@article { author = {Abarghani, Akbar and Chaji, Morteza and Mansori, Hormoz and Mamouei, Morteza and Mirzadeh, Khalil and Roshanfekr, Hedayat-ollah}, title = {Individual and combined evaluation of digestibility and fermentation of halophyte plants like Atriplex leucoclada, Suaeda fruticosa and Seidlitzia rosmarinus in dromedary camels}, journal = {Iranian Journal of animal Science}, volume = {49}, number = {1}, pages = {11-25}, year = {2018}, publisher = {پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران}, issn = {2008-4773}, eissn = {2423-7949}, doi = {10.22059/ijas.2018.220600.653479}, abstract = {In present experiment fermantability of three halophyte species including: Atriplex leucoclada (AL), Suaeda fruticosa (SF) and Seidlitzia rosmarinus (SR) in the form of individually or mixed as 0.0, 33.5 66.5 and 100% with each other (9 diets), were evaluated using a compelet randomized design. These halophyte species were collected from southern rangelands of Khuzestan province during autumn and winter grazing season. The diets were different regarding the rate and amount of gas producedtion (P<0.05). The AL produced lowest but diet containing 66.5 SF+ 33.5 SR (T8) had highest gas production compared with other diets (P<0.05). Diet containing AL and SR respectively had the lowest and highest true OM digestibility, true fermentable OM, total volatile fatty acid, ME and maximum microbial mass production (P<0.05). The fficiency of microbial mass production in AL was the highest and the lowest efficiency was for T8 diet. Concentration of rumen ammonia nitrogen with feeding all diets was higher than its threshold level, so they prepare enogh amount of ammonia nitrogen for maximum. Microbial biomass production. Therefore, diets T5 and T8 were the best diets to provide the nutrients requirements of camels; but from of range improvement poit of view combined diets are preferred than each of the three plants alone. }, keywords = {Ammonia nitrogen,Gas production,Me,microbial biomass production,NEL}, title_fa = {ارزیابی انفرادی و ترکیبی قابلیت هضم و تخمیر گیاهان شورزی سلمکی ساقه‌سفید، سیاه‌شور و اشنان در شترهای یک کوهانه}, abstract_fa = {در این مطالعه تخمیر­پذیری سه گونه گیاهی شورزی تحت چرای شترهای تک کوهانه بنام­های سلمکی ساقه سفید، اشنان و سیاه شور به‌صورت انفرادی و با جایگزینی 0، 5/33، 5/66 و 100 درصد با یکدیگر در قالب طرح کامل تصادفی با نه تیمار آزمایشی توسط روش تولید گاز ارزیابی شد. نمونه‏های گیاهی در طول فصل چرای پاییزه و زمستانه از مراتع جنوب استان خوزستان گرد­آوری شدند. جیره‏های مورد بررسی تفاوت معنی‌داری از نظر سرعت و میزان گاز تولید شده داشتند (05/0>P). سلمکی ساقه سفید (T2) به‌طور معنی‌داری کمترین میزان تولید گاز را داشت و در مقابل جیرۀ حاوی 5/66 درصد سیاه شور + 5/33 درصد اشنان (T8) بیشترین میزان تولید گاز را داشت (05/0>P). سلمکی ساقه سفید به‌طور معنی‌داری کمترین و اشنان بیشترین قابلیت هضم حقیقی، مادۀ آلی قابل تخمیر، کل اسیدهای چرب فرار تولیدی، انرژی قابل سوخت‌وساز (متابولیسم) و تولید تودۀ میکروبی را داشتند. کمترین انرژی قابل سوخت‌وساز در تیمار T2مشاهده شد. بازدۀ تولید توده میکروبی در گیاه سلمکی ساقه سفید بالاتر از دیگر جیره‏ها بود و پایین­ترین بازده متعلق به جیرۀ T8 بود. میزان نیتروژن آمونیاکی تولید شده در همۀ جیره‏های مورد بررسی بالاتر از سطح بحرانی آن‌ها بوده و می‌توانند مقادیر کافی از نیتروژن را برای بیشترین تولید تودۀ میکروبی تأمین کنند. بنابراین، گیاه اشنان و جیرۀ T8 بهترین جیره برای تأمین نیازهای مواد مغذی شتر هستند؛ اما با دیدگاه احیاء مرتع، جیره‌های ترکیبی بر­تر از هرکدام از سه گیاه به‌تنهایی هستند.}, keywords_fa = {انرژی خالص شیردهی,انرژی قابل سوخت‌وساز,تولید گاز,تولید تودۀ میکروبی,نیتروژن آمونیاکی}, url = {https://ijas.ut.ac.ir/article_66334.html}, eprint = {https://ijas.ut.ac.ir/article_66334_7eb795b3c85156c56696e8478f98ae69.pdf} }