - 2008-4773 AU - افضل زاده, احمد AU - شریفی, سید داود AU - آبسالان, محسن AU - خادم, علی اکبر AU - قندی, داود AD - دانشیار دانشگاه تهران AD - دانشگاه تهران AD - دانش آموخته ارشد AD - استادیار دانشگاه تهران Y1 - 2013 PY - 2013 VL - 43 IS - 4 SP - 457 EP - 464 KW - بره های نر شال KW - پنبه دانه KW - عملکرد پروار KW - مرفولوژی روده باریک DO - 10.22059/ijas.2013.30266 N2 - این آزمایش در قالب طرح کاملا تصادفی با چهار جیره غذایی با سطوح صفر، 4 ، 8 و 16درصد پنبه دانه کامل بر روی 20 راس بره نر شال با میانگین وزن اولیه 8/1±4/30 کیلوگرم و سن 6-5 ماهگی به مدت 90 روز اجرا شد. میزان انرژی و پروتئین قابل متابولیسم جیره ها مشابه بود. در دوره آزمایش، عملکرد پرواری بره ها و فراوانی و ابعاد انواع پرز و عمق غدد کریپت روده کوچک بررسی شد. سطوح مختلف پنبه دانه در جیره اثر معنی داری بر افزایش وزن روزانه و ضریب تبدیل غذائی نداشت، ولی سطح 4 درصد آن خوراک مصرفی را به طور معنی‌داری افزایش داد(01/0P<). افزایش سطح پنبه دانه در جیره فراوانی پرز های برگی را افزایش داد(05/0P<). ارتفاع و عرض پرز، عمق غدد کریپت و نسبت ارتفاع پرز به عمق غدد کریپت تحت تاثیر سطح پنبه دانه در جیره قرار گرفت(05/0P<). نتایج آزمایش نشان داد که بره های پرواری، 16 درصد پنبه دانه کامل در جیره را بدون مشکل مصرف کرده و افزایش سطوح مختلف پنبه دانه با افزایش نسبت ارتفاع پرز به عمق کریپت سبب بهبود جذب مواد می گردد. UR - https://ijas.ut.ac.ir/article_30266.html L1 - https://ijas.ut.ac.ir/article_30266_bc3bc9578987fddfdd0942b943c7395b.pdf ER -