TY - JOUR ID - 22720 TI - ارزشیابی تغذیه ای علوفه ماشک، خلر و گاودانه به روش های شیمیایی و آزمون گاز JO - علوم دامی ایران JA - IJAS LA - fa SN - 2008-4773 AU - رزم آذر, وحیده AU - تربتی نژاد, نور محمد AU - سیف دواتی, جمال AU - حسنی, سعید AD - دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، کارشناسی ارشد AD - دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، استاد AD - مربی دانشکده کشاورزی دانشگاه محقق اردبیلی AD - دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، استادیار Y1 - 2011 PY - 2011 VL - 42 IS - 1 SP - 85 EP - 93 KW - ارزش غذایی KW - استان اردبیل KW - علوفه بقولات DO - N2 - در این تحقیق ترکیبات شیمیایی، قابلیت هضم و قابلیت تولید گاز علوفه ماشک (Vicia sativa)، خلر (Lathyrus sativus) و گاودانه Vicia ervilia)) استان اردبیل مورد مطالعه قرار گرفتند. نمونه‌های آزمایشی دارای پروتئین خام 05/19-99/14 درصد، خاکستر خام 54/13-70/11 درصد، ADF 66/32-46/29 درصد، کلسیم 827/0-111/1 درصد، فسفر 03/0-06/0 درصد و قابلیت هضم ماده خشک 46/61- 60/56 درصد بودند. میزان گاز تولیدی پس از 24 ساعت انکوباسیون علوفه گاودانه، خلر و ماشک به ترتیب 57/47، 14/43، 03/41 میلی‌لیتر در 200 میلی‌گرم نمونه بود و علف گاودانه بیشترین گاز تولیدی را نسبت به سایر مواد خوراکی داشت (001/0P UR - https://ijas.ut.ac.ir/article_22720.html L1 - https://ijas.ut.ac.ir/article_22720_5d0a480f3599e26637b2436a7c6a51c6.pdf ER -