%0 Journal Article %T قابلیت هضم چربی‌ها، غلظت اجزای چربی و هورمون‌های استروئیدی در سرم خون و ذخیره و الگوی توزیع چربی در لاشۀ مرغ‌های گوشتی تغذیه‌شده با جیره‌های حاوی کارواکرول، منتول و تیمول %J علوم دامی ایران %I پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران %Z 2008-4773 %A بیرانوند, میر حسن %A خسروی نیا, حشمت اله %A اذرفر, آرش %A رفیعی علوی, عزت اله %D 2017 %\ 08/23/2017 %V 48 %N 2 %P 261-272 %! قابلیت هضم چربی‌ها، غلظت اجزای چربی و هورمون‌های استروئیدی در سرم خون و ذخیره و الگوی توزیع چربی در لاشۀ مرغ‌های گوشتی تغذیه‌شده با جیره‌های حاوی کارواکرول، منتول و تیمول %K استروئیدهای زیست‌سازی و زیست‌سوزی %K جوجه‌های گوشتی %K چربی لاشه و زیرپوست %K مونوترپن‌های فنلی %R 10.22059/ijas.2017.217434.653474 %X این پژوهش برای بررسی و ارزیابی تأثیر افزودن مقادیر 400، 200 و 200 میلی‌گرم در کیلوگرم به ترتیب از کارواکرول، تیمول و منتول به یک جیرۀ شاهد بدون افزودنی بر ذخیره و توزیع چربی در لاشۀ جوجه­های گوشتی با استفاده از 96 قطعه جوجۀ گوشتی ماده از سن 12 تا 42 روزگی اجرا شد. افزودن کارواکرول، منتول و تیمول به جیره به ترتیب موجب کاهش معنی­داری در قابلیت هضم ایلئومی چربی خام به میزان 02/8، 06/5 و 08/15 درصد شد (01/0p<). میانگین چربی لاشه و چربی پرهای جوجه­های تغذیه‌شده با جیرۀ حاوی کارواکرول به ترتیب 08/6 و 57/31 درصد کمتر از گروه شاهد بود (05/0p<). افزودن کارواکرول به جیره موجب 86/6، 95/6، 01/38 و 50/10 درصد کاهش به ترتیب در چربی شکمی (05/0p>)، چربی گردن (05/0p>)، چربی زیرپوست (05/0p<) و چربی بافت ران شد (10/0p<). ضخامت چربی پشت مرغ­های دریافت‌کنندۀ جیره­های حاوی کارواکرول، تیمول و منتول به‌طور معنی­داری کمتر از گروه شاهد بود (05/0p<). غلظت و نسبت هورمون­های استرادیول، دی هیدرو اپیاندروسترون و تستووسترون، پروژسترون و کورتیزول سرم خون جوجه­های تغذیه‌شده با جیره­های حاوی کارواکرول، منتول و تیمول و جیرۀ شاهد تفاوت معنی­داری نداشت (05/0p>). بنابر نتایج این آزمایش به نظر می­رسد که کارواکرول و تیمول موجب کاهش قابلیت هضم ایلئومی چربی و کاهش چربی لاشۀ مرغ به‌ویژه در بخش چربی زیرپوستی می­ شوند. %U https://ijas.ut.ac.ir/article_63375_1e8453ca585c158a1fcee038a4c9eec7.pdf