اثر تغذیه اسیدهای چرب پالمیتیک و استئاریک بر عملکرد رشد، قابلیت هضم مواد مغذی و ‏فراسنجه‌های خونی بره‌های پرواری

حسین بائی؛ تقی قورچی؛ عبدالحکیم توغدری

دوره 52، شماره 4 ، بهمن 1400، ، صفحه 243-251

https://doi.org/10.22059/ijas.2021.328861.653842

چکیده
  به منظور بررسی تاثیر جایگزینی بخشی از دانه غلات با سطوح مختلف دو اسید چرب اشباع پالمیتیک و استئاریک، بر عملکرد بره­های پرواری، از 30 راس بره نر آمیخته دالاق-رومانوف به مدت 89 روز استفاده شد. تیمارهای آزمایشی عبارت بودند از: 1- جیره شاهد بدون مکمل اسید چرب 2- جیره پایه با 3 درصد اسید پالمیتیک، 3- جیره پایه با 3 درصد اسید استئاریک، 4- جیره پایه ...  بیشتر

اثر تزریق سطوح مختلف سلنیوم و ویتامین‎ E ‎بر متابولیسم هورمون‌های تیروئیدی، فراسنجه‌های ‏بیوشیمیایی خون در اواخر آبستنی گاوهای هلشتاین و عملکرد گوساله‌های آن‌ها ‏

محمد اسدی؛ تقی قورچی؛ عبدالحکیم توغدری؛ حسین حسینی سابقی

دوره 52، شماره 3 ، آذر 1400، ، صفحه 189-201

https://doi.org/10.22059/ijas.2021.325212.653832

چکیده
   به­منظور مقایسه تأثیر تزریق سطوح مختلف سلنیوم و ویتامین E در اواخر آبستنی بر متابولیسم هورمون­های تیروئیدی، فراسنجه­های بیوشیمیایی خون گاوهای هلشتاین و عملکرد گوساله­ها آنها پس از تولد 28 رأس گاو آبستن نژاد هلشتاین در 8 هفته قبل از زایمان انتخاب و به طور تصادفی در 4 تیمار و 7 تکرار قرارداده شدند. سپس چهار و دو هفته قبل از زمان ...  بیشتر

اثر خوراندن پساب کارخانه نشاسته بر عملکرد، قابلیت هضم و فراسنجه‌های خونی گوساله‌های نر پرواری هلشتاین

احسان کمالیان؛ تقی قورچی؛ محمد خوروش؛ شهریار کارگر؛ غلامرضا قربانی؛ سعید زره داران؛ مسعود برومند

دوره 43، شماره 3 ، آذر 1391، ، صفحه 369-377

https://doi.org/10.22059/ijas.2012.29344

چکیده
  به منظور بررسی اثر جایگزینی پساب کارخانه نشاسته با دانه جو، پژوهش حاضر با استفاده از 15 رأس گوساله نر پرواری هلشتاین (وزن اولیه 35 ± 416 کیلوگرم؛ انحراف معیار ± میانگین) در قالب طرح مربع لاتین تکرار شده 3 × 3 با دوره‌های 22 روزه ( 16 روز عادت‌دهی و 6 روز نمونه‌گیری) انجام شد. تیمار‌های آزمایشی به ترتیب عبارت بودند از: 1) جیره شاهد (بدون پساب ...  بیشتر

تعیین اثرات فرآوری شیمیایی دو رقم جو بر ناپدیدشدن شکمبه‌ای ماده‌خشک، نشاسته و بخش‌های کربوهیدرات سیستم کربوهیدرات و پروتئین خالص کرنل (CNCPS)

محسن سمیعی زفرقندی؛ تقی قورچی؛ مجتبی آهنی آذری

دوره 41، شماره 1 ، خرداد 1389

چکیده
  این آزمایش به‌منظور تعیین اثرات فرآوری شیمیایی بر ناپدیدشدن شکمبه‌ای ماده‌خشک، نشاسته و بخشهای کربوهیدرات سیستم کربوهیدرات و پروتئین خالص کرنل (CNCPS) دو رقم جو معمولی و بدون‌پوشینه انجام شد. برای عمل‌آوری دانه جو از سود، فرمالدئید و اوره، به‌ترتیب به‌‌مقدار 35، 4 و 35 گرم در کیلوگرم ماده‌خشک استفاده شد. سه راس قوچ بالغ نژاد زل مجهز ...  بیشتر