%0 Journal Article %T ارزیابی تأثیر استفاده از تانن نیمه خالص بر بخش‌های مختلف پروتئین کنجاله‌های سویا و کلزا در سامانة CNCPS %J علوم دامی ایران %I پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران %Z 2008-4773 %A وحدانی, نرگس %A دهقان بنادکی, مهدی %A رضایزدی, کامران %A خلیقی سیگارودی, فرحناز %D 2016 %\ 08/22/2016 %V 47 %N 2 %P 261-270 %! ارزیابی تأثیر استفاده از تانن نیمه خالص بر بخش‌های مختلف پروتئین کنجاله‌های سویا و کلزا در سامانة CNCPS %K پروتئین %K تانن %K کنجالۀ سویا %K کنجالۀ کلزا %R 10.22059/ijas.2016.59031 %X در این تحقیق به‌منظور بررسی تأثیر نوع و سطح مصرفی تانن بر هضم شکمبه‌ای پروتئین کنجاله‌های کلزا و سویا دو نوع آزمایش انجام شد. در آزمایش اول ترکیب تانن انار-پسته به‌منظور فرآوری کنجالۀ سویا (کنترل، 10 و 15 درصد از مادۀ خشک کنجاله) و کنجالۀ کلزا (کنترل، 5 و 10 درصد از مادۀ خشک کنجاله) استفاده شد. در آزمایش دوم ترکیب تانن‌های مختلف (انار-پسته، چای-پسته و انار) در یک سطح یکسان ( 10 درصد از مادۀ خشک کنجاله‌ها) برای فرآوری هر یک از کنجاله استفاده شد. درنهایت بخش‌های مختلف پروتئین کنجاله‌های فرآوری‌شده و نشده بر پایۀ روش  CNCPS با پودر ماهی و کنجالۀ گلوتن ذرت مقایسه شدند. ترکیب تاننی انار-پسته در سطح 10 درصد برای کنجالۀ سویا و 5 درصد برای کنجالۀ کلزا می‌تواند سبب افزایش بخش عبوری قابل‌هضم در روده شود. این فرآوری‌ها نسبت به خوراک‌هایی مانند پودر ماهی و کنجالۀ گلوتن ذرت بخش عبوری بیشتری را داشته‌اند. درنهایت چنین به نظر می‌رسد که کنجاله‌های فرآوری‌شده با ترکیب‌های تانن‌دار می‌توانند برای تأمین بخش عبوری در جیرۀ نشخوارکنندگان استفاده شوند. اما استفاده از روش‌های درون تنی برای تأیید این نتایج ضروری به نظر می‌رسد. %U https://ijas.ut.ac.ir/article_59031_19af14cf7fad85c9f89029cffa49768c.pdf