%0 Journal Article %T تأثیر اکسید روی فعال‌شده بر تغییرات سرمی اینترلوکین‌6، عامل نکروزه‌کننده تومورآلفا و اوکلودنس‌1 ‏در مرغ مادر گوشتی %J علوم دامی ایران %I پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران %Z 2008-4773 %A دارسی آرانی, الهام %A زاغری, مجتبی %A برزگر, مسعود %D 2021 %\ 05/22/2021 %V 52 %N 1 %P 1-10 %! تأثیر اکسید روی فعال‌شده بر تغییرات سرمی اینترلوکین‌6، عامل نکروزه‌کننده تومورآلفا و اوکلودنس‌1 ‏در مرغ مادر گوشتی %K اکسید روی %K تغییرات سرمی %K مرغ مادر %K ویژگی‌های فیزیکی‏ %R 10.22059/ijas.2020.300805.653777 %X این پژوهش با هدف مطالعه تأثیر ویژگی­های فیزیکی اکسید روی بر تغییرات سرمی اینترلوکین­6، عامل نکروزه‌کننده تومورآلفا و اوکلودنس­1 در مرغ مادر گوشتی انجام شد. برای انجام این پژوهش از 200 قطعه مرغ مادر سویه راس 308، در سن 54 هفتگی، در قالب طرح کاملاً تصادفی با 4 تیمار، 5 تکرار و 10 پرنده در هر تکرار استفاده شد. در این پژوهش، دو سطح روی (70 و 100 میلی­گرم در کیلوگرم جیره) و دو نوع منبع اکسید روی (اکسید روی معمولی و اکسید روی فعال‌شده) استفاده شد. عملکرد تولیدی پرنده­ها و در پایان آزمایش غلظت اینترلوکین6(IL-6) ، عامل نکروزه‌کننده تومورآلفا(TNFα)  و اوکلودنس1(ZO-1)  در سرم خون، مورد سنجش قرار گرفت. تامین 70 میلی­گرم روی در کیلوگرم جیره در هر دو شکل ساده و فعال‌شده خود، غلظت TNFαو ZO-1را افزایش داد (01/0P<). در مقابل افزودن 100 میلی­گرم اکسید روی از هر دو منبع موجب کاهش فاکتورهای پیش­التهابی و کاهش غلظت ZO-1 در خون شد (01/0P<). نتایج این پژوهش نشان داد غلظت فاکتورهای التهابی و غلظت پروتئین­های اتصالات محکم سرم خون در مرغ­های مادر که احتمالاً به دلیل مصرف یک وعده خوراک در روز در معرض التهاب روده هستند با مصرف سطوح بالاتر روی کاهش می­یابد و تغییر فاکتورهای التهابی و مقدار پروتئین­های اتصالات محکم نیز در یک راستا بودند. مصرف 100 میلی­گرم اکسید روی فعال نسبت به 70 میلی­گرم موجب کاهشIL-6  شد (01/0P<). بنابر­این چنین نتیجه­گیری می­شود که تغییر ویژگی­های فیزیکی، عملکرد اکسید روی را بهبود بخشیده است. %U https://ijas.ut.ac.ir/article_82005_384d45c23c0175bf7b4d24577b0867d0.pdf