سید غلامرضا موسوی؛ فرشید فتاح نیا؛ حمیدرضا میرزایی الموتی؛ علی اشرف محرابی اولادی؛ حسن درمانی کوهی
دوره 42، شماره 2 ، مهر 1390، ، صفحه 133-142
چکیده
به منظور مطالعه اثر منبع نشاسته جیره روی عملکرد و فراسنجههای پلاسما از 8 راس گاو شیرده چندبار زایش کرده هلشتاین با میانگین روزهای شیردهی 9±83 و میانگین وزن بدن 31±683 کیلوگرم در قالب یک طرح مربع لاتین تکرار شده با 2 مربع و هر مربع با 4 جیره و 4 دوره استفاده شد. جیرههای آزمایشی شامل گندم، جو، ذرت و سیبزمینی خام به عنوان منبع اصلی نشاسته ...
بیشتر
به منظور مطالعه اثر منبع نشاسته جیره روی عملکرد و فراسنجههای پلاسما از 8 راس گاو شیرده چندبار زایش کرده هلشتاین با میانگین روزهای شیردهی 9±83 و میانگین وزن بدن 31±683 کیلوگرم در قالب یک طرح مربع لاتین تکرار شده با 2 مربع و هر مربع با 4 جیره و 4 دوره استفاده شد. جیرههای آزمایشی شامل گندم، جو، ذرت و سیبزمینی خام به عنوان منبع اصلی نشاسته به ترتیب 4/25، 31، 22 و 23 درصد از ماده خشک جیره بودند. نتایج نشان داد که جیرههای آزمایشی بر مصرف ماده خشک اثر معنیداری نداشتند (05/0P>). گاوهای تغذیه شده با جیرهی حاوی سیبزمینی کمترین تولید شیر خام، شیر تصحیح شده برای چربی و شیر تصحیح شده برای انرژی را تولید کردند (05/0< P). درصد چربی شیر گاوهای تغذیه شده با جیره دارای ذرت در مقایسه با سایر جیرهها بالاتر بود اما درصد پروتئین شیر تحت تأثیر جیرههای آزمایشی قرار نگرفت. گاوهای تغذیه شده با جیره حاوی سیبزمینی کمترین بازدهی تولید شیر، بازدهی انرژی خالص شیردهی، تولید نیتروژن شیر و بازدهی استفاده از نیتروژن خوراک را داشتند (05/0P