%0 Journal Article %T ارزیابی کمی و کیفی ترکیب‌های فنلی و فعالیت پاداکسندگی بره‌موم شهرستان کرج %J علوم دامی ایران %I پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران %Z 2008-4773 %A پورآزادی, لعیا %A نهضتی, غلامعلی %A غازیانی, فاطمه %A عباسی, سعید %D 2017 %\ 02/19/2017 %V 47 %N 4 %P 499-506 %! ارزیابی کمی و کیفی ترکیب‌های فنلی و فعالیت پاداکسندگی بره‌موم شهرستان کرج %K بره‌موم %K ترکیب‌های فعال %K زنبورعسل %K کیفیت %R 10.22059/ijas.2017.202821.653431 %X به‌منظور تعیین میزان کمی و کیفی ترکیب‌های شیمیایی و بررسی زمان مناسب برداشت بره‌موم این پژوهش روی کندوهای زنبورعسل مستقر در شهرستان کرج انجام گرفت. بدین منظور آزمایشی در قالب طرح کامل تصادفی با سه تیمار (زمان برداشت بره‌موم) و شش تکرار (کندو) انجام شد. پس از برداشت نمونه‌ها، از آن‌ها عصارة اتانولی تهیه و سپس با روش‌های استاندارد برای ارزیابی ترکیب‌ها اقدام شد. برای اندازه‌گیری میزان فنل از روش فولین، برای اندازه‌گیری فلاونویید از روش آلومینیوم کلراید، برای اندازه‌گیری توان پاداکسندگی (آنتی‌اکسیدانی) از روش FRAP و برای اندازه‌گیری فعالیت پاداکسندگی از روش DPPH استفاده شد. داده‌های گرد‌آوری‌شده با نرم‌افزار SAS و با رویة glm تجزیه‌وتحلیل شد. بر پایة نتایج به‌دست‌آمده، بره‌موم برداشت‌شده از کندوها در مردادماه با میزان فنل 70/216 میلی‌گرم بر گرم و فلاونویید 69/61 میلی‌گرم بر گرم، توان پاداکسندة μmol27/3305 و درصد فعالیت پاداکسندگی 42/52 درصد، نسبت به بره‌موم برداشت‌شده در ماه‌های خرداد و تیر کیفیت بالاتر و تفاوت معنی‌داری داشته است. %U https://ijas.ut.ac.ir/article_61155_b5b08aad5d66bfb794a92466ad21f31e.pdf