ORIGINAL_ARTICLE
بررسی تاثیر مکمل ویتامین C بر عملکرد و پاسخ های ایمنولوژیک جوجه های گوشتی
به منظور بررسی تاثیر مکمل ویتامین C (L اسکوربیک) بر عملکرد و پاسخهای ایمنولوژیک جوجههای گوشتی آزمایشی با استفاده از 300 جوجه نر یکروزه گوشتی از سویه راس 208 در قالب طرح کاملاً تصادفی اجرا گردید. مکمل ویتامین C به مقادیر ppm 1000 و 500 به دو صورت محلول در آب و همراه خوراک به همراه گروه شاهد (فاقد مکمل) 5 تیمار این آزمایش بود. یک جیره متشکل از ذرت و سویا برای دورههای آغازین و رشد براساس توصیههای انجمن ملی تحقیقات تهیه شد. نتایج نشان داد که مصرف ppm 1000 و 500 ویتامین در آب و مصرف ppm1000 در خوراک باعث افزایش معنی دار (05/0P
https://ijas.ut.ac.ir/article_20690_ddf9f3c47f2ace76b7b3dd934319473d.pdf
2009-02-19
پاسخهای ایمنی
جوجههای گوشتی
عملکرد
ویتامین C
علیرضا
حسابی نامقی
hessabi@kahrvc.ac.ir
1
AUTHOR
حسن
نصیری مقدم
nasirimoghaddam@mailinator.com
2
AUTHOR
جلیل
توکل افشاری
tavakolafshari@mailinator.com
3
AUTHOR
ORIGINAL_ARTICLE
تاثیر جایگزینی سطوح مختلف کنجاله کلزا بجای کنجاله سویا با و بدون آنزیم فیتاز بر عملکرد مرغهای تخمگذار
به منظور بررسی اثر سطوح مختلف کنجاله کلزا با و بدون آنزیم فیتاز آزمایشی با استفاده از تعداد 288 قطعه مرغ تخمگذار سویه های لاین W36در سن 60هفتگی در قالب طرح کاملاً تصادفی بصورت فاکتوریل (6×3 ) و با 4 تکرار انجام شد. عوامل شامل 6 سطح جایگزینی کنجاله کلزا (0،20،40،60،80 و100 درصد)و سه روش استفاده از آنزیم(بدون آنزیم، باآنزیم با تصحیح و با آنزیم بدون تصحیح) بود.آزمایش در سه دوره 28 روزه انجام شد. مصرف خوراک، درصد تولید تخم مرغ وتولید توده ای تخم مرغ تحت تاثیر سطوح مختلف کنجاله کلزا، آنزیم و اثر متقابل آنها قرار نگرفتند. افزایش کنجاله کلزا در خوراک وزن تخم مرغ را کاهش داد (01/0p
https://ijas.ut.ac.ir/article_20691_f43db587a57624400d684b792ffe84bf.pdf
2009-02-19
آنزیم فیتاز
تخم مرغ
عملکرد
کنجاله کلزا.
مرغ تخم گذار
روح اله
گایکانی
gaykani@mailinator.com
1
AUTHOR
مجتبی
زاغری
mzaghari@ut.ac.ir
2
AUTHOR
محمود
شیوازاد
shivazad@ut.ac.ir
3
AUTHOR
ORIGINAL_ARTICLE
اثر تزریق عصاره برگ زیتون به تخممرغ برعملکرد جوجههای گوشتی
در این تحقیق اثر تزریق عصاره برگ زیتون در تخممرغ مادر گوشتی به عنوان یک آنتیبیوتیک محرک رشد روی درصد جوجه درآوری، وزن جوجه یکروزه، افزایش وزن جوجههای تولیدی در دورههای آغازین، پایانی و کل دوره، ضریب تبدیل غذایی، میزان خوراک مصرفی، میزان تلفات و کیفیت لاشه مورد بررسی قرار گرفت. 320 عدد تخممرغ به 4 تیمار به طور تصادفی تقسیم شدند و در روز 18 جوجهکشی تزریق انجام گرفت. تیمارها عبارت بودند از: 1- گروه شاهد (Con) بدون تزریق 2- تزریق 1 میلیلیتر آب مقطر استریل داخل کیسه هوا (DW) 3- تزریق 1 میلیلیتر عصاره برگ زیتون حاوی75/0 درصد الوروپین (OL0.75) در کیسههوا 4- تزریق 8/0 میلیلیتر عصاره برگ زیتون حاوی 9/0 درصد الوروپین (OL0.9) در کیسههوا. تزریق عصاره برگ زیتون روی نرخ جوجهدرآوری و وزن جوجههای یکروزه تأثیر معنیداری نداشت. در تیمار OL0.9 در دوره دوم پرورش (6-3 هفتگی) و کل دوره، میانگین افزایش وزن بطور معنیداری کاهش نشان داد (05/0P
https://ijas.ut.ac.ir/article_20692_5927834610e44def7565eb03fd2d14ce.pdf
2009-02-19
تزریق داخل تخممرغ
جوجه درآوری
جوجهگوشتی
عصاره برگ زیتون
مریم
کشاورز معتمدی
keshavarz@mailinator.com
1
AUTHOR
مهرداد
محمدی
mohammadi@guilan.ac.ir
2
AUTHOR
مجید
متقی طلب
motaghitalab@mailinator.com
3
AUTHOR
ORIGINAL_ARTICLE
ارتباط بین صفات رشد و لاشه در گوسفندان لری بختیاری
به منظور بررسی ارتباط بین صفات رشد و لاشه، اطلاعات صفات رشد (6240 رأس) و لاشه برههای لری بختیاری ایستگاه توسعه پرورش و اصلاح نژاد گوسفند لری بختیاری مورد استفاده قرار گرفت. بره ها در سن 5±90 روزگی از شیر گرفته شدند و پس از طی دوره رشد بعد از شیرگیری (سن 193 روزگی) تعداد 454 رأس بره کشتار و لاشه 264 رأس از آنها تجزیه شد. پارامترهای ژنتیکی صفات رشد و لاشه به وسیله روش حداکثر درستنمایی محدود شده تحت مدل حیوانی به صورت تجزیه چند صفتی برآورد گردید. وراثت پذیری مستقیم صفات وزن تولد، وزن شیرگیری، وزن شش ماهگی، افزایش وزن روزانه از تولد تا شیرگیری، افزایش وزن روزانه از تولد تا شش ماهگی، نسبت کلیبر شیرگیری و شش ماهگی، وزن بدن در زمان کشتار، وزن لاشه سرد، وزن گوشت، وزن استخوان، وزن دنبه و چربی لاشه به ترتیب 32/0، 22/0، 29/0، 20/0، 28/0، 14/0، 26/0، 32/0، 26/0، 41/0، 30/0، 33/0 و 27/0 بود. وراثت پذیری مادری صفات قبل از شیرگیری به استثنای وزن تولد پائین بود. همبستگی ژنتیکی بین صفات قبل از شیرگیری و پس از شیرگیری از متوسط تا بالا بود. همبستگی ژنتیکی و فنوتیپی بین صفات رشد قبل و بعد از شیرگیری با صفات لاشه از پائین تا بالا (32/0 تا 98/0) برآورد شد. همبستگی فنوتیپی و ژنتیکی بین صفات لاشه نیز از پائین تا بالا بود. همبستگی ژنتیکی بین میزان گوشت و چربی لاشه اگرچه مثبت ولی پائین بود.
https://ijas.ut.ac.ir/article_20693_cd04701586ef7c81aeeef1ca5e28f2cf.pdf
2009-02-19
پارامتر های ژنتیکی
رشد
گوسفند
لاشه
محمدعلی
طالبی
maitalebi2@yahoo.com
1
AUTHOR
سید رضا
میرایی آشتیانی
miraiiashtiani@mailinator.com
2
AUTHOR
محمد
مرادی شهر بابک
moradim@ut.ac.ir
3
AUTHOR
اردشیر
نجاتی جوارمی
ardeshir.nejati@gmail.com
4
AUTHOR
ORIGINAL_ARTICLE
ارزیابی پلیمورفیسم ژنتیکی گله اصلاحی گوسفند افشاری با هدف وارد نمودن ژن FecB
هدف از این تحقیق انجام بررسی مقدماتی و امکان سنجی اجرای پروژه وارد نمودن ژن چند قلوزائی FecB به گوسفند افشاری می باشد. در این راستا تست مستقیم DNA به روش PCR-RFLP برای تشخیص وجود احتمالی آلل مسئول در پدیده چند قلوزایی در گوسفند افشاری بررسی شد. همینطور محتوای چند شکلی گله اصلاحی گوسفند افشاری بر روی کروموزم های حامل و غیر حامل ژن مورد نظر با هدف بهره گیری از آن در پالایش ژنوم وارد شده در یک نمونه 100 راسی با 18 جایگاه میکروساتلایت مورد بررسی قرار گرفت. صرفنظر از جایگاه مونومورفیک MCMA26 بقیه جایگاههای مورد مطالعه، سطح متوسطی از چند شکلی را نشان دادند، به طوری که در مجموع 102 آلل با میانگین 6 آلل به ازای هر جایگاه تشخیص داده شد. با محاسبه فراوانی های آللی، برآوردی از پارامترهای دخیل در محتوای اطلاعات ژنتیکی گله همچون هتروزیگوسیتی، PIC-Value، احتمال همسانی (I) و قدرت تشخیص (D) برای جایگاههای مورد مطالعه بدست آمد. میانگین هتروزیگوسیتی مورد انتظار معادل 0.72 (SD=0.07) و میانگین PIC معادل 0.67 (SD=0.08) برآورد شد احتمال همسانی کل پس از اعمال تصحیح برای جایگاههای پیوسته معادل 3.128E-13 برآورد گردید. نتایج بدست آمده از آنالیز جایگاههای میکروساتلایت نشان می دهد که علیرغم وجود سیستم بسته اصلاحی در طول چند سال گذشته هنوز مقدار تنوع ژنتیکی قابل ملاحظه ای در گله مورد نظر وجود دارد. همچنین نتایج الگوی باندی بدست آمده از هضم فرآورده PCR با آنزیم AvaII نشان داد که جهش مسئول فنوتیپ چند قلوزاییFecBB در گوسفند افشاری وجود ندارد. نتایج حاصل از این مطالعه مقدماتی، تصمیم گیری در خصوص شروع پروژه وارد نمودن ژن را تسهیل می نماید.
https://ijas.ut.ac.ir/article_20694_b1dd4b7c082c102534c2e56c022c10d8.pdf
2009-02-19
ژن FecB
گوسفند افشاری
میکروساتلایت
وارد نمودن ژن
صابر
قنبری
sabq@mail.znu.ac.ir
1
AUTHOR
رحیم
عصفوری
osfoori@mailinator.com
2
AUTHOR
مرادپاشا
اسکندری نسب
eskandarinasab@mailinator.com
3
AUTHOR
ORIGINAL_ARTICLE
تاثیر استفاده از جیره های غذایی مکمل گرده حاوی گلوتن ذرت ، کنجاله سویا و مخمر نانوایی بر روی درصد پروتئین، چربی و وزن بدن کارگران زنبور عسل
در تغذیه زنبورعسل مواد غذائی پروتئیندار مانند انواع دانه سویا، انواع گلوتن، انواع مخمر، انواع کنجاله دانه های روغنی، پودر شیر و تخم مرغ و ... را به عنوان جایگزین گرده مصرف میکنند ولیکن اثرات و هضم این مواد هنوز کاملاٌ شناختهشده نیست. در این پژوهش6تیمار غذایی متشکل از 3 ماده پروتئینی گلوتن ذرت ،کنجاله سویا ومخمر نانوایی با سطح پروتئین خام 20و 25% وانرژی کل4000کیلوکالری درکیلوگرم ماده خشک مورداستفاده قرار گرفت ودرگروه شاهد فقط شربت شکر مصرف گردید. هر یک از تیمار ها برروی 5کلنی(تکرار) و در قالب طرح کاملاً تصادفی مورد ارزیابی قرارگرفتند. کلنی ها از نظر عسل،جمعیت و ملکه خواهری هم سن یکسان سازی گردیدند و فراسنجه های میزان مصرف غذا ، وزن بدن ، درصد پروتئین و چربی لاشه زنبوران کارگر اندازه گیری شدند. در مجموع سه دوره 6 روزه تغذیه ازجیره ها انجام شد. نتایج حاصله نشان داد که در تیمار های مختلف، مقدار مصرف جیره ها، دوره تغذیه، درصد پروتئین، درصد چربی لاشه و وزن بدن کارگران بایکدیگر اختلاف معنی دار دارند(01/0 (P
https://ijas.ut.ac.ir/article_20695_71fc2434b633477143e976895e302989.pdf
2009-02-19
پروتئین لاشه
تغذیه تکمیلی
چربی لاشه
زنبور عسل
مصرف غذا.
وزن بدن
غلامعلی
نهضتی پاقلعه
nehzati2@ut.ac.ir
1
AUTHOR
علی
نیکخواه
nikkhah2@mailinator.com
2
AUTHOR
غلامحسین
طهماسبی
tahmasbi@mailinator.com
3
AUTHOR
محمد
مرادی شهر بابک
moradim@ut.ac.ir
4
AUTHOR
ORIGINAL_ARTICLE
اثرات سطوح مختلف تفاله چغندرقند به عنوان منبع الیاف غیرعلوفهای بر روی عملکردگاوهای شیرده هلشتاین در اوایل دوره شیردهی
تعداد 24 راس گاو هلشتاین سه بار یا بیشتر زایش کرده و در اوایل دوره شیردهی با میانگین فاصله از زایش 2/20 ± 59 روز و با میانگین وزن 5/40 ± 615 کیلوگرم در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی برای بررسی اثرات سطوح مختلف تفاله چغندر قند در جایگزینی نسبی با یونجه (به عنوان تنها منبع علوفهای جیره) استفاده گردید (جیره یک حاوی صفر درصد تفاله و 35 درصد یونجه، جیره دوم 6 درصد تفاله و 28 درصد یونجه و جیره سوم 12 درصد تفاله و 22 درصد یونجه بر اساس ماده خشک) این طرح در قالب فرضیه جدید اثر الیاف موثر بر روی تولید و ترکیب شیر، ماده خشک مصرفی، فعالیت جویدن، pH شکمبه و مدفوع، متابولیتهای خون و قابلیت هضم مواد مغذی، پایه ریزی گردید. جیرهها از لحاظ پروتئین خام (3/19 درصد) و دیواره سلولی (5/32 درصد) همسان بودند. گاوها به صورت گروهی تغذیه شدند و جیرههای آزمایشی به صورت کاملاً مخلوط به مدت 60 روز در اختیار گاوها قرار گرفت. تجزیه و تحلیل آماری دادههای تولید شیر، تولید شیر تصحیح شده برای درصدهای مختلف چربی و ترکیبات شیر تفاوت معنیداری نشان نداد. تجزیه واریانس مربوط به طول زمان فعالیت جویدن، در بین تیمارها تفاوت معنی داری نداشت ولی طول زمان نشخوار تفاوت معنیداری (5 0/0 p< ) را نشان داد.میزان فعالیت جویدن برای هر کیلوگرم ماده خشک مصرفی و دیواره سلولی علوفهای مصرفی نیز تفاوت معنی داری (5 0/0 < p) را نشان داد. pH شکمبه در گاوهای دریافتکننده جیرههای آزمایشی یک تا سه افزایش معنی داری (5 0/0 < p) نشان داد. متابولیت های خون و قابلیت هضم مواد مغذی نیز بین گاوهای دریافت کننده جیره های آزمایشی معنیدار نبود.
https://ijas.ut.ac.ir/article_20696_cc10505501fcb18f76241c0349fb538a.pdf
2009-02-19
تفاله چغندر قند
عملکرد
فعالیت جویدن
گاوهای شیرده.
یونجه خشک
حمید
امانلو
amanlou@znu.ac.ir
1
AUTHOR
مهران
ابوذر
aboozar@mailinator.com
2
AUTHOR
علی
نیکخواه
nikkhah2@mailinator.com
3
AUTHOR
ORIGINAL_ARTICLE
برآورد پارامترهای ژنتیکی صفات تولید مثل ترکیبی در میش نژاد بلوچی
در این مطالعه از رکوردهای 2593 میش جمع آوری شده در ایستگاه پرورش و اصلاح نژاد گوسفند بلوچی عباس آباد مشهد برای برآورد پارامترهای ژنتیکی صفت مجموع وزن شیر گیری برههای حاصل از هر میش تحت آمیزش (TWW/EJ) در زایشهای مختلف استفاده شد. برآورد وراثت پذیری مستقیم برای مجموع وزن شیرگیری برههای هر میش تحت آمیزش در زایش های اول (TWW1/EJ)، دوم (TWW2/EJ)، سوم (TWW3/EJ)، چهارم (TWW4/EJ)، به ترتیب 03/0? 112/0، 030/0?028/0، 060/0 ? 075/0 و 12/0?135/0 بودند. همبستگیهای ژنتیکی افزایشی مستقیم بین صفات مجموع وزن شیرگیری برههای حاصل از هر میش تحت آمیزش مثبت و بالا بوده و دامنهای از 362/0 تا 955/0 برای بین TWW1/EJو TWW2/EJ و بینTWW2/EJ و TWW4/EJ داشتند. این برآوردها برای همبستگیهای فنوتیپی مثبت، اما کمتر از همبستگیهای ژنتیکی بوده، از 147/0 (بینTWW3/EJ و TWW4/EJ) تا 204/0 (بینTWW2/EJو TWW4/EJ) متغیر بود. با توجه به همبستگی ژنتیکی افزایشی مستقیم بالا بین TWW1/EJ با دورههای زایش بعد، انتخاب برای افزایش عملکرد تولید مثل میتواند براساس مجموع وزن شیرگیری برههای هر میش تحت آمیزش در زایش اول صورت گیرد.
https://ijas.ut.ac.ir/article_20697_43e2013fe07e9d693a479d9f719ed84b.pdf
2009-02-19
پارامترهای ژنتیکی
حداکثر درستنمایی محدود شده
گوسفند بلوچی
مجموع وزن برههای از شیر گرفته شده
مدل حیوانی
معصومه
باقری
bagheri1010@gmail.com
1
AUTHOR
محمد
مرادی شهر بابک
moradim@ut.ac.ir
2
AUTHOR
رسول
واعظ ترشیزی
rasoult@modares.ac.ir
3
AUTHOR
ORIGINAL_ARTICLE
روند هم خونی در جمعیت گاوهای هلشتاین ایران
در این بررسی، از شجره 382831 گاو نر و ماده هلشتاین ایران، که طی سال های 1346 تا 1378 توسط مرکز اصلاح نژاد دام کشور از گلههای مختلف ثبت مشخصات و جمع آوری شده بود، برای محاسبه ضریب هم خونی استفاده شد. میانگین ضریب هم خونی کل جمعیت (گاوهای ماده و نر) تحت مطالعه بر مبنای سال پایه 1346، 184/0 درصد محاسبه شد. این میانگین برای جمعیت گاوهای ماده (94 درصد کل جمعیت) 180/0 درصد و جمعیت گاوهای نر (6 درصد کل جمعیت) 240/0 درصد بود. حداقل ضریب هم خونی محاسبه شده صفر و حداکثر آن 844/39، 844/39 و 780/25 درصد به ترتیب برای کل جمعیت، جمعیت گاوهای ماده و جمعیت گاوهای نر بود. در این جمعیت، 5/9 درصد حیوانات هم خون بوده، میانگین ضریب هم خونی آنها 175/2 درصد بود. تابعیت روند تغییرات هم خونی از سال برای کل جمعیت و جمعیت گاوهای ماده، مثبت و مشابه بود (021/0 درصد در سال). این تابعیت برای جمعیت گاوهای نر نیز مثبت، اما بالاتر (026/0) از کل جمعیت و جمعیت گاوهای ماده بود.
https://ijas.ut.ac.ir/article_20698_21b4acc44a6129e9efa588c307ff23be.pdf
2009-02-19
ایران
روند هم خونی
ضریب هم خونی
گاو هلشتاین
رضا
توحیدی
tohidii@mailinator.com
1
AUTHOR
رسول
واعظ ترشیزی
rasoult@modares.ac.ir
2
AUTHOR
محمد
مرادی شهر بابک
moradim@ut.ac.ir
3
AUTHOR
محمدباقر
صیاد نژاد
syadnejad@mailinator.com
4
AUTHOR
ORIGINAL_ARTICLE
نقشه یابی نواحی ژنومی کنترلکننده صفات کمی در دامهای اهلی با استفاده از روش رگرسیون ساده
نقشههای ژنتیکی اشباع از نشانگرهای DNA، امکان شناسایی نواحی ژنومی مرتبط با صفات اقتصادی (QTL) را در دامهای اهلی فراهم نمودهاند. هدف از انجام تحقیق حاضر، بررسی اصول استفاده از روش رگرسیون ساده برای آنالیز QTL در طرح خانواده ناتنی پدری (PHS) بود. جنبه های تئوری کاربرد رگرسیون ساده برای آنالیز QTL در طرح PHS مورد بررسی قرار گرفت. مطالعه دادههای شبیه سازی شده نشان داد که با افزایش میزان اثر QTL و اندازه خانواده، قدرت روش رگرسیون برای تشخیص QTL افزایش می یابد. همچنین افزایش اندازه خانواده منجر به افزایش دقت و صحت برآورد موقعیت و اندازه اثر QTL می شود. داده های وزن شیرگیری رکوردبرداری شده روی 366 حیوان مربوط به سه خانواده ناتنی از گاوهای گوشتی که برای تعداد 189 نشانگر ریزماهواره ای واقع بر روی 29 اتوزوم، تعیین ژنوتیپ شده بودند، با استفاده از روش رگرسیون ساده تجزیه و تحلیل شدند. نتایج نشان داد که کروموزوم های 14 (محتمل ترین موقعیت 29 سانتی مورگان) و 16 (محتمل ترین موقعیت81 سانتی مورگان) حامل QTL موثر بر این صفت هستند.
https://ijas.ut.ac.ir/article_20699_dfe6c7fabf589f140dcee400a50de87a.pdf
2009-02-19
رگرسیون ساده.
صفات کمی
طرح خانواده ناتنی
نقشه ژنتیکی
علی
اسماعیلی کشکوئیه
aliesmaili2@mail.uk.ac.ir
1
AUTHOR
محمدرضا
محمد آبادی
mohammadabadi3@mailinator.com
2
AUTHOR
مسعود
اسدی فوزی
masadi@uk.ac.ir
3
AUTHOR
ORIGINAL_ARTICLE
اثر سطوح مختلف روغن ماهی روی عملکرد و میزان اسیدهای چرب، کلسترول و تری گلیسرید در بافتهای انتخابی در جوجههای گوشتی
این آزمایش برای ارزیابی اثر سطوح مختلف روغن ماهی روی عملکرد، ترکیب اسید چرب و میزان کلسترول و تری گلیسرید بافت های کبد، سینه، ران در جوجه های گوشتی نر(240 قطعه سویه راس) با چهار گروه آزمایشی(1: شاهد، جیره 2: 1% روغن ماهی ،3: 2% روغن ماهی، 4: 3% روغن ماهی) و چهار تکرار در یک طرح کاملا تصادفی از یک روزگی تا 49 روزگی (دوره آغازین، رشد و پایانی به مدت یک هفته پس از حذف روغن ماهی) انجام گرفت. همه جوجه ها تا 10 روزگی جیره یکسان دریافت کردند. نتایج نشان داد در مقایسه با گروه شاهد تغذیه با جیره های غذایی حاوی روغن ماهی موجب افزایش معنی دار وزن بدن، سرعت رشد جوجه ها و بازده مصرف خوراک گردید(05/0P
https://ijas.ut.ac.ir/article_20700_b4100fa6debfab89eca5f60ac75a7ac9.pdf
2009-02-19
امگا-3
جوجه گوشتی
روغن ماهی
عملکرد.
کلسترول
علیرضا
صفامهر
arsafamehr51@yahoo.ca
1
AUTHOR
نعمت اله
آقائی
aghaii@mailinator.com
2
AUTHOR
سعید
چگانی آذر
cheganiazar@mailinator.com
3
AUTHOR
ORIGINAL_ARTICLE
مقایسه اثر سطوح متفاوت تعادل الکترولیتی جیره بر عملکرد جوجههای گوشتی
در این آزمایش اثر سه سطح متفاوت تعادل الکترولیتی جیره بطور متوسط در مقادیر250، 183 و 114 میلی اکی والان برکیلوگرم روی عملکرد جوجههای گوشتی مورد آزمون قرار گرفت. این بررسی با 486 قطعه جوجه خروس گوشتی سویه آرین در یک طرح بلوک تصادفی در3 تکرار به انجام رسید. در هر تکرار 54 قطعه جوجه لحاظ گردید. جیرههای غذائی بطور آزاد درسه مرحله تغذیه ای وطی 42 روز در اختیار جوجه ها قرار داده شد و در پایان هر مرحله تغذیهای نیزمیزان سدیم، پتاسیم وکلرخون و همچنین درپایان 42روزگی میزان خاکستر استخوان ساق پا درگروه های آزمایشی بررسی گردید. دراین آزمایش هنگام مرحله آغازین پرورش با افزایش تعادل الکترولیتی جیره مصرف خوراک و میزان رشد بطور معنی داری کاهش یافت (P0.05 ). در هر سه مرحله تغذیهای با افزایش تعادل الکترولیتی جیره میزان سدیم وکلرخون بترتیب افزایش وکاهش یافتند ولی تغییرات قابل ملاحظه ای در غلظت پتاسیم خون گروههای آزمایشی مشاهده نشد.همچنین بر اساس نتایج تفاوت معنی داری درمیزان خاکستر استخوان پا درگروههای موردآزمایش مشاهده نشد (P>0.05 ) وافزایش تعادل الکترولیتی جیره تاثیری در شیوع سندرم آسیت و دیسکندروپلازیای استخوان درشت نی نداشت. نتایج این آزمایش نشان میدهد تغییر تعادل الکترولیتی جیره بطور میانگین در دامنه 114 تا 250 میلی اکی والان برکیلوگرم جیره اثر معنیداری بر عملکردجوجه های گوشتی در پایان 42 روزگی ندارد.
https://ijas.ut.ac.ir/article_20701_801a2243b1ec58e1ef8c773ad6ef58fd.pdf
2009-02-19
تعادل الکترولیتی جیره
جوجه های گوشتی
مقایسه
حمیدرضا
علی اکبر پور
hamed@imexgulf.com
1
AUTHOR
عبدالرضا
کامیاب
kamyab@mailinator.com
2
AUTHOR
احمد
قدرت نما
qodratnama@mialinator.com
3
AUTHOR
دردی
قوجق
qojeq@mailinator.com
4
AUTHOR
ORIGINAL_ARTICLE
تاثیر بتائین جیره بر عملکرد و خصوصیات لاشه جوجه های گوشتی تحت تنش شوری آب
تاثیر شوری آب و بتائین با استفاده از طرح کاملاً تصادفی به روش فاکتوریل روی عملکرد رشد 576 قطعه جوجه گوشتی نر، در یک دوره 6 هفته ای آزمایش شد. سه سطح کلرورسدیم (0، 1000 و 2000 میلی گرم در لیتر) و چهار سطح بتائین ( 000/0، 075/0، 150/0 و 225/0 درصد) به ترتیب به آب آشامیدنی و جیره پایه اضافه شده و مورد تغذیه آزاد قرار گرفتند. در پایان دوره، خصوصیات لاشه (شامل بازده لاشه، درصدهای ران، عضله سینه، کبد، چربی حفره بطنی و قلب) 96 قطعه از این پرندگان مورد بررسی قرار گرفت. افزایش سطح شوری آب و بتائین در سنین 21، 28 و 42 روزگی منجر به افزایش وزن بدن و بهبود ضریب تبدیل غذایی گردید )05/0> P (. افزایش سطح کلرورسدیم آب، نسبت به گروه کنترل، میزان خوراک مصرفی دوره های 11 تا 21 روزگی و 29 تا 42 روزگی را به ترتیب 12% و 7% افزایش داد )01/0> P (. مقادیر بالای کلرورسدیم آب، وزن عضله سینه را 7% بالا برد )01/0> P (. اثر متقابل بین سطوح کلرورسدیم و بتائین بر روی میانگین افزایش وزن بدن و بهبود ضریب تبدیل غذایی در سن 21 روزگی معنی دار بود )05/0> P (. طبق نتایج حاصله احتمالاً بتائین در محافظت از اپی تلیوم روده در برابر عامل بر هم زننده تعادل اسمزی (آب شور) شرکت می کند، شرایط هضم و جذب را در دستگاه گوارش بهبود می بخشد و منجر به استفاده بهتر از مواد مغذی می شود.
https://ijas.ut.ac.ir/article_20702_ab061c769ec58668d85f1d53bd02227f.pdf
2009-02-19
آب شور
بتائین
جوجه گوشتی
خصوصیات لاشه.
عملکرد رشد
شیرین
هنربخش
honarbhk2@ut.ac.ir
1
AUTHOR
مجتبی
زاغری
mzaghari@ut.ac.ir
2
AUTHOR
محمود
شیوازاد
shivazad@ut.ac.ir
3
AUTHOR
ORIGINAL_ARTICLE
بررسی چندشکلی تعدادی از جایگاههای ریزماهواره ای دونوکلئوتیدی (dinucleotide) در بلدرچین ژاپنی (Coturnix Japonica)
در این تحقیق به بررسی چگونگی تکثیر و چندشکلی در هشت جایگاه ریزماهواره ای دو نوکلئوتیدی که برای بلدرچین ژاپنی اختصاصی بودند پرداخته شد. آغازگرهای مورد نظر در 200 پرنده از ایستگاه تحقیقاتی بناب آزمایش شدند. نمونهها از چهار سویه Tuxedo، Golden، Pharach و Panda گرفته شده بودند. در مجموع تمامی جایگاهها پلی مرف بودند بجز جایگاههای GUJ0001 و GUJ0041 بترتیب در سویه های Panda و Tuxedo که یک شکل بودند. پارامترهای مختلف تنوع درون جمعیتی برای جمعیت مورد نظر بررسی شد. میانگین هتروزایگوسیتی بدست آمده برای کل جایگاهها 366/0 بود، همچنین میزان میانگین هتروزایگوسیتی بدون احتساب جایگاه مونومورف 374/0 برآورد گردید. در بین جایگاههای مختلف بیشترین و کمترین میزان PIC و شاخص اطلاعات شانون به ترتیب برای جایگاههایGUJ0059 وGUJ0001 بدست آمد. نتایج این مطالعه نشان میدهند که علیرغم اعمال انتخاب برای سالیان متمادی و نیز سیستم جفت گیری بسته در این جمعیت هنوز سطح نسبتاً بالایی از چندشکلی در جمعیت مورد نظر وجود دارد.
https://ijas.ut.ac.ir/article_20703_fdcc43dd2fe22c8cdd7aa5c485488b51.pdf
2009-02-19
بلدرچین ژاپنی
چند شکلی
ریزماهواره ها
هتروزایگوسیتی
محمد علی
رجایی اربابی
farhad_radjaee@yahoo.com
1
AUTHOR
حسین
عمرانی
omrani@mailinator.com
2
AUTHOR
سیروس
امیری نیا
c_amirinia@asri.ir
3
AUTHOR
رسول
واعظ ترشیزی
rasoult@modares.ac.ir
4
AUTHOR
اردشیر
نجاتی جوارمی
ardeshir.nejati@gmail.com
5
AUTHOR
سعید
اسماعیل خانیان
esmailkhanian@mailinator.com
6
AUTHOR
امیر
میرهادی
mirhadi2@mailinator.com
7
AUTHOR
ORIGINAL_ARTICLE
اثرات پرتوتابی گاما بر تجزیهپذیری شکمبهای و قابلیت هضم رودهای پروتئین کنجاله منداب
به منظور تعیین اثرات پرتوتابی گاما بر تجزیهپذیری ماده خشک و پروتئین خام و تعیین نوع پروتئین قابل تجزیه کنجاله منداب فرآیند شده با دزهای صفر، 25، 50 و 75 کیلوگری (Kilogray) پرتو گاما درشکمبه گاو، آزمایشی با تلفیق روش کیسه های نایلونی و تکنیک الکتروفورز ژل پلی آکریلامید(SDS-PAGE) انجام شد. با استفاده از تکنیک کیسه های نایلونی متحرک قابلیت هضم پروتئین خام در روده تعیین شد. تفاوت معنی دار(05/0›P) بین فراسنجه های مختلف تجزیه پذیری و تجزیه پذیری مؤثر ماده خشک و پروتئین خام کنجاله منداب فرآیند نشده و فرآیند شده مشخص شد. تجزیه پذیری مؤثر ماده خشک و پروتئین خام کنجاله منداب فرآیند نشده و فرآیند شده با دزهای 25، 50، 75 کیلوگری پرتو گاما در سرعت عبور 5 درصد در ساعت به ترتیب 8/67، 1/61، 1/54 و 5/50 درصد و 9/65، 4/53، 9/47 و 5/44 درصد بود. دو نوع پروتئین عمده در کنجاله منداب شامل آلبومین S2 (ناپین) با دو زیرواحد به وزن مولکولی 6/9 و 8 کیلودالتون و گلوبولین S11 (کروسیفرین) با چهار زیرواحد به وزن مولکولی 9/31، 26، 4/21 و 5/19 کیلودالتون مشخص شد که به ترتیب 24 و 51 درصد از کل پروتئین کنجاله منداب را شامل می شدند. زیرواحدهای ناپین کنجاله منداب فرآیند نشده و فرآیند شده با دزهای مختلف به ترتیب تا زمان صفر و 4 ساعت انکوباسیون مشاهده شد. تجزیه پذیری کروسیفرین کمتر از ناپین بود، به طوری که چهار زیرواحد این پروتئین در کنجاله فرآیند نشده و فرآیند شده با دزهای مختلف به ترتیب تا زمان 24 و 48 ساعت انکوباسیون در شکمبه مشاهده شد. بین قابلیت هضم پروتئین عبوری کنجاله منداب فرآیند نشده و فرآیند شده با دزهای مختلف تفاوت معنیدار (05/0›P) مشاهده شد. قابلیت هضم روده ای پروتئین خام کنجاله منداب فرآیند نشده 3/72 درصد و برای کنجاله فرآیند شده با دزهای 25، 50 و 75 کیلوگری پرتو گاما به ترتیب 2/76، 5/78 و 1/80 درصد بود. نتایج پژوهش حاضر نشان داد که می توان از پرتو گاما برای فرآوری کنجاله منداب استفاده نمود. با افزایش دز پرتو گاما تجزیه پذیری پروتئین کنجاله منداب در شکمبه کاهش و قابلیت هضم پروتئین در روده افزایش یافت.
https://ijas.ut.ac.ir/article_20704_b4b4808e7a558dee32d554c31dc49907.pdf
2009-02-19
الکتروفورز.
پرتوتابی گاما
تجزیهپذیری پروتئین
کنجاله منداب
کیسههای نایلونی
پروین
شورنگ
pshawrang@nrcam.org
1
AUTHOR
علی
نیکخواه
nikkhah2@mailinator.com
2
AUTHOR
احمد
زارع شحنه
azareh@ut.ac.ir
3
AUTHOR
غلامرضا
رئیسعلی
raiesali@mailinator.com
4
AUTHOR
محمد
مرادی شهر بابک
moradim@ut.ac.ir
5
AUTHOR
علی اصغر
صادقی
sadeghi2@mailinator.com
6
AUTHOR