@article { author = {Rezaei, Javad and Roozbahan, Yousef and Fazaeli, Hasan}, title = {An Assessment of Digestibility and Protein Quality of the Fresh and Ensiled Amaranth Forage, According to CNCPS}, journal = {Iranian Journal of animal Science}, volume = {40}, number = {3}, pages = {-}, year = {2009}, publisher = {پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران}, issn = {2008-4773}, eissn = {2423-7949}, doi = {}, abstract = {Quality of protein fractions, according to Cornell Net Carbohydrate and Protein System (CNCPS), and digestibility coefficients, using Tilley and Terry procedure, of the fresh and ensiled amaranth (Amaranthus hypochondriacus) forage were assessed. The concentration of Crude Protein (CP) and True Protein (TP) in the fresh forage, were respectively 116 and 70 g/kg of DM. Soluble Protein (SP) and A, B1, B2, B3 and C fractions were 411, 395, 16, 349, 158, and 82 g/kg of CP, respectively. Dry Matter Digestibility (DMD), Organic Matter Digestibility (OMD) and Organic Matter Digestible in Dry Matter (OMDDM) of fresh amaranth were respectively 712, 677, and 586 g/kg, and as well Metabolisable Energy (ME) was 9.2 MJ/kg of DM. Ensiling process resulted in increase in CP, SP, and A as well as B1 fractions, while a decline observed in TP, B2, B3 and C fractions (P}, keywords = {Amaranth forage,CNCPS,Crude Protein (CP).,digestibility,Ensilage,Protein}, title_fa = {ارزیابی گوارش‌پذیری و کیفیت پروتئین علوفه تازه و سیلو شده تاج‌خروس بر اساس سیستم کربوهیدرات و پروتئین خالص کرنل}, abstract_fa = {هدف از تحقیق حاضر، ارزیابی کیفیت پروتئین علوفه تازه و سیلو شده تاج‌خروس (amaranth) بر اساس سیستم کربوهیدرات و پروتئین خالص کرنل (CNCPS) و ضرایب گوارش‌پذیری آزمایشگاهی (برون‌تنی) با روش تیلی و تری بود. میزان پروتئین خام و پروتئین حقیقی در علوفه تازه به ترتیب 116 و 70 گرم در کیلوگرم ماده خشک و مقادیر پروتئین محلول و بخش‌های پروتئینی A، B1، B2، B3 و C نیز به ترتیب برابر 411، 395، 16، 349، 158 و 82 گرم در کیلوگرم پروتئین خام محاسبه گردید. گوارش‌پذیری ماده خشک و آلی و ماده آلی قابل هضم در ماده خشک در علوفه تازه، به ترتیب برابر 712، 677 و 586 گرم در کیلوگرم و میزان انرژی قابل سوخت و ساز 2/9 مگاژول در کیلوگرم ماده خشک بود. پس از سیلو کردن غلظت پروتئین خام، پروتئین محلول و بخش‌های A و B1 افزایش و مقادیر پروتئین حقیقی و بخش‌های B2، B3 و C کاهش یافت (05/0>P). ضریب گوارش‌پذیری ماده خشک نیز به طور معنی‌داری در علوفه سیلو شده پائین‌تر از علوفه تازه بود (05/0>P). از سوی دیگر، افزودن ملاس به علوفه سیلو شده موجب کاهش غلظت پروتئین خام، پروتئین حقیقی و بخش‌های B2، B3 و C، و افزایش بخش‌های پروتئینی A وB1 و ضرایب گوارش‌پذیری گردید (05/0>P). با توجه به محتوای پروتئین خام متوسط و گوارش‌پذیری مناسب، گیاه تاج‌خروس قابلیت استفاده به عنوان علوفه برای تغذیه دام را داراست. سیلو کردن موجب کاهش گوارش‌پذیری و کیفیت پروتئین شد. به هر حال، افزودن ملاس چغندر قند کیفیت تخمیر علوفه سیلو شده را بهبود بخشید.}, keywords_fa = {Amaranth forage,CNCPS,Crude Protein (CP).,digestibility,Ensilage,Protein}, url = {https://ijas.ut.ac.ir/article_20808.html}, eprint = {https://ijas.ut.ac.ir/article_20808_4b2dd1f89ecfb930a5c3a9eed21cd78d.pdf} }