TY - JOUR ID - 23547 TI - اثر سطوح مختلف جو و مولتی آنزیم بر انرژی قابل متابولیسم، قابلیت هضم ماده خشک و پروتئین جیره و عملکرد جوجه‌های گوشتی JO - علوم دامی ایران JA - IJAS LA - fa SN - 2008-4773 AU - ساکی, علی اصغر AU - میرزایی گودرزی, سارا AU - قاضی, شهاب AU - معینی, محمد مهدی AU - صاحبی اعلاء, فاطمه AD - دانشیار، دانشکده کشاورزی دانشگاه بوعلی سینا، همدان AD - دانشجوی دکتری پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران AD - استادیار دانشکده کشاورزی دانشگاه رازی کرمانشاه AD - دانشجوی کارشناسی ارشد دانشکده کشاورزی دانشگاه بوعلی سینا، همدان Y1 - 2011 PY - 2011 VL - 42 IS - 3 SP - 275 EP - 283 KW - انرژی‌ قابل متابولیسم KW - جوجه گوشتی KW - دانه جو KW - عملکرد KW - قابلیت هضم KW - مولتی آنزیم. DO - N2 - برای تعیین انرژی قابل‌ متابولیسم و بررسی اثر مولتی آنزیم بر قابلیت هضم ماده خشک و پروتئین جیره‌ها به روش In-vitro و عملکرد جوجه‌های گوشتی آزمایشی انجام شد. از 800 قطعه جوجه گوشتی یک روزه تعیین جنسیت نشده آربوراکرز در قالب طرح کاملاً تصادفی در هشت تیمار با چهار تکرار و 25 قطعه در هر تکرار در آزمایش فاکتوریل 4×2 با چهار سطح جو (صفر، 10، 20 و30 درصد) و دو سطح آنزیم (صفر و 500 گرم در تن) استفاده شد. انرژی قابل ‌متابولیسم ظاهری و حقیقی دانه جو به ترتیب 6/2886، 2/3624 و مقادیر تصحیح شده بر اساس ازت به ترتیب 8/3015 و 3205 کیلو‌کالری بر کیلوگرم و قابلیت هضم پروتئین 95/57 درصد بدست آمد. بالاترین مصرف خوراک، سطح صفر درصد جو (66/2776 گرم) بود که نسبت به 30 درصد جو دارای افزایش معنی‌داری بود (05/0P UR - https://ijas.ut.ac.ir/article_23547.html L1 - https://ijas.ut.ac.ir/article_23547_c1f16789b8cb308571d616377607ae49.pdf ER -