TY - JOUR ID - 29341 TI - اثرات سطوح مختلف دانه کلزا با و بدون افزودن آنزیم بر عملکرد، صفات لاشه و پارامترهای خونی جوجه های گوشتی JO - علوم دامی ایران JA - IJAS LA - fa SN - 2008-4773 AU - شهیر, محمدحسین AU - عندلیبی, وریا AU - شیوازاد, محمود AU - حیدری نیا, افشین AU - افسریان, امید AD - استادیار زنجان AD - دانش آموخته ارشد AD - استاد دانشگاه تهران AD - دانشجوی دکتری دانشگاه تهران Y1 - 2012 PY - 2012 VL - 43 IS - 3 SP - 337 EP - 345 KW - آنزیم KW - پارامترهای خونی KW - تیروکسین KW - جوجه گوشتی KW - دانه خام کلزا KW - عملکرد DO - 10.22059/ijas.2012.29341 N2 - این تحقیق به منظور ارزیابی اثرات سطوح مختلف دانه خام کلزا با و بدون افزودن مولتی آنزیم در قالب طرح کاملاً تصادفی به صورت فاکتوریل 6×2 با 2 سطح آنزیم (با و بدون آنزیم) و 6 سطح دانه خام کلزا (صفر، 5، 10، 15، 20 و 25 درصد) با 432 قطعه جوجه گوشتی نر یک روزه انجام گرفت. جیره‌های آزمایشی در دو دوره 21-14روزگی و 42-21روزگی در اختیار جوجه‌ها قرار گرفت. نتایج نشان داد که سطح 5 درصد دانه خام کلزا (با و بدون افزودن آنزیم) سبب بهبود افزایش وزن و ضریب تبدیل نسبت به سایر سطوح جایگزینی دانه خام کلزا گردید (05/0P UR - https://ijas.ut.ac.ir/article_29341.html L1 - https://ijas.ut.ac.ir/article_29341_33483cf20f1778c36d4c10081eab0dd0.pdf ER -