%0 Journal Article %T تأثیر مرحلة بلوغ و زمان برداشت بر پروتئین قابل‌دسترس علوفة یونجه برای گاوهای شیری %J علوم دامی ایران %I پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران %Z 2008-4773 %A یوسفی نژاد, صفورا %A فتاح نیا, فرشید %A رشنوادی, مهدی %A موسوی, سید غلامرضا %A تأسلی, گلناز %D 2016 %\ 08/22/2016 %V 47 %N 2 %P 185-191 %! تأثیر مرحلة بلوغ و زمان برداشت بر پروتئین قابل‌دسترس علوفة یونجه برای گاوهای شیری %K پروتئین قابل‌دسترس %K زمان برداشت %K علوفة یونجه %K گاوهای شیری %K مرحله بلوغ %R 10.22059/ijas.2016.59023 %X این آزمایش برای بررسی تأثیر مرحلة بلوغ و زمان برداشت بر ترکیب شیمیایی و محتوای پروتئین قابل‌دسترس علوفة یونجه برای گاوهای شیری انجام شد. علوفة یونجه در دو مرحلة بلوغ (پیش از گلدهی و اوایل گلدهی) و در دو زمان (صبح و عصر) برداشت شد. پروتئین قابل‌دسترس با مدل NRC (2001) و مدل هلندی (DVE/OEB) پیش­بینی شد. در مدل NRC (2001)، علوفة یونجة برداشت‌شده در پیش از گلدهی و عصر، تولید پروتئین میکروبی از انرژی و پروتئین میکروبی قابل‌جذب بالاتر و تعادل پروتئین قابل‌تجزیه در شکمبه پایین­تر داشت (05/0>P). اما محتوای پروتئین قابل سوخت‌وساز (متابولیسم) تحت تأثیر مرحلة بلوغ و زمان برداشت قرار نگرفت (05/0P). به‌طورکلی، یونجة برداشت‌شده در پیش از گلدهی و عصر پروتئین قابل‌دسترس بیشتری برای گاوهای شیری داشت. %U https://ijas.ut.ac.ir/article_59023_d526fca278570655cb49de4b8fc6cf5f.pdf